L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Una assemble informativa i participativa






Preocupava què passara el temps i no tinguérem una informació exacta de la situació econòmica de l’Ajuntament per part del nou govern municipal. Preguntaves als regidors i a l’alcalde i sempre van dir que seria el mes d’octubre quan es faria una assemblea participativa. Sempre ho havíem entés com una exigència democràtica que féiem a la nova corporació. Una espècie de balanç d’entrada explicativa, un cara a cara amb la ciutadania, molt  preocupada pel que sentia.

Ara s’ha fixat un dia, demà divendres 28, i la nostra sorpresa és que sembla ser que hi ha grups que veuen malament que l’equip de govern es  dirigesca al poble, i que ho faça d’una forma participativa.  Ells ja  saben el que van a dir, ells ja saben que no els convé el que vana dir el govern.  I pensem estan equivocats, en el sentit que també son Ajuntament i haurien de voler la major claredat i transparència possible. Encara que abans no es practicara.

Però no.  I no acabem d’entendre perquè els molesta una assemblea com aquesta, on  ens parlaran d’economia, de la piscina, del parquing,  de les obres de la platja.  Pensem  que això ja es interessant saber-ho,  però també esperem propostes immediates que ens facen eixir del pou econòmic al qual ens han portat, de la claredat en contractacions, de l’explicació dels pressupostos...  això si cara a cara com es mereix el nostre poble.

Ningú ha dit que serà fàcil, però amb la participació i informació a tots els veïns i veïnes resultarà molt millor i facilitarà la tasca. Almenys sabrem on estem i com  es destinen els nostres impostos i recursos municipals. Amb sinceritat.  Octubre pot ser un gran mes per a poder conèixer algunes de les interioritats de l’administració del  nostre poble.

I hem de rebutjar alguns tocs cínics que hem llegit sobre una reunió informativa tan democràtica i on el poble és protagonista. Atacar de bestreta aquesta assemblea informativa i també participativa, on els veïns podran dir la seua, ens recorda que ara tenim millors mitjans de comunicació gràcies als blogs que hi ha al poble, d’un color o d’un altre.

Per tant, en un món amb tanta informació, que alguns es posen a atacar una reunió d’aquest caire, amb un cert to d’infantilisme, ens recorda una cita de Vicent Flor sobre la vida d’Al Capone.

Va escriure el mafiós de Chicago amb tot el cinisme: “Hem de mantenir Amèrica integra i a estalvi , i lliure de corrupció… Avui en dia la gent no respecta res.  Abans, posàvem en un pedestal la virtut, l’honor , la veritat i la llei… la corrupció campa ara pels seus respectes en la vida americana dels nostres dies … Està minant el país. Els legisladors honrats de qualsevol ciutat poden comptar-se amb els dits “ .

No fem com Al Capone. Respectem la democràcia i el dret a la informació, i com no  el dret a participar  en una  assemblea que, al cap i a la fi, servirà  per a un bon govern a Tavernes.

-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

igual se pensen que van a atacar-los per les barrabasades que han fet. Però coneguent la forma d'actuar del tripartit, molt m'enganyaria si escoltara desficacis.
EStic segura que ens informaran de forma clara i concreta, i a més ens proposaran solucions. Que son uns cracs.
Fan més estos en un dia que els d'abans en una setmana.

Anònim ha dit...

Com he dit a altres blogs, desitjaría que l'explicació la feren Angela i Elena, interventora i tresorera municipals respectívament, així segur que no podríen polititzarse les dades, perque segur que les posaran amb ducte els del PP i les donarán com bones les del tripartit, donades per unes funcionaries neutrals, no quedaría ducte, així cadascú es creura lo que li convinga segon la seua tendencia política, jo com a membre de un tercer partit,escoltaré i ja opinaré, sols espere que no es perguen ni la calma ni els bons modos.
Els politics al igual qu'els banqueros, son dos de les professions mes denostades actualment, espero qu' este acte
no eu confirme.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic... bé no cal dir noms. Les dades que s'usaran amb tota seguretat seran les d'Intervenció i Tresoreria. Les oficials, les que consten en la comptabilitat de l'Ajuntament i s'envien a la Sindicatura de Compters.
Eixes dades són mes o menys publiques, ja que es digueren en el ple d'octubre quan es va aprovar el pressupost del 2011 i l'alcalde va fer el seu informe de liquidació.
I allí, en el ple, estava la Interventora donant fe i no va obrir la boca per a dir: això no es aixina. I tampoc el PP va obrir la boca per a dir: això no es aixina.
La qual cosa hem de considerar que els numeros, que també ens vam fer eco ací de manera reduïda, són vertaders i reals.
Això vosté, amb tota l'experiència com té, sap que és aixina. I posar-ho en dubte... home, ningú es creu que un govern municipal done la cara en una assemblea pública per a dir mentires i després que li ho demostren.
I una cosa: algunes d'eixes xifres s'han dit i redit en diaris com Levante i Provincias, webs d'internet i mai, mai el PP ha dit que no eren certs.
O siga que.... les conclusions li les deixem per a vosté.
I després no es queixe si algun comentarista li dona llenya. ¡És que diu cada cosa!

Filosof ha dit...

Que atrassats anem a Tavernes per ocultacions i maniobres poc clares. En Albacete ja es fan assemblees com aquesta i pressupostos participatius des de fa quasi quinze anys. Ací que ens tenen per criatures que necessitem tutors, certs politics denostats, per a parlar?? No ha arribat l'hora de ser tots iguals amb diferents responsabilitats, i responsabilitat vol dir resposta, i reposta es la que dona el govern municipal tractant els veins i les veines d'igual a igual. Com una autèntica assemblea de compromisaris. Eixe compromis que ha pres el govern municipal amb el seu poble. I ací estem!!

Anònim ha dit...

Estaria be vore-ho per escrit a una presentació power point.
Son numeros astronòmics; arrodonint les xifres, un deute de 16M€ + 4M€ = 20M€.
Considerant una poblacio de 18.000 habitants --> A cada valler (adult, jova o xiquet de bolquerets) li correspon un deute proporcional de 1.111,11€, es a dir que una familia amb 4 membres, el deute proporcional seria de 4.444,44€, i això només tinguent en compte el deute Municipal, que si afegim el deute autonòmic,... en fi.

Anònim ha dit...

Estic fart que alguns que ventilen no publiquen els comentaris.... despres de 2 comentaris no publicats, a vore si este, aci me'l publiqueu:
"PPploradors... es un acte obert a tota la ciutadania, si els del PP es considereu de Tavernes, calcule que no hi haurà problemes en PPparticicipar de l'assemblea.
Ale... a afrontar les desfetes!"
Per cert, de segur que este si que el publiquen en altres llocs, per vore'l aci publicat.
Salut!

Anònim ha dit...

Cotorra, meu ha confirmat una de les funcionaries esmentades, te raó, era una tontería lo assenyalat,disculpe vosté l'ofensa de ductar dels seus, que, li asegure, son també amics meus.

Anònim ha dit...

P.D. a que ja escomençe a escriure millor? paciencia, senyors lectors, paciencia.Ai, si m'haveren dit a mi fa uns anys que diría doncs, peró, aleshores, comandament... havera dit que ni