L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 d’octubre del 2010

INFORME: El TSJ investiga a l’oposició mentre es generalitzen els casos de corrupció que afecten al Consell


El TSJ investigarà el portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Àngel Luna, per ensenyar un document policial relacionat amb el cas Gürtel quan estava sota secret de sumari. El TSJ va admetre investigar una presumpta resistència a l’autoritat de la diputada de Compromís, Mònica Oltra, en els fets del Cabanyal. El cas ha acabat en un jutjat de València, en el qual se celebrarà la vista oral.

La Sala Civil i Penal del TSJ es va declarar ahir competent per continuar amb la instrucció de les diligències prèvies obertes pel jutjat d'instrucció número 19 de València després de la denúncia presentada per quatre membres del PP contra el portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Àngel Luna, per presumpte delicte de revelació de secrets en relació amb el 'cas Gürtel'.

El PP qui va decidir presentar una querella contra Luna per exhibir des de la tribuna de les Corts Valencianes un informe de la Brigada de Blanqueig de Capital sobre l'adjudicació de contractes per part de RTVV en la visita del Papa a València el 2006, en relació amb el cas Gürtel, document que estava sota secret de sumari.

Luna és el segon polític de l’oposició que és investigat, no per corrupció, sinó per delictes menys greus si de funcionaris públics en parlem. De fet, el TSJ dirigit per Juan Luis de la Rúa també va admetre investigar una presumpta resistència a l’autoritat de la diputada de Compromís, Mònica Oltra. El cas ha acabat en un jutjat de València, en el qual se celebrarà la vista oral.

Mestrestant, els casos de presumpta corrupció relacionats amb diputats i alts càrrecs del Consell del PP es generalitzen. Gerardo Camps i Rafael Blasco, conseller d’Economia i de Solidaritat, eren dels pocs dirigents amb cert pes al Consell de Francisco Camps que quedaven per estar salpicats per presumptes trames de corrupció. En les últimes setmanes han aparegut als diferents mitjans de comunicació embolicats, un en el cas Brugal, i l’altre en una xarxa de fundacions i ONG que desviaven diners per al Tercer Món a empreses afins. I mentre passa això, la trama Gürtel, en estos moments està estancada al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Per una altra banda, Fernando De Rosa, el que va ser conseller de Justícia i ara membre del Consell General del Poder Judicial, és a dir qui tria els jutges, ha aparegut també en les converses del cas Brugal, en el qual hi ha ja mig centenar de persones imputades, entre elles el president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll.

Concretament, les converses telefòniques recollides a l'informe policial del cas Brugal entorn de l'empresari Enrique Ortiz revelen els seus contactes amb el germà de Fernando De Rosa, Alberto De Rosa, per aconseguir adjudicacions en les infraestructures de l'àrea judicial.

Així, en una conversa mantinguda el juny del 2008, Alberto De Rosa advertix al constructor que no s'ha presentat al concurs per al projecte d'estructura, instal·lacions, obres i equipaments de la seu judicial de Paterna (València), que va eixir a licitació per 10,7 milions d'euros, rubricat pel mateix Fernando De Rosa.

A continuació, Alberto De Rosa li explica: "Me n’ha parlat el meu germà i em diu que no s'ha presentat Enrique a Paterna". Ortiz no recorda de quin concurs es tracta i es pregunta si no era este el concurs que el mateix Alberto li va dir que Lubasa "estava molt bé", i el seu interlocutor aclarix que este un altre, el "de Vila-real".

Ortiz mostra la seua intenció de presentar-se "a tot el que isca", i parla de quedar a "dinar els tres". Instants després de concloure esta conversa, el constructor alacantí parla per telèfon amb el director de la seua empresa per a recriminar-li que no concorreguera al concurs de Paterna.

"Jo telefone a Alberto De Rosa, que anem a dinar amb el seu germà per a demanar alguna de les adjudicacions (...) Li les demane i no em presente", comenta Ortiz, “I ací tenim un ou de possibilitats, hem de presentar-nos, de les Conselleries, a tota la Comunitat, les Diputacions igual. No veus que tenim repartiment? I ací ens toca", sentencia.

- Text: A partir de L'Informatiu
- Foto: De la Rua i Blasco lliuren un regal a De la Rosa (L'informatiu)
-
-