L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 13 d’agost del 2013

El festival Sete Sóis Sete Luas ofereix avui "La Mal Coiffée"




Extraordinari el concert que el Festival Sete Sóis Sete Luas va oferir ahir en l’Escoleta de la platja en el segon dia. L’orquestra “Orient 7 Sois”, una formació creada exprofeso per aquesta edició del festival va fer gaudir el nombrós públic que hi va assistir i que va premiar amb llargs aplaudiments les interpretacions. 

Sota la direcció musical de Rão Kyao, tres vegades Disc d’Or a Portugal i protagonista del famós CD “Delírios Ibéricos” amb els Ketama, damunt l’escenari es trobaven musics tan prestigiosos com
Marko Kalcic de Croàcia, Kelly Thoma de Grècia, Salim Allal d’Algèria o Miguel Ángel Ramos  d’Espanya.


Els músics havia triat composicións popular del seu país, arrangades per a l’orquestra en les tasques del taller musical de preparació de gira que feren, i a més oferiren peces composades per ells en especial per aquesta gira.


La tradició cultural musical de la Mediterrànea se sumava amb temes dels països riberencs i que en escoltar-los, teníem la sensació que eren nostres, com els de casa, un fet que demostrava com els intercanvis culturals creats al llargs dels segles segueixen vius i ofereixen una gran possibilitat per a la comprensió i cooperació entre els diferents països de la Mediterrània i de la qual l’orquestra “Orient 7 Sois” és una mostra. Memorable la peça composada en honor del vi, aquesta beguda de la trilogia mediterrània -oli, blat i raïm- de gran ritme i bellesa i, una de les més aplaudides pels espectadors.



Sens dubte, una de les grans formacions musicals que han passat pel festival – i n’han passat moltes al llarg dels 21 anys d’existència- tant per l’alta qualitat musical dels components com per la cura a l’hora de triar els temes interpretats. El concert era estrena oficial en les terres valencianes.

La Mal Coiffée
Avui dimarts 13 d’agost
La Mal Coiffée (Llenguadoc-Rosselló, França), una alenada de vent provocat per cinc veus femenines, ambaixadores d’una llengua que batega: l’occità. Inspirades en el cant popular de la regió sud de França, el Llenguadoc-Rosselló, el seu treball polifònic es reinventa i s’enriqueix cada dia de la matèria bruta, forta i generosa que ve de la tradició popular oral del sud de França. 

El repertori del grup es basa en una rítmica original i fascinant, en què s’expressa una bona gamma de percussions (tammorra, tam tam, caxixi, bendir…). En cada concert el grup sedueix per la força de les polifonies, que s’entrecreuen amb una gran riquesa melòdica. Des del 2007, La Mal Coiffée ha seduït públics ben diferents, a França i també a la resta d’Europa. 

Demà dimecres 14 d’agost 
Carlo Faiello i Tammurrata Remix (Nàpols, Itàlia) clouen el festival. El conjunt Tammurrata Remix, grup vocal i instrumental ideat per Carlo Faiello, encara el repertori propi cap a composicions originals i tradicionals que saben atrapar l’esperit de la nova música popular de la ciutat de Nàpols. L’espectacle Les danses de Dionís és una actuació centrada en els ritmes rituals i d’espectacle difosos en tota l’àrea de la Mediterrània. El xou té lloc en una babel de sons, de llengües, de gestos, per tal d’evocar formes de dansa alliberadores