L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.610
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 34.025

dilluns, 11 de desembre del 2017

Acte sobre la memòria històrica el divendres dia 15El pròxim divendres, dia 15, la Casa de la Cultura acull el "I acté de memòria democràtica"  que compta amb el patrocini de la Regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament.

La primera part de l'acte es desenvoluparà a partir de les 19 hores en els Sequers, lloc on es farà un homenatge a la memòria del que va ser alcalde de Tavernes, Vicente Gómez Marí, afusellat a Paterna en acabar la guerra, amb la retolació d'un carrer  amb el seu nom. Tot seguit es llegirà un poema al·lusiu.

Després, en la Casa de la Cultura està prevista una xerrada sobre les acciones de memòria històrica amb la projecció d'un documental amb testimoni de familiars, al qual seguira un col·loqui amb  intervenció dels cronistes oficials de Tavernes, Encarna Sansaloni i Josep Ciscar, així com els presidents de les Associacions de Familiars Víctimes del Franquisme de les fosses 112 i 113, Carme Gómez i Santi Vallés i de Miguel Mezquida, especialista en arqueologia forense sobre la guerra civil. 

Els actes comptaran amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Jose Amigó, i de l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan.

L'acte es clourà amb l'actuació de les corals "Quinzedemarç", "Marinyén" i "Bolomor".

Elaboració pròpia