L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de desembre del 2017

FESTIVERN 2017: Concert a la Casa de la Cultura retransmés per "Territori sonor"




La Casa de la Cultura, i en un acte promocionat per l’Ajuntament de Tavernes,  vivia un memorable concert doble a càrrec primer del duo femení Júlia amb la presentació del segon disc “Pròxima b”, amb connotacions astronòmiques, i en segon lloc de l’artista Andreu Valor, que amb les seues cançons intimistes van agradar força als Festivalers/es i gent del poble que s’aplegaren a la sala.


Abans del concert, però, vam tindre el goig de retrobar-nos amb la gran periodista Amàlia Garrigós que ara lidera el programa "Territori sonor" de l'acabada d’estrenar nova ràdio pública valenciana "A punt Mèdia". Des de les 18 hores i fins al començament del concert la periodista i el seu equip retransmeteren en directe per a tot el País Valencià les opinions de la gent del poble, dels festivalers, dels responsables del nou diari valencià Jornada, del professor i músic Rafa Xambó i del grup Júlia i d’Andreu Valor que actuarien tot seguit a l’auditori de la Casa de la Cultura.


Júlia,  el duo alcoià format per Estela Tormo i Lidia Vila, ens presentaren “Pròxima b”, el segon disc de la seua encara curta carrera musical. Cançons amb molta més electrònica, amb molt més ambient que el primer disc “Nuvolàstic”, ara amb bases, ritmes, desenvolupaments hipnòtics, músiques per a un espai sonor a conquerir. L’espai de “Pròxima b”, nom manllevat de l’astronomia, de l’exoplaneta que orbita al voltant de l’estrella nana roja Pròxima Centauri, l’estrella més pròxima al sistema solar i descoberta l’any passat.


Seguidament l’artista de Cocentaina, Andreu Valor, retornava a Tavernes després del concert que va oferir fa tres anys a l’ermita de Sant Llorenç. Tancant una gira pels 10 anys de professió, la seua música aposta per valors com la dignitat i la igualtat. L’actuació d’ahir va tractar de  fusionar intenció i tendresa, actitud i consciència social.

En conjunt, un goig musicalment parlant el del concert d’ahir i tot un encert de l’Ajuntament de Tavernes d’oferir-nos, com ja fa anys i com a pòrtic del festival, uns recitals a càrrec dels autors més representatius del panorama musical valencià.