L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 27 d’agost del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Més sobre el Pla d'Ocupació o una Generalitat que dóna fum i no llum.

El Pla d'Ocupació del president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a reduir les llistes de l'atur ha tingut un pobre acolliment entre els ajuntaments valencians: poc més d'un terç (197 dels 542) per a la que volia ser “iniciativa estrella” del Govern Valencià per a crear ocupació. 

Un pal ben fort per a Fabra un any després de fer en les Corts Valencianes la promesa d’acbar el 2013 amb 15.000 noves ocupacions. D'eixida la primera fase del pla ha fracassat: només el 36% dels ajuntaments ha presentat sol·licituds. 

La notícia l'ha publicat Levante-EMV i explica les raons que vénen a coincidir amb les que expressàvem fa un mes ací en La Cotorra en sengles articles de “L’estat de la qüestió” i que podeu recordar en els enllaços:
 
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/07/lestat-de-la-questio-mes-sobre-el-pla.html

Ens congratulem que Levante-EMV coincidisca amb l'anàlisi que féiem fa un mes i també assenyale com a causes del fracàs que un pla anunciat per 99 milions, arranca amb la meitat, 45 milions, invertits durant tres anys i finançats a parts iguals per la Generalitat, la diputació i els Ajuntaments. 

La fallida de les arques de la Generalitat ha fet que molts alcaldes l’hagen rebutjat pel temor que no complisca amb la seua part i falle l'aportació. És el cas del mateix Alfonso Rus, alcalde de Xátiva i president del PP, que ha indicat no participarà en el pla del seu partit perquè no li paguen el deute. En resum, molts dubtes que els diners d’Alberto Fabra arriben. De moment no ha posat res, però ha promès que será a partir del pròxim octubre. Clar està que tant ha promès ja el govern del PP de la Generalitat…. ¡Que ningu se'n refia, ni el propi president del partit Alfonso Rus!!!

I finalment ens trobem amb una altra situació decisòria: molts ajuntaments no tenen liquiditat per a fer front a la seua part de les ajudes. 

No ha sigut el cas de Tavernes, on el nostre govern municipal invertirà en el pla el doble de la quantitat que aconsella SERVEF, tal com es va dir en un passat ple i ací informàrem amb detall. 

I ací hem d’aclarir algunes coses. El termini de sol·licituds ha acabat fa només uns dies. Per tant, no sabem perquè des de fa un mes els “palmeros” de l’oposició critiquen al govern local perquè no han iniciat els tràmits ni han informat a les empreses privades de com acollir-s’hi, quan encara no hi ha res decidit, no hi ha res clar en la Generalitat, i fins que la Generalitat no ho diga de començar, no es pot fer res.

Senyores “voceros” de l'oposició: Com de costum, parlen i parlen, critiquen i critiquen sense trellat ni raó. Els Ajuntaments están a l’espera que la pròpia Generalitat accepte les llistes de sol·licituds i després decidisca en què condicions i com es realitzara el Pla d'Ocupació.
 Per tant, i com sol dir-se en llengua de forasters: “las reclamaciones al maestro armero”, o siga a la Generalitat. I és que una vegada més aquesta Generalitat en compter de donar llum dóna fum.
-