L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 d’agost del 2013

PLENARI D'AGOST: El consistori va rebre informació sobre el compte general corresponent al pressupost del 2012 que va ser aprovat per unanimitat.


Els comptes aprovats ja varen ser donats a conéixer al consistori per l’alcalde Jordi Joan en el “Decret d’Alcaldia” del mes d’abril i arreplega l’estat de la situació econòmica de l’Ajuntament el 31 de desembre del 2012. Varen ser aprovats per unanimitat després de no haver tingut cap al·legació.

Podeu llegir els comptes aprovats dillunes en la informació que donàrem del ple d’abril: 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/04/plenari-dabril-informe-el-govern-de.html

Els comptes aprovats arrepleguen l’estalvi de més de 2’6 milions d’euros i que el remanent de tresoreria a finals del 2011 era de vora 4’5 milions d’euros estava al final d’any sobre el mig milió.

L’oposició va reconéixer que les dades informades eren bones, però - açò ho diguem nosaltres- com que no poden reconéixer el mérit de la gestió del govern, van buscar altres camins justificatius i ¡mira per on!, segons l’oposició el mèrit de la gestió económica es deu a les ajudes que Tavernes ha rebut del govern estatal, pel Pla d’Ajust i les retallades de personal imposats pel govern de Rajoy. També van demanar que s’afluixarà el Pla d’Ajust i que fora més lleu.

Caldrà recordar-los – una vegada més- que Tavernes no ha rebut cap ajuda del govern central i que el govern ha hagut de fer prèstecs i això implica pagar interessos recordant que eixos préstecs havien vingut obligats pels deutes que havien generat els govern del PP. També va dir que el Pla d’Ajust no és estàtic, i és revisable segons varie la situació econòmica i en cada moment.

L’alcalde Jordi Joan tancava el punt incidint en les xifres i va remarcar que els ajustos i retalls de personal no són, ni de lluny, els 1’8 milions d’euros de superàvit que va tindre el pressupost del 2012 i va indicar que el govern municipal no ha aplicat moltes de les mesures que es contemplen en el Pla d’Ajust perquè la situació de l’Ajuntament millora dia a dia, els proveïdors es paguen en terminis cada volta més curts i això determina millora preus per a l’Ajuntament.

Arribats ací va informar que feia nomes uns dies, s’havia donat l’ordre de pagament de factures de proveïdors del mes de maig, juny i primers dies de juliol, un fet que indica que l’Ajuntament hi ha ocasions que està pagant al mes.
 
Ajudes del govern de Rajoy? Venga ya!!

El govern de Rajoy no ha donat cap ajuda a Tavernes. No es poden considerar ajudes els préstecs fets per l’Ajuntament per pagar proveïdors que el PP no va pagar, uns préstec que no cal dir tornem el capital més els interessos.

El govern municipal ha fet dos préstecs ICO per pagar proveïdors pendents de l’anterior legislatura: 

- 600.000 euros amb Bankia i 80.000 euros d’interessos
- 2.691.142 euros amb el Banc de Sabadell.i 993.424 euros d’interessos durant 10 anys a un interés aplicat del 6%.
¿És eixa la gran ajuda que dóna Rajoy a Tavernes? Fer-nos pagar més d’un milió d’interessos? Aviats anem amb l’ajuda de Rajoy i el seu govern, que són capaços de fer entrar els diners a cabassos en els bancs per reflotar-los i ara els bancs els presten als Ajuntaments al 6%. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A l'únic que ajuda Rajoy es a la Banca!