L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 d’agost del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: L'oposició perd el nord i emmerda la política local amb propostes que no li correspon, sinó que són competències del govern.

La ciutadania de Tavernes anem de sorpresa en sorpresa. L'oposició cada dia ens demostra més que ha perdit no sols el nord, sinó tots els quatre punts cardinals. Si  fins ara ja sabíem que està assentada en la mentira i la manipulació i que el seu únic objectiu era entorpir, dificultar l’acció del govern, ara ens demostra que, fins i tot, és incapaç d’acceptar el que marquen les lleis, en aquest cas el Reglament d’Organització, Funcionament i Regim Jurídic de les Entitats Locals (ROF).

La manipulació i la mentira de Manolo Vidal i el seu partit arriba a tal grau que són capaços d’acusar al govern municipal de no haver volgut tractar una sèrie de punts en el plenari extraordinari convocat per a dijous, quan ells saben millor que ningú que si no están inclosos és per culpa seua. 


Sí, senyor Vidal, és per culpa seua. Tota la culpa és seua per no saber que diu el Reglament d’Organització, Funcionament i Regim Jurídic de les Entitats Locals (ROF) i per haver demanat tractar una sèrie de temes que sap no són competencia del plenari, sino de l’alcaldia. I vosté, per sort per a Tavernes, no és l'alcalde.

A Manolo Vidal li ha servit ben poc ser quatre anys alcalde: No ha estat capaç de deprendre les mínimes nocions sobre el ROF. A Tavernes tampoc li ha servit gens tindre’l d’alcalde i despres de deixar-nos un poble destrossat, ara vol continuar i acabar la tasca del tot impedint la gestió de sanejament econòmic i el govern del govern municipal, a base de propostes sense peus ni cap i el que és pitjor, sense estar avalades per les normes del ROF.

Són molts els vallers que pensem que eixos 38.000 euros que cobra a l’any d’assessor del grup del PP de la Diputació, el seu partit només li’ls paga per posar traves, per impedir el bon govern a Tavernes, per armar lio i folló en l’Ajuntament valler, donat que sembla ser que eixa tasca d’assessor no la fa en cap poble més del districte de Sueca.

I potser siga per això que Tavernes és testimoni, un mes darrere l'altre, del trist espectacle que l’oposició, i en especial el seu portaveu, ens ofereix quan vol dirigir la política del govern sense ser govern, quan vol imposar els seus criteris al govern per damunt de tot. 

Tot apunta a que va a xocar en pedra i mentre les propostes de l’oposició no vagen pel camí que marca la llei ( el ROF) i, continue volent imposar;  mentre no busque cap consens i el treballar pel poble i el bé del poble, sinó simplement posar pals a les rodes del govern actual, no avançarem i el que perd és Tavernes. 

Perquè vosté no treballa per Tavernes, sinó com a jornaler de la política que és,  només ho fa per buscar-se un jornal encara que siga d'assessor a partir del 2015.

Un plenari ben convocat i amb tots els informes a favor

Els ciutadans i ciutadanes de Tavernes han de saber que el govern municipal ha convocat el plenari del dijous amb totes les garanties jurídiques, amb tots els pronunciament i informes legals de la Secretaria General.

L'oposició de nou se'ns mostra com allò que és: mentidera, manipuladora i sense respecte als ciutadans de Tavernes als quals pretén enganyar. És lamentable que el partit en l’oposició siga capaç de mentir i voler manipular a l’opinió pública dient que el plenari no atén les seues peticions, quan saben que no són peticions ni propostes que es puguen atendre perquè no els correspon fer-les a ells.

I ho demostrem. Perquè nosaltres quan escrivim alguna cosa, ho demostrem. No acusem per acusar com fan ells. I cal saber i tindre ben clar que la convocatoria del ple s'ha fet amb totes les garanties jurídiques i avalada pels informes de la Secretaria General i Intervenció, uns informes que diuen ben a les clares que el govern no té cap obligació de atendre les propostes fetes per l’oposició, simplement perquè l’oposició demana coses que no són de la seua competència. I si no té competència en elles, no les pot demanar. I menys encara com ho fa: amb prepotència, per urgència no demostrada i exigències fora de to.


La convocatòria del plenari inclou, punt per punt, el que diu l'informe sobre els motius pels quals el govern no té cap obligació d'incloure'ls. I els expliquem.

Primer punt consistent en incoar expedient de modificació de l'Ordenanca Fiscal reguladora de I'impost sobre Béns Immobles. No es urgent donat que es pot portar al proper ple ordinari amb tems suficient perquè una eventual modificació puga entrar en vigor el día 1 de gener de 2014. També es diu que cal tindre en compte que s'ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda I'aplicació als valors cadastrals dels béns immobles urbans dels coeficients que s'establisquen a I'efecte per a I'any 2014.

El punt segon, que proposa iniciar expedient per disminuir el 20% a regidors i alcaldes, s’indica que no es donen arguments que motiven la urgencia. I després que el plenari no és competent per a fer la proposta que es potestat de l’alcaldia. L’article 13.4 del ROF diu que la proposta és del President del plenari (l’alcalde), i cita les sentències del TSJ de la Comunitat de Madrid i del TSJ de Canáries on la competencia per a proposar al Plenari aquest tipus d'acord és de I'Alcalde.

