L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 28 de novembre del 2011

El govern municipal ha firmat avui la redacció de l’avantprojecte de sanejament i depuració d'aigües residuals, fonamental per a la nova depuradora de Tavernes. La redacció va ser adjudicat el passat 17 d’octubre.


El cartell de l'Ajuntament deixa clar qui ha de pagar la depuradora

El govern municipal de Tavernes ha firmat avui el contracte de la redacció de l’avantprojecte de sanejament i depuració d'aigües residuals, fonamental per a l'execució de la nova depuradora. La redacció de l'avantporjecte s'havia adjudicat el passat 17 d’octubre a una UTE d’empreses i, segons les nostres notícies el preu del contracte de redacció és un poc superior als 140.000 euros sense IVA. 

El nou govern municipal deixa sense cap efecte les xafarduries que s’han vingut propagant sense cap fonament i que deien que l’alcalde, Jordi Joan, no tenia cap interés ni ganes a impulsar el projecte. Les xafarderies ja haurien d’haver callat el passat 17 d’octubre quan es va adjudicar l’obra, però els autors ni se n’assabentaren de l’adjudicació i han continuat amb la campanya desinformadora dels veïns i veïnes. 

La firma avui del contracte de redacció reafirma la voluntat del govern de Jordi Joan i, a més, corrobora  que ha tingut el màxim interés a accelerar una obra que, primer el PP va anunciar que acabaria els tràmits el passat abril i no ho va fer i segon, damunt, ara la Generalitat no l’ha prevista en els pressupostos del 2012. 

No hem d’oblidar i hem de tindre molt present que Tavernes ha de fer la redacció del projecte i l’expropiació dels terrenys, document que s’ha firmat avui. Però Tavernes no ha de fer la depuradora: l’ha de pagar la Generalitat. És la Generalitat qui ha de sufragar els més de 36 milions i no Tavernes, com alguns volen fer creure. 

La Cotorra ja ha informat que el PP va anunciar en època preelectoral que anava a adjudicar la redacció del projecte per a l’1 d’abril. Ho podeu llegar en: 


Doncs bé, va passar el temps i no es va complir l’anunciat. El govern municipal d’ara, amb l’alcalde al front, és qui ha redreçat els tràmits que han acabat avui de forma satisfactòria amb la firma del contracte de redacció.

Els partits del govern municipal han posat tot el que està de la seua part perquè el projecte siga una realitat. Són conscients que la depuradora és molt important i sense la seua construcció no es poden avançar les urbanitzacions de la platja pendents en el PGOU. I respecte a nosaltres, deixeu-nos que dubtem de la voluntat de la Generalitat del PP quan fa quasi tres anys de la firma del conveni i no apareix la depuradora en el pressupost del 2012.

Arribats ací, caldria preguntar-nos perquè el PP de Tavernes després d’anunciar que el tràmit l’acabaria i l’adjudicaria el passat 1 d’abril no ho va fer. I després de vore com en el pressupost del 2012 de la Generalitat que aquests dies es debat a les Corts no es contempla la "nostra depuradora", ens preguntem si no es va acabar perquè ja sabien que no anava a pressupostar-se en el 2012 per la gran crisi i deute que té la nostra Generalitat. 

No sabem tampoc si per això hi ha hagut eixe interés a fer creure els veïns que el nou govern no tenia cap voluntat en el projecte i que tenia la culpa de que la Generalitat no fera la inversió. El temps posa i lleva raons. Els arguments i la informació de Las Provincias els hem deixat clars. Ara cadascú que  traga les conclusions.

Més informació, nostra i de Las Provincias:

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un bon treball com sempre. Si voleu veure un resum paral·lel, podeu visitar este enllaç:
http://diarivalldigna.blogspot.com/2011/11/el-cas-de-la-depuradora-que-tots-volien.html

Anònim ha dit...

Enhorabona Jordi i cia.