L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 14 de desembre del 2017

Tavernes disposarà d’un Centre d’Arqueologia Experimental (CAREX) a la Cova de Bolomor





El govern municipal de Compromís té molt clar que s’ha de seguir invertint en el nostre patrimoni cultural i històric. Un dels primers objectius ha estat sempre la posada en valor del jaciment de Bolomor i fer realitat unes instal·lacions adients a la importància de les troballes de la zona.

La primera fase de l’adequació de l’entorn i revaloració del jaciment arqueològic de la cova del Bolomor es realitzà gràcies a una subvenció de 125.000 euros provinent del Patronat Provincial de Turisme de València, i fruit del conveni signat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Ara l’Ajuntament de Tavernes ha rebut una subvenció de 110.000 euros de la Diputació de València per a dur a terme el projecte CAREX Cova de Bolomor, un projecte que dotarà el complex  d’un centre d’arqueologia experimental.

En concret, les actuacions previstes en el complex del camí de l’Ombria comprenen una segona fase d’adequació dels terrenys i la construcció d’infraestructures per tal de dotar-lo de diversos tallers didàctics. A més, es farà una recreació de la cova i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing. Amb tot, el complex es convertirà en un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals.

Estes obres es sumen a les ja realitzades per a comprar els terrenys i condicionar-los per tal d’habilitar una zona de pàrquing, tant per a turismes com per a autobusos,en l’entorn del jaciment. A més, s’hi instal·là mobiliari urbà, una  pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres.

L’objectiu d’estes obres és convertir el complex en un centre arqueològic experimental que done valor a les troballes i a la cova del Bolomor, així com fer-lo accessible i atractiu turísticament dintre de l’entorn natural i al peu del jaciment.

El regidor de Turisme, Josep Llacer, ha indicat que “el centre arqueològic experimental donarà valor a les troballes de la cova del Bolomor, ajudarà a comprendre què significa el jaciment arqueològic que tenim en la nostra ciutat i convertirà el complex en una referència turística”. 

Les actuacions dutes a cap aquests darrers anys des del govern de Compromís han fet que molta gent que no coneixia la Cova de Bolomor vinga a Tavernes, i això crea riquesa, llocs de treball, i crea turisme: un turisme de qualitat, i permanent durant tot l’any. 

Queda clar que hi ha molta cosa a fer i, tant de bo que amb el temps arribem a gaudir d'un CAREX com el d'Atapuerca, del qual podeu vore les característiques clicant en l'enllaç; CAREX d'Atapuerca.