L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 21 d’octubre del 2010

INFORME: Segons l'Agència Fitch anem cap a la ruina .La privatizació de serveis per part del PP és una "rèmora" per a l’economia valenciana.


No són els informes del Govern central, ni d’universitats sospitoses d’anar contra el interessos valencians ni del PP. Són les conclusions de l’agència internacional Fitch de qualificació de deute: auguren un futur negre a l’economia valenciana per culpa de l’elevat endeutament de la Generalitat i, sobretot, de les seues empreses públiques.
Veieu l'enllaç:

http://www.valenciaplaza.com/bd/archivos/archivo449.pdf

L’agencia internacional Fitch li desmunta al PP el mite que la gestió privada és millor per a l’economia. I el colp contra la consideració del deute la Generalitat ha sigut de dimensions estratosfèriques. Si a primers de mes l’agència Fitch va rebaixar la qualificació de deute valencià, amb la qual cosa és més car captar diners a l’exterior, ara assegura que este endeutament farà que la recuperació siga “molt poc probable”. A més, trenca el mite de la sanitat privada i afirma que este model de gestió és una “rèmora” per a l’eixida de la crisi.

En unes conclusions demolidores, l’agència de qualificació de deute alerta d’una “molt poc probable” recuperació de l’economia valenciana a causa de l’elevat deute d’empreses públiques com RTVV, amb més de 1.100 milions d’euros en obligacions, o Ciegsa, que supera els 1.400. Açò provoca que el futur dels comptes estiguen hipotecats pels alts interessos que s’han de pagar,cosa que cal afegir a la reducció d’ingressos per culpa de la crisi.

A més, recomana que abans que s’acabe l’any, la Generalitat capte uns 6.000 milions d’euros en els mercats exteriors per a refinançar els seus deutes a curt i llarg termini, si no vol caure en una desfeta econòmica.

El punt més fort de l’informe de Fitch ha estat la valoració que fa de les polítiques de privatització de la Sanitat que ha portat a terme el govern del PP de Francisco Camps. L’agència de qualificació de deute recorda a Camps que va prometre entre 2005 i 2008 la construcció de 14 nous hospitals i 65 centres d’especialitats i recorda que la realitat és que només s’han finalitzat a dia de hui quatre hospitals i altres tants centres d’especialitzats, tots de gestió privada.

I amb açò li envia un missatge a Francisco Camps. L’agència qualifica la privatització de la Sanitat és una “rèmora” per al futur de l’economia valenciana perquè allibera dels deutes a curt termini, però hipoteca el futur amb més obligacions que evitaran que l’economia valenciana isca abans de la crisi.

Fitch calcula que entre els vuit centres de gestió privada i l’autovia CV-35, de peatge en l’ombra, el deute acumulat ascendix ja a 495 milions d’euros. Unes noves obligacions que evidencien un futur molt negre si s’afegix als 17.000 milions d’euros als quals s’ha de fer front, amb els interessos corresponents.

La perspectiva econòmica que pinta l'agència de qualificació no és positiva. Sosté que les forces productives valencianes han demostrat ser més febles que les del conjunt d'Espanya en esclatar la crisi econòmica, bàsicament per la dependència de la construcció, cosa que ha disparat la desocupació en superar el 24% de la població activa, quatre punts més que la mitjana espanyola.

A més, confirma que el PIB per càpita està un 11,5% per davall d'Espanya quan era el 3,5% de l'any 2000. La Cotorra us en va fer un informe detallat:

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/10/informe-amb-camps-i-el-pp-cada-any-mes.html

Els valencians i valencianes som més pobres amb els governs del PP.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La situació de la Generalitat és en gran escala la mateixa que tenim a Tavernes: deute i més deute. I poca capacitat de gestió i poques mesures per abaixar-lo i sanejar la situació.
Qui vinga darrere que reme.
Això si no demanem més prestecs abans que s'acabe l'any, que el 2011, el PP no ho podrà fer.

Peter Griffin ha dit...

Deu ens pille comfesats!! El model de gestió de la Generalitat es el que si per desgràcia guanya el PP les eleccions generals tindrem per a tot l'estat, defensors a ultrança del model neo-liberal que vol acabar amb les admistracions publiques i deixar-ho tot a la iniciativa privada.
Cada volta entenc menys als votants del PP i mes encara si es gent treballadora.
Obric paraigues per que van a caure sobre mi molts comentaris de blogguers ciber volintaris del PP ;-D

Anònim ha dit...

Tranquil que majorment els votants del PP no lligen (¿ i entenen?) eixos informes, i menys en anglés, sino no s'explica com eixa gent que va al curro tots els dies i no arriba a fi de mes, vota PP.