L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.445
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 31.722

dimecres, 6 de desembre de 2017

Tavernes avança els tràmits per començar l'obra del col·lector


El govern de Compromís treballa actualment en l'obtenció dels terrenys per a executar el  col·lector de la platja, segons va informar l'alcalde Jordi Joan al plenari municipal. El procediment administratiu d'ocupació dels terrenys s'ha iniciat fa uns mesos, en concret després que la Generalitat aprovara unes modificacions en la LOTUP per facilitar l'ocupació directa, modificacions en les quals va intervindre com a ponent el propi alcalde.

L'Ajuntament ja disposa de les fitxes i de l'estudi dels terrenys a ocupar i se'ls va notificar als propietaris perquè presentarrn a al·legacions.  L'alcalde ho va dir ben clar: amb un expedient d'expropiació forçosa s’hauria pagat molt poc als propietaris perquè els terrenys són  rústics, mentre que amb l'ocupació directa tenen moltes més avantatges. 

Aquests terrenys no tenen programa urbanístic ni agent urbanitzador però l'Ajuntament ha triat eixa fórmula perquè beneficia els propietaris donat que s'els atorga una  reserva d'aprofitament del terreny, precisament la mateixa que tindrà quan el terreny estiga urbanitzat. La reserva d’aprofitament serà escripturada en el Registre de la Propietat.

Traçat del col·lector en el nou projecte

Alguns propietaris havien sol·licitat en les al·legacions que l'aprofitament es donara en altres terreny urbà de propietat municipal, en concret en el sector 12, però eixa petició  ha estat denegada en els informes jurídics municipals que afirmen que és impossible per la llei del Patrimoni del Sòl.

Com tot el món sap - bé, quasi tots perquè hi ha partit que no s'assabenta- s'ha de disposar primer dels terrenys per poder aprovar el projecte del col·lector perquè, com va explicar ben bé l'alcalde en el plenari  és preceptiu disposar dels terrenys abans d'aprovar qualsevol projecte d’obres. Lamentable que després de les explicacions donades en el plenari, hagem de llegir notes de premsa com les que publica avui un diari provincial. 

Tota l'explicació de l'alcalde es pot seguir en el vídeo següent


 



Cal llegir la història del col·lector per saber com es va actuar abans i hem arribat ací

La història del col·lector de la platja no ve d'ara, sinó que va començar fa 11 anys amb el Pla Director de l’Aigua Potable que en preveia la construcció per evitar inundacions per fortes pluges. L’any 2006 l'anterior govern municipal fent ús de la seua majoria absoluta va atorgar a Aquagest la concessió de l’aigua potable i, per tant, en el Pla Director d'obres s’hauria d’haver contemplat el col·lector.

L’any 2007 i 2008, amb uns pressupostos amb romanent negatiu de 3’4 milions i 4’5 milions, l’anterior govern  va aprovar un Pla d’Ajust per salvar la situació econòmica. S'hi va contemplar un préstec de 6 milions per remodelar l’Avinguda de la Marina i executar el col·lector. El govern anterior no el va contemplar el Pla d’Ajust ni va executar el col·lector.

També el govern anterior l’any 2009 i 2010 Tavernes va rebre 8’7 milions per a obres dins dels “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Plan Confiança de Camps.  I tampoc va contemplar el col·lector dins d'aquestes obres, però si que va dedicar 1’7 milions en “posar guapa” la part superior per on havia d'anar: l’Avinguda, dins de la campanya de les eleccions del 2011. La part enterrada no es veu i i per tant el col·lector es va quedar per fer.

Vot en contra del PP (novembre 2015)

Canvi de projecte per a un millor aprofitament  amb el vot en contra del PP 

Eixe partit va fer una disposició de 700.000 euros per al col·lector sense estudis ni projectes, quan ara resulta que fer el que cal costa 3 milions. El projecte inicial contemplava un col·lector des del final de l’Avinguda i pels carrers Pintor Sorolla i Blasco Ibáñez fins el canal, amb la qual cosa deixava sense solució el problema de transit en la zona de la platja entre l'avinguda i el canal.

El govern de Compromís ha canviat el projecte,  segons el informe i estudis de TYPSA, per fer un col·lector que transcorrerà per la zona perimetral de la platja, enterrat en una nova via que servirà de ronda. Es va aprovar en el plenari de novembre del 2015 amb el vot en contra del PP.

El nou traçat permetrà obrir un carrer perimetral per connectar l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, amb una millora evident entre les dues platges. El projecte optimitza els 3 milions perquè el pas per la zona perimetral permet construir un vial d’uns 18 metres d’amplada per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, que facilitarà alhora l’entrada i eixida de les platges i la interconnexió.

Elaboració pròpia