L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 27 d’agost del 2013

El govern municipal té la promesa de Gerència de Cadastre de rebaixar els valors cadastrals. Es farà efectiva quan l'aprove el Consell de Ministres de Rajoy


Les gestions del govern de l’Ajuntament durant dos anys davant la Gerència Regional de Cadastre han aconseguit la revisió a la baixa dels valors cadastrals dels immobles. La revisió està aprovada i només queda pendent l’aprovació final pel Consell de Ministres i que es contemple als pressupostos de l’Estat del 2014.

El gover actual és conscient de la situació actual i de que hi ha una sobrevaloració dels immobles. Una de les primeres mesures (octubre 2011) va ser sol·licitar a la Gerència Territorial del Cadastre la revisió a la baixa dels valors cadastrals.

El govern municipal ho va sol·licitar el mes d’octubre del 2011 amb l’objectiu d’adequar l’IBI a la situació real actual . Les gestions i reunios amb la Gerència Regional  de Cadastre aconseguiren que l'organisme oficial acceptarà en el 2012 la sol·licitud de l’Ajuntament i Tavernes s’incloïa en un Pla de Treball que s’estudiaria la revisió a la baixa de l’IBI al casc urbà i la platja.  

Ja s'ha sol·licitat al Govern de la Nació que faça efectiva  la rebaixa dels valors cadastrals atés que la nostra ciutat reuneix totes les condicions marcades pel Ministeri d’Hisenda.  Ha de ser el Ministeri d’Hisenda qui eleve al Consell de Ministres la proposta i ha de ser el govern de Rajoy qui l’aprove definitivament i la incloga dins de l’acompanyament dels pressupostos de la Nació del pròxim any 2014.

Tot això va ser explicat en les assemblees informatives obertes realitzades l’any 2012 i el passat mes de maig en la Casa de la Cultura. També es va explicar que les pujades de l‘IBI venen de la revisió a l’alça dels valors cadastrals feta l’any 2006 per l'actual oposició, i que l’actualització s’ha de fer efectiva any a any, durant un període de 10 anys que acaba en el 2016. Per tant,  els valors que es paguen per IBI no els ha marcat el  govern actual que només aplica les decisions legals preses en el 2006 per un govern de l'actual oposoció.

L’Ajuntament de Tavernes, com a únic i legítim representant de tots els veïns, quan va iniciar les gestions fa pensar en el bé de tots i l’interés general de la població. L’Ajuntament és l’únic interlocutor vàlid davant l’Administració Central i de Cadastre i, com a representant de tot el poble, ha actuat i ha gestionat la rebaixa dels valors cadastrals per a tots.

Ara només cal que es facen efectives les promeses de la Gerència de Cadastre, i que el Govern de l'Estat de Rajoy aprove una revisió a la baixa dels valors cadastrals en el Consell de Ministres.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

De acuerdo con la bajada de impuestos. Pero si se recauda menos de donde va a recortar el ayuntamiento para tener un presupuesto equilibrado y cumplir con el ministerio de Hacienda.
Gracias.