L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 10 d’octubre del 2010

L'atur a la Valldigna el passat setembre

Una observació prèvia: si els ajuntaments, en concret els equips de govern, presenten les dades quan van bé i diuen que es un èxit de la seua política municipal (mireu els programes electorals), també els governs municipals haurien de respondre quan les dades són negatives.

A setembre hem vist que s'ha controlat l'atur a Benifairó i Simat, molt lleugeramnet ha abaixat el nombre d’turats: Benifairó en 4 persones i Simat en 2. Pel contrari a Barx ha augmentat en 4 persones i a Tavernes han estat en 136, essent un dels pobles de la Safor-Valldigna que més han augmentat relativament.

A Tavernes hem passar de 1.673 aturats a agost a 1.809 a setembre, i l'atur femení amb 77 és qui més ho ha notat, encara que en general als tres pobles ha augmentat. A Tavernes el masculí puja en 59 homes mes.
Per sectors d'activitat dir que ha abaixat el nombre d'aturats en agricultura i ha augmentat en indústria, construcció i molt - 99 persones- el sectorserveis. La indústria pràcticament estabilitzada: hi ha 219 aturats, tres més que a agost. Quasi tots els aturats i aturades estan en el tram de 20 a 39 anys.
Preparant les notes, llegim a la premsa que Taverball presentarà un ERE. Més problemes.
A Benifarió ha abaixat 4 persones i queda en 115. En Simat també 2 aturats menys i queden en 247. I com hem dit Barx augmenta en 4 persones i el setembre acaben amb 80 persones sense treball.
L'atur de les dones ha augmentat en general. Potser la collita faça moure els magatzem a partir d'octubre i obtinguem millors resultats. Recordem que l'atur agrícola ha abaixat, esperem que siga reflex de la campanya de la collita de la taronja. Serveis si que és un problema ja que no assolirà bons resultats fins a desembre. Un problema general que es mereix una atenció concreta als nostre municipis.
-

1 comentari:

Vitality ha dit...

PERQUÈ L'ATUR BAIXE ES PODRIA FER UN PLA PERQUÈ EL SOL INDUSTRIAL TINGUERA UN PREU ASSEQUIBLE I ATRACTIU PER EVITAR QUE LES EMPRESES EMIGREN A ALTRES LLOCS O SIMPLEMENT PASSEN DE LLARG. HI HAN HAGUT EMPRESES INTERESSADES EN UBICAR-SE A TAVERNES I PER RAÓ DEL PREU DEL SOL INDUSTRIAL HAN ANAT A ALTRES POBLES, PER EXEMPLE A XERESA.