L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de desembre del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Molt bones vacances... i pagades!!!


El passat plenari, els populars  preguntaven al govern municipal de Compromís què faria per accelerar les obres de l’estació del tren.  La resposta de Compromís, com ací hem publicat, ja l'ha donada: denunciar la situació al govern de Rajoy a través del Senat on s’explica què passa a l’estació de Tavernes y alhora se li exigeixen solucions de manera immediata.

Compromís no pot fer res més: Denunciar la situació i exigir-li les solucions a qui li correspon, que no és altre que el govern de Rajoy. Ni Compromís, ni la Generalitat tenen cap competència en obres i infraestructures del ferrocarril. Com tot el món sap – o  quasi tots perquè hi ha qui no se n’ha assabentat- la responsabilitat i competència és de l’empresa estatal ADIF depenent del Ministeri de Foment.

Però tot no acaba ací. Hem vist  en altres plenaris com han demanat a Compromís que arregle els camins destrossats prop del Vaca perquè Confederació, que n’és la responsables, no ho fa. També que solucione la falta d’arena de la Goleta, una responsabilitat de Costes que depèn del govern de l’Estat.

I més encara:  que execute la circumval·lació, cosa impossible si abans no s’executa el projecte del riu Vaca que el govern de Rajoy va paralitzar, o demanen celeritat per als sectors de la platja, paralitzats perquè no s’ha executat el transformador del Golfo, que el Minissteri d'Indústria havia de construir en el 2015 dins del Pla Nacional elèctric. Com tot el món sap, el govern de Rajoy el va eliminar del pla sense donar cap raó i tampoc l’ha inclòs en els nous plans elèctrics previstos fins el 2020.

Actuen així als plenaris davant situacions que depenen del govern de l’Estat, del seu partit, quan  és molt més senzill anar a l’origen del problema. ¿Per què no li exigeixen al govern de Rajoy que complesca la seua responsabilitat i competències?

El bo del cas és que no són temes nous, sinó que vénen de dècades, de quan ells governaven, però mai no feren cap gestió ni pressionaren, ni tan sols una miqueta de reivindicació,  perquè problemes que tenim a Tavernes, com són el Vaca, l’estació del tren, la Goleta, o la electrificació del Golfo, foren vistos “amb carinyo” pels governs del PP i arribaren les "solucions” que prometeren al seu eslògan electoral.

Però  és que damunt, han fet tot el contrari.  Han votat en el Congrés sis vegades en contra del projecte del Vaca, com votaren en contra en el Senat i, cosa més lamentable, amb el vot en contra de diputats i senadors valencians, entre ells un ben relacionat amb Tavernes i una senadora de Gandia.

Els senadors de Compromís li exigeixen al govern solucions al problema de l’estació, com ja ho feren amb el riu Vaca. Solucions per a la perillositat i manca de seguretat en creuar les vies. ¿Recolzarà el PP la proposta en el Senat o  se n’eixiran “por los cerros de Úbeda” com feren en el Congrés i no atendrà la millora de l’estació de Tavernes, com mai no han atés la del Vaca?

Passen els anys i és un escàndol les vacances que es prenen els populars vallers en els problemes i solucions que depenen de Madrid. Són unes vacances de fa molt anys, una despreocupació que clama al cel: mai han dut a cap una gestió davant els governs de l’estat  que, al cap i a la fi, és el competent i qui deu actuar. Ells han estat i estan encara de vacances continuades. Això sí,  pagades. 

Les opinions expressades són sempre només de l'equip del blog