L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 15 de desembre del 2017

L'Ajuntament ret un homenatge a l'alcalde republicà Vicente Gómez i li rotula un carrer als Sequers



L'Ajuntament de Tavernes retrà aquesta vesprada un homenatge al que va ser alcalde de la ciutat en temps de la República, Vicente Gómez Marí, amb la retolació d'un carrer al seu nom en Els Sequers a les 19 hores i la lectura d'un poema al·lusiu.

Vicent Gómez va ser represaliat pel franquisme i va ser afusellat a Paterna en acabar la guerra civil malgrat que mai se li va poder imputar cap delicte de sang ni cap actuació contra cap persona, tot el contrari, la seua intervenció va salvar moltes la vida a Tavernes de molts partidaris del general Franco, persones que després no van fer res per salvar-li la vida.
 Després, la Casa de la Cultura acollira el "I acté de memòria democràtica"  que compta amb el patrocini de la Regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament.


Després, en la Casa de la Cultura està prevista una xerrada sobre les acciones de memòria històrica amb la projecció d'un documental amb testimoni de familiars, al qual seguira un col·loqui amb  intervenció dels cronistes oficials de Tavernes, Encarna Sansaloni i Josep Ciscar, així com els presidents de les Associacions de Familiars Víctimes del Franquisme de les fosses 112 i 113, Carme Gómez i Santi Vallés i de Miguel Mezquida, especialista en arqueologia forense sobre la guerra civil. 

Els actes comptaran amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Jose Amigó, i de l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan.

L'acte es clourà amb l'actuació de les corals "Quinzedemarç", "Marinyén" i "Bolomor".

Elaboració pròpia