L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 d’agost del 2013

La Conselleria de Presidència considera en un informe que la votació de la moció de censura podria haver-se celebrat. L'informe, sense cap valor judicial, no té en compte les sentències d'anul·lació de les mesures cautelars i de l'expulsió definitiva de Karina Vercher de EUPV.


L'alcalde ahir matisant el contingut de l'informe

Com a punt previ a la lectura d’aquesta notícia i de la nostra redacció, cal tenir en compte que la Conselleria de Presidència, governada pel PP, no és un jutjat, ni tampoc ha emès una sentència judicial: els seus tècnics han redactat un informe segons un expedient on no estan contemplades les últimes sentències judicials.

L'informe considera que hauria d'haver-se celebrat la votació de la moció de censura en el ple del 29 de maig, cosa que no va ocórrer com és sabut per no aconseguir una decisió unànime la mesa d'edat, presidida per Carmen Canet. És sabut que va ser la mateixa Canet qui va argumentar que l'edil Karina Vercher, que habia signat la moció, es trobava en situació de trànsfuga i per tant no es podia donar validesa a la moció.

L'informe de Conselleria de Presidència coincideix amb els arguments de la Secretària General que, va aprovar la moció de censura, per considerar que les mesures cautelars eren vàlides. S'hi pot llegir que, com va fer el secretari municipal, la regidora trànsfuga estava adscrita al grup municipal de EUPV per les mesures cautelars i la decisió de la mesa d'edat de no tramitar la moció de censura podria suposar una infracció de l'ordenament jurídic.

Cal tenir en compte, com ja hem assenyalat, i pensem que és un factor molt important que l’informe s'ha redactat sense tenir en compte les sentències de l'anul·lació de les mesures cautelars i la d'expulsió de la regidora trànsfuga de EUPV. Eixes sentències no estaven incloses en l'expedient enviat per l'Ajuntament de Tavernes a la Conselleria perquè els respectius jutges encara no les havien dictades. 

Com es sabut, la jutgessa del contenciós-administratiu nº3 de València va dictar l'anul·lació de les mesures cautelars, les deixava sense cap efecte o dit d'una altra manera, “legalment mai han existit les mesures cautelars” segons frase dita entre les consultes realitzades. Per tant, era una regidora no adscrita i no podia firmar la moció de censura. La mateixa jutgessa en una segona resolució tampoc no va acceptar la pretensió de la regidora trànsfuga de tornar a celebrar el plenari de la moció de censura.

Així mateix el jutjat nº 4 de Sueca, a mitjan juliol, donava a conèixer que l'expulsió de Karina Vercher d’ EUPV era legal i ferma amb la qual cosa encara es reforçava la impossibilidad d'aqueixa moció de censura.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en el ple d'ahir va confirmar que l’informe havia tingut entrada a l'Ajuntament el passat dia 1. També aclaria que l'expedient, que ell mateix havia enviat a la Conselleria de Presidència, i que havia servit per a redactar eixe informe no incloïa les sentències posteriors, unes sentències que afecten el desenvolupament de la moció de censura. 

Eixe escrit informa a l'Ajuntament el punt de vista que té la Generalitat sobre el ple de la moció de censura abans de prendre una decisió sobre la conveniència o no d'acudir a la via judicial. L'Ajuntament, o el govern municipal si es prefereix, donarà a conéixer a la Generalitat els seus arguments ii no hi ha cap dubte que inclourà les dues sentències, perquè suposen un canvien substancial dels fets.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment el que ha fet Conselleria de Presidencia, o la cap de secció de l'Administració Local, és una rentada de cara, una ajudeta al seu amic el secretari de Tavernes i no deixar-lo en mal lloc.

No aparteu l'ull d'una cosa molt important: És la primera volta que la Generalitat, o si voleu un informe seu, defensa i es posa al costat d'una trànsfuga.

Això mai havia passat. Com he dit: Un bon amic (o amiga) és un tresor.

Anònim ha dit...

Un cas mes del us partidiste de les institucions. Faran lo mateix respecte a la mocio de censura de Oriola.
El Secretari la va estacar fins al manec. Te por perque la va cagar, i demana l'ajuda al PPeros de Valencia. Els cuals no tenen altra faeina que defensar lo indefendible. El pacte anti-tranfugisme miraba al fons de les coses, no a la mera formalitat. Resulta paradogic que s' defenga a una persona expulsada de forma u partit y que per tant no represntaba a ningú: Sols a ella mateixa y a les seu particular forma de fer dines junt a uns altres que podríen pasar al anals de l'historia del esperpent de la Vall.

Anònim ha dit...

Davant la falta d'arguments juridics, on estan perdent-ho tot, apareix l'amiguisme i la leialtat, o servilisme, dels tècnics de conselleria.
Els peperos com Manolete, estan quedant en ridicul, però espantosament mal. Aleshores, apareix la branca política, amb informes tècnics fora ex tempore i fora de lloc, per a defensar l'actitud "pofesiona" del secretari ppgeneral.
És molt trist fins on arriben els del pp. Anit, al plenari, es va vore ben clar. Sempre critiquen la deixadesa del parking, i ara voten en contra de la seua millora.
PPK=impresentables

Anònim ha dit...

Si. Pero algun dia haureu de valorar la necessitat de canviar de cap de llista del Bloc per a les properes eleccions. Jordi mai hauria d'haver trencat el govern. Victor ja li va dir. En politica cal assumir les errades.

Anònim ha dit...

ja, ja, ja!!!
No ens faces riure anonim de les 12.14!
Ja vos agradaria a vosaltres que no estiguera Jordi.
Quan ha demostrat sobradament gestionar millor que qualsevol alcalde en dos anys i dialectalment parlant li pega 3000 reversos al cap de l'oposicio, QUE HA TINGUT QUE AJUNTAR-SE EN UNA TRANSFUGA PER TIRAR-LO FORA EN LA SEUA ANSIA DE PODER.

Anònim ha dit...

Espereu que m'han dit que han demanat al President del Tribunal Constitucional, que es imparcial, un informe si la moció es o no constitucional, ja vorem com es pronuncia.