L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 de desembre del 2017

Pareix ser que alguna cosa es mou quan a la reforma de l’estació del tren.



Les demandes del govern municipal de Compromís i dels seus representats a Madrid a ADIF, amb l'exigència de que l’entitat pública del govern de Rajoy  millore l’estació del tren de Tavernes, sembla ser que han fet “moure fitxa” als responsables de les obres.



La pressió, augmentada per les noticies publicades als mitjans de comunicació sobre la falta de seguretat i perillositat de l’estació,  han fet que alguna cosa es moga a ADIF. Així arran de tota aquesta pressió el departament de comunicació de RENFE ha confirmat que s’està acabant el projecte per a licitar les obres dins del pla d’accessibilitat que l’any que ve es pensa dur a cap en diverses estacions valencianes.

La resposta d’ADIF diu que l’actuació a Tavernes seria una de les més importants quan a inversió, cosa res estranya quan pensem que s’han de modificar tant les andanes com l’edifici,  a més d’un pas inferior per als passatgers que evite creuar les vies.


Així es van quedar les vies en el 2010 i així estan:  per travessar-les


Compromís ha fet en aquest darrer any una aposta ferma perquè la millora de l’estació siga una realitat quan abans millor. Fa uns mesos, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i els arquitectes de l’Ajuntament visitaven l'estació amb el cap d’Instal·lacions, Carlos López de Ocáriz, i tècnics de Renfe, i els feien arribar les demandes del govern municipal valler i exigir, a més, que dins de l’avantprojecte d'obres s’inclogués l’accessibilitat i seguretat de l’estació, entre altres mesures (vore foto superior).



A banda d’això, i com ha publicat la premsa diària com ací mateix, les reivindicacions pujaren un graó més quan els senadors de Compromís interpel·laren al govern de Rajoy, que al cap i a la fi és el màxim responsable d'ADIF,  amb un conjunt d’exigències d’actuacions alhora que explicaven el munt de deficiències de l’estació, entre elles i com a més greus el haver de travessar les vies i la falta total d’accessibilitat.



Esperem que eixa noticia per a obres l'any que ve no siga una promesa, com les que ens han venut des de l’any 2001 i que mai no han estat executades. L’única actuació va ser en el 2010 i que va ser un nou desgavell: traslladar el pas per damunt de les vies des del centre de l’estació a un extrem de l’andana.

Elaboració pròpia