L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 2 d’agost del 2013

Els treballadors de Federico Giner impugnaran l'ERO de l'empresa



Un moment de l'assemblea d'ahir
 L’assemblea de treballadors i treballadores de Federico Giner celebrada ahir a les 11 del matí en la sala auxiliar de la Casa de la Cultura decidia impugnar de forma conjunta l’ERO i de manera individual presentaran una demanda per la falta de pagament de nòmines i indemnitzacions. 

La decisió es prenia després de l’informe del president del Comité d’Empresa, Florenci Belenguer, que indicava que només hi havia eixa solució o esperar a que el FOGASA (Fons de Garantia Salarial) ho pagara, però ja avisava dels problemes que es podien trobar els treballadors: endarreriment del pagament per banda del FOGASA i que aquesta entitat no té un pou sense fons de diners, sinó una disponibilitat limitada. 

Tal com hem informat ací a La Cotorra, Federico Giner va confirmar el passat dimecres l’acomiadament del 95% de la plantilla que encara hi treballava, en la planta de producció i en les oficines. 

El president del Comité en la seua intervenció davant uns 70 treballadors va explicar que en queden ara uns quants per tal d’acabar uns treballs que faltaven, per tant es calcula que a meitat d’agost acabarà la relació laboral, a excepció d’alguns oficinistes que quedaran per tramitar el concurs de creditors. Segons va dir, a setembre podien quedar fora de l’empresa els 97 treballadors, plantilla actual després de l’aplicació dels EROs. 
El president del Comité es dirigeix als treballadors
Cares llargues, senyal de preocupació en els assistents, cosa lògica si pensem que molt porten anys treballant en l’empresa, una de les punteres de la ciutat, i a més, porten molt de temps sense cobrar. 

Belenguer va indicar que en els pròxims dies aniran rebent el “finiquito” però ja avisava que no el cobrarien, ni tampoc els sous endarrerits que els deuen, i que el Comité d’Empreesa calcula pot estar sobre els 500.000 euros. 

A l’assemblea es va parlar també d’una presumpta mala gestió de l’empresa, perquè es calcula que les administracions li poden deure 0’5 milions, però l’empresa pot deure als creditors alguns milions.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

En les retallades de les reformes laborals, als treballadors ens queda poc on acodir.