L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 d’octubre del 2010

INFORME: Estrangers davant les pròximes eleccions

Des de l'aprovació del Reglament de la llei Orgànica de l'11 de gener del 2000, sobre els drets i llibertats dels estrangers a Espanya, la seua lliure circulació i la seua integració social, s'estableix que tots els estrangers als quals s'haja expedit un visat o una autorització per a romandre a Espanya per un període superior a sis mesos tenen el dret i l'obligació d'obtenir la targeta d'identitat d'estranger, que hauran de sol·licitar personalment en el termini d'un mes des de la seua entrada a Espanya. A més, els estrangers tenen dret a residir i a la seua lliure circulació en territori espanyol per un període superior a tres mesos, i al seu torn estan obligats a sol•licitar la seua inscripció en el Registre Central d'Estrangers.
Els estrangers residents a Espanya gaudiran de sufragi actiu (dret al vot) en les eleccions municipals sempre que, amb els seus respectius països existisquen tractats pels quals els espanyols amb residència en aquests països tinguen també el dret al vot.
Els estrangers que vulguen inscriure's al Cens Electoral per a exercir el dret al vot hauran de complir els següents requisits:
-Que existisca tractat amb el seu país d'origen (tots els països de la Unió Europea, Colòmbia, Xile, Equador, Paraguai, Perú, Noruega i Nova Zelanda).
-Ser major de divuit anys.
-Estar inscrit en el padró municipal d'habitants.
-Estar en possessió de l'autorització de residència a Espanya.
-Haver residit legalment a Espanya el temps exigit en l'acord corresponent (generalment cinc anys).
Els Ajuntaments hauran de donar publicitat suficient, i amb la deguda antelació, de la possibilitat i presentació de les sol•licituds.
Tots els ciutadans de la Unió Europea residents a Espanya poden manifestar la seua voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals en els ajuntaments corresponents a la seua residència.
Tots els estrangers que consideren que compleixen els requisits podran presentar les seues sol·licituds en els impresos que a aquest efecte han de proporcionar-los els ajuntaments del municipi de residència.
El termini de presentació és des de l'1 de desembre del 2010 al 15 de gener del 2011.
En qualsevol cas els estrangers que ho desitgen poden donar-se de baixa en el cens electoral quan ho consideren oportú.
Tots els estrangers amb dret a Espanya al vot, ho faran en les ELECCIONS MUNICIPALS, mentre que en les autonòmiques SOLAMENT poden votar els ciutadans espanyols.
QUINS ESTRANGERS PODEN VOTAR?
-Tots els ciutadans de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Noruega).
-Dels països fora de la Unió Europea han signat conveni per a poder votar: Colòmbia, Xile, Equador, Paraguai, Perú i Nova Zelanda.
Actualment a Tavernes els ciutadans amb dret al vot són un miler de persones aproximadament. No obstant això és solament el 10% d'aquests ciutadans els que s'animen a votar. No obstant això, els ciutadans estrangers tant com els ciutadans espanyols han de tenir clar que en les eleccions municipals triem els nostres governants més pròxims, els que ens proporcionaran o no una forma de vida digna amb tot el que açò comporta, per la qual cosa és molt important que tots els residents amb dret a vot en el municipi exercisquen aquest dret.

-