El tercer punt conte la proposta d'lniciar expedient per a la supressió del Iloc de treball denominat Técnic de Gabinet de Premsa i Protocol. Segons l’informe, això només es pot modificar dins de I'aprovació dels Pressupostos i no fora d’eixe procediment. 


Els punts quart (modificació del Reglament del Cronista Oficial) i quint (aprovació del Reglament regulador del BIM) son competències de l’alcaldia, la qual ja els havia arreplegat com a precs en la sessió ordinaria d'agost, amb la qual dedueix l’informe que queda sense contingut les propostes de l’oposició. 

El punt sisé fa referencia a la Comissió de Seguiment del Parking del Passeig del País Valencia, una comissió que no existeix. Ací fins i tot, l’oposició a més de desconéixer el ROF desconeix les comissions existents a l’Ajuntament o si voleu se n'inventa de noves.

El punt vuité (lniciació d'expedient per modificar els crédíts i dotar de partida pressupostária la instaHació d'aire condicionat/calefacció en el Juljat de Pau) estaría també envaint competències de l’alcaldia perquè la normatiu diu que els expedients de concessió de crédits extraordinaris i suplements de crédit són incoats per l’Alcaldia.

Per tant, després que els informes demostren que no són propostes que l'oposició puga fer, només podía incloure’s en l’ordre del dia del ple del dijous un punt: incoar expedient per a la creació d'una Comissió de Seguiment de la Piscina Municipal on participen els regidors en proporció a la representació en el Plenari Municipal.

Ara cadascú que en traga les conclusions: ¿És el govern municipal qui no vol atendre les peticions de l’oposició, o en realitat és l’oposició la que desconeix on li cau la càrrega i que és el que pot proposar?. Pensem que la resposta queda clara lleguint els punts anteriors. Queda clar que de les huit propostes, només una  podía tractar-se  i és la que es contempla en l’ordre del dia.







11 comentaris:

Anònim ha dit...

Tantes carreres que té Manolin i 4 anys d'alcaldes i 4 de regidor i no sap eixes coses??? Que ha estat fent entonces?? Per que el poble mira que esta ben endeutat...

Anònim ha dit...

He llegit la convocatòria del plenari i vist que ni ha molts de articles i de lleis, que suponc son les que regulen el funcionament de les Entitats Locals, i al final el que dona el vist i plou es el Secretari del Ajuntament, aixi no se de que es queixen els de la oposició, tant el P.P. com la no adscrita, es per costum o es que no tenen ni idea.

Anònim ha dit...

No entenc res. Trobe que el PP i Manolo encara no han assimilat que l'ajuntament no es seu. Que no governen ells. Perque proposen coses per urgencia quan en el plenari anterior van votar en contra?? Cas del jutjat o el parking... o perque demanen coses que no son competencia seua??

C.P. La Valldigna ha dit...

Us hem enviat un correu amb una nota sobre un event del nostre esport nacional que organitza la regidoria d'esports. Com no ho haveu publicat ni contestat, no sabem si us ha arribat.

Anònim ha dit...

Algu ha vist la nota de karina referent al plenari? La concejal progressista??? I jo flare!!! Es impresionant!! La transfuga de EU que es va aliar amb el PP, ella!! Justament ella demanant que es respecten les lleis i la democracia!! Quines lleis?? Les que vosaltres es passeu pel forro quan vos dona la gana?? El pacte antitransfuguisme? Invaint competencies del alcalde? Tenim una oposicio de vergonya, que trau notes de premsa ridicules i sense fonaments cada 2x3, que ha perdut el nord, que ja no fan politica, ara es claven en la vida personal de la gent... Veuen que gent valida esta intentant solucionar els seus marrons, i paralitzen i mentixen com a norma.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens ha arribat. Ho tenim present.

Anònim ha dit...

Llarga vida política a Don Manuel Vidal!!!

Anònim ha dit...

Señor Manolo Vidal li demane per favor i pensé en un momento la política que esta fent i mire,si es a favor del poble o de voste i despres mire al seu voltant i vora quanta gent del seu partit esta al seu costat.
Pense en una cosa, que la gent del poble no estem bojos, ja esta bé d'aquesta política i fes alguna cosa pel poble sense pensar en el seu propi benefici.

Anònim ha dit...

TAVERNES té la sort de tindre un alcalde con Jordi Juan, gràcies a ell, este poble se'l veu diferent i cada dia millor. Per molt que vulguen afonar-los no van a poder. Avant!!

Anònim ha dit...

¡De locura pura y dura!!!
Si este matrimonio sigue con sus trece, seguro que terminaran con Tavernes, ellos tendrán que emigrar, pero a los que quedemos nos dejaran un mal sabor de boca y metidos en un embrollo de dos pares de cojones, ¿menudos politicastros? Y pensar que fueron votados.
Seguro que encima de joder al pueblo se embolsan la gratificación que les corresponde por pleno extraordinario, No te jode y encima dirán que es por el bien del pueblo.
A la y Seremos la comidilla de la comunidad valenciana durante mucho tiempo.
Bbs…

Anònim ha dit...

El plenari d'este matí ha sigut de risa. Manolete, calla com un p..., kkarina fent el ridicul, com sempre, i ara, el senyoret ferrando, no sabia per on ixir ni com justificar la xarlotada que estaba protagonitzant.
pp=impresentables