L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 de desembre del 2017

Tavernes rep una subvenció de la Generalitat per pal·liar danys dels temporals



 
Tavernes rebrà de la Generalitat una subvenció de 37.947 euros per a pal·liar els danys del temporal que vam patir a novembre i desembre del 2016.  El decret aprovat per presidència de la Generalitat se sumarà a 7,5 milions en altres actuacions que posarà en marxa la Conselleria d’Agricultura per a camins i infraestructures de regadiu.  Totes les quantitats aprovades per ajudes seran carregades al Fons de Contingència dels Pressupostos de la Generalitat del 2017.


Recordem que en novembre i desembre de l’any passat es van patir dos períodes de fortes pluges als quals en el cas de Tavernes com a localitat costanera i de platja es va sumar un fort onatge amb ones de vegades de 4 metres que van causar molt de dany, principalment a la Goleta.

En aquells dies el temporal de la mar va afectar el cordó dunar de la platja de la Goleta i el vendaval va omplir d’arena els carrers de la Goleta, carrers d’accessos a les platges i l’Avinguda de la Marina.


Els danys pel fort vent i pluja els van patir també camins rurals, la senyalització del poble i terme o espais públics i edificis com el cementeri, o infraestructures com jocs infantils, passarel·les, dutxes i rentapeus en les platges, i altres elements diversos tant a propietats municipals com a privades. Fins i tot el riu Vaca va rebentar per la zona del Tancat i va causar danys en infraestructures agràries i en els camps.
 

Altres episodis que s’hi visqueren foren la caiguda d’arbres en centres educatius i la via pública, amb destrosses en alguns cotxes aparcats, mentre al cementeri van caure 5 xiprers i altres 7 arbres es tallaren per precaució ja que podien caure d’un moment a un altre. En diverses zones del poble, l'enllumenat públic es va vore també afectat.

El fort vent va afectar més de 100 senyals de circulació i altres es doblegaren per les fortes ratxes. Cal recordar que en aquells dies Tavernes va tindre el record del País Valencià amb ratxes de 90 km/hora.

Elaboració pròpia