L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 3 de desembre del 2017

El govern de Compromís destina 210.000 euros a millorar l’accessibilitat en el Prado Comarcal-CEIP Alfàndec i carrers adjacents.




L’Ajuntament ha començat les obres de millora de l’accessibilitat de la zona del Prado Comarcal, CEIP Alfàndec i carrers adjacents amb l’inici de les obres en el carrer Rei En Jaume I. Aquestes obres importen una inversió de 210.000 euros que provenen de fons propis municipals.

El projecte contempla la millora de l’accessibilitat i l’ampliació de voreres i construcció de passos accessibles a quota zero en la zona urbana del Prado Comarcal-CEIP Alfàndec i carrers del voltants, entre els quals es troben el Rei En Jaume I, Lluís Vives, Mestre Sansaloni, Carrer Gandia, Carrer del Cister i Joaquín Verdú.



L’objectiu és facilitar l’accés dels ciutadans a punts de gran concurrència com són el Centre de Salut, la Casa de la Musica, el CEIP Alfàndec, la zona de jocs infantils de la Plaça d’Espanya i zones esportives com la piscina d’estiu i fins i tot el Poliesportiu Municipal.

Aquest gran projecte va ser un dels elegits com a prioritaris pels veïns del districte d’Alfàndec dins del procés de reunions participatives per decidir les inversions que el govern municipal de Compromís va celebrar al llarg dels distints districtes de la ciutat, i on els vallers i valleres vam poder decidir quins eren els projectes que, al nostre parer, eren més apressants i prioritaris per a la ciutat. 



El projecte de  les obres preveu actuar en 11 encreuaments, cosa que implica també un gran avanç en la accessibilitat de la ciutat donat que corregiran moltes de les deficiències que, de fa molts anys, tenen aquestes carrers. Així em molts casos es modificaran les voreres per eixamplar-les i dotar-les de passos accessibles en els encreuaments amb altres carrers, sempre amb pendents de quota zero, paviments tàctils i franges visuals per facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda o fins i tot als vianants amb cotxes de bebès o carros de compra.

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ha destacat que “les obres són la culminació d’una manera diferent de fer política: són fruit de la participació directa de la ciutadania en la pressa de decisions, i d’un esforç inversor del consistori en solucionar els principals problemes quotidians dels vallers”.


Tal com hem dit, el govern municipal de Compromís invertirà un total de 210.000 euros de fons propis i els treballs seran executats per l’empresa Germans Tamarit SCV, amb una durada prevista sobre els tres mesos. 

Més de 600.000 euros nomes els dos últims anys en millora d’accessibilitat

Que el govern municipal de Compromís ha fet una aposta seriosa per a la millora de l’accessibilitat no és cosa que ho diguem nosaltres, sinó els euros invertits.

Els 200.000 del projecte de millora de la zona del Prado i adjacents que s'ha iniciat se suma als més de 400.000 euros que el govern de Compromís portava fins ara invertits en obres als carrers per millorar l’accessibilitat en la ciutat, actuacions on els anteriors governs havien invertit ben poc, i també en la millora de la senyalització.
 
Millores d'accessibilitat en Carrer de la Mar i encreuament La Barca-Mitja Galta
Així recordem les actuacions de fa poc de temps en l’encreuament dels carrer La Barca i Mitja Galta per eliminar barreres arquitectòniques, i donar més espai al pas de les persones en les voreres i adaptació de passos de vianants amb una millora evident de la seguretat en un encreuament que ha vist diversos accidents. Conjuntament amb aquesta actuació es va ampliar la vorera i millorar també l’accessibilitat del carrer de la Mar, amb una inversió de més de 177.000 euros. 

Mesos arrere vam vore com es milloraven tots els accessos del carrer la Barca amb la Plaça Rei Juan Carlos i també tots els encreuaments, actuacions que han millorat l’accessibilitat i han eliminat les barreres arquitectòniques.

Millores accessibilitat en Carrer la Barca
A banda d’aquestes grans actuacions, citar tot un rosari de més menudes en encreuaments i cruïlles de carrers, tant en el casc urbà i també en la platja, de manera que s’han adaptat passos de vianants i baixades de vorera a les normes actuals quan a accessibilitat.

I ací cal no oblidar i sumar els 125.000 euros invertits en el condicionament de senyals i la repintada de marques vials en els carrers.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Compromís ja ha fet més en estos dos anys que tots els governs del PP.