L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Més sobre sous dels collidors


Un grup de collidor ens fa arribar a La Cotorra que els jornals avui es calculen sobre els caixons collits, i que depen si són alicatades o a tiró, però els preus mitjans que ens diuen estan per 1'20 € el caixó, i depen del comerç. Com a mitjana general calculen que pot estar per 1€ caixó.
Ara bé, les Empreses Temportals de Treball (ETT) són les que estan pagant per davall del preu: ens diuen que sobre 0'60€ (seixanta cèntims), és a dir pràcticamnet la meitat.
Es per això que algun collidor, ens diuen nom i cognoms i d'ací la terra, ha vist que tot el dia treballanet només han arribat a pagar-li 19€ (dénou euros) de jornal.
És important que es regule el sector perquè està passant o passarà que amb l'excusa de la crisi, amb la situació de glòria de les ETT s'acabe abaixant més els preus que cobren els collidors.
La gent de la Cotorra agraïm aquestes informacions que ens enviu perquè ajuden a veure les oscilacions a la baixa que porta el sector. I sobre tot, qui paga la crisi, que són com sempre els que penquen.
I a vore si la senyora Cospedal (PP) s'anima a vindré a fer una jornadeta de treball al camp per 20 eurets. ¡Pobreta, ella que en cobra més de 650€ (sis-cents cinquanta euros) al dia, diumenges i festius inclosos!
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

pero en vez de meternos con la señora cospedal porque no nos metemos en los principales causantes del tema que son los sindicatos que no hacen su trabajo como deberia de hacerse y defender mas a los trabajadores y menos a los empresarios que es lo que vienen haciendo y meterse mas con las itt

Joan Cogollos ha dit...

http://www.cograsova.es/images/convenios/327_b2909.pdf
Segons aquest conveni el que vosaltres digueu que paguen les ETT no correspon a les 0,0614 € per Kg. ,grup IV navelines, que s'ha de pagar segon conveni de la temporada passada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els convenis... Ai els convenis!!... com tantes coses i lleis, entre elles moltes d'Educació i sobre tot si afecten el valencià, sembla ser que estan per no complir-se.
De tota manera, total és anar una setmana de collidor d'una ETT i confirmar coses veient com es paga.

A més no ho hem dit nosaltres. Ens ho han informat a nosaltres, i les fonts són de les que van tot el dia al tall. I amb nom i cognoms.

aborrit de anar a collir ha dit...

i ara os ve la rescalda dons no fa ni un any ni dos que val mes cobrar el paro que anar a tombar boles,i ara pregunte jo si les itt li fa n la faena al servet i abusant perque no tanquen l'inem,i es que no ni a dingu que escarbe als explotaors de les itt.

falcó ha dit...

Em sembla molt bé convideu la senyora Cospedal a passar, no una jornada completa sinó una horeta al camp per collir taronja. Crec que amb això seria més que suficient però, com diu l'anònim primer, jo sóc dels que pensa que caldria convidar a més d'un polític i no cal anar-se'n molt lluny.
El problema a casa nostra rau en altres qüestions que no pas en el que a hores d'ara perceb en concepte d'honoraris un polític o un altre. El problema és que ací les coses s'han fet, es fan i seguiran fent-semalamaent mentre no canviem de governants, i no em referisc a canviar els del PP pels del PSOE, (tanto monta, monta tanto) sinó, que la societat valenciana desperte i es pose les piles per agafar encara que siga el darrer vagó del tren del progrés, perquè veig que anem camí de convertir-nos en un reducte de l'Espanya més profunda, un territori desapegat, desarrelat, desfenestrat, mort. Una societat hortera.
No és hora ja de buscar culpables i de plorar i pendedir-se dels mals fets. És hora que ens posem les piles i comencem a actuar i si cal eixir al carrer fer-ho, perquè ens hem convertit en una societat adormida. Una societat conformista i adoctrinada. I si no ens manifestem públicament i en massa, el mes de maig cal dir PROU! En majúscules i tots plegats. Si volem podrem.

Anònim ha dit...

TENIM EL QUE ENS MEREIXEM!
Només diré que les comparacions són odioses, però cal només mirar el nostres veïns francesos, per no dir el Vascos, per tal de vore les grans diferències en l´agricultura, prestacions i fins i tot els impostos.
1. La unió fa la força: Quants collidor estan afiliats o estan organitzats? Després diguem que els sindicats no fan res ... Les millores socials no cauen del cel.

Anònim ha dit...

Paranque queremos tanto politico y tanto sindicato si cuando tienen que defendernos no los vemos pues yo soy de la opinion de falco como bien dice y ponernos las pilas y defender nuestros derechos y cuando los politicos vean que no tienen el respaldo de los votantes que somos los sufridores pues ellos no sufren pues despues de las legislaturas que lleven ya se han colocado bien y acosta de los de siempre

falcó ha dit...

Si. És cert això que afirma un de tans anònims que signen com anònims als qui no voldria respondre mai però em sent en l'obligació de fer-ho. la unió fa la força. Si senyor que tots junts tindrem més força però cal mirar cap on hem de fer la força. Cap on volem anar?
No és menys certera la qüestió que es planteja l'esmentat anònim referida a quants treballadors del camp estan afiliats a un o altre sindicat. Encara que la pregunta o preguntes que jo em plantejaria davant això no és eixa sinó altres ben diferents, contestaré la qüestió amb una altra. ¿Què han fet els sindicats o sindicalistes valencians pels treballadors del camp? NO RES, i en majúscules. El mateix passa amb els llauradors o productors agraris. Algú creu que estan ben representats i defensats pels sindicats o patronals que existeixen a hores d'ara: AVA-ASAJA, o la Unió de Ramaders? NO. Rambé em majúscules.
Llavors, a la societat valenciana no li manquen les estructures o els serveis, el que li manca són les persones i la sedua capacitat i voluntat de fer les coses bé.
NOTA: sobre els sindicats de treballadors i productors a casa nostra se'n podria parlar molt. Sols vull posar dos exemples a mena de pregunta i què potser la majoria ja cobneixeru sobradament
Sindicats de treballadors: ¿Com està a hores d'ara la situació de les compensacions per atur al camp valencià en comparació amb altres territoris de l'estat espanyol?
Sindicats de llauradors: ¿Quin és el rendiment mitjà de les terres de producció citrícola (la majoritària a casa nostra) i l'assegurança en cobrar allò venut pel llaurador?
De moment, ho deixem ahí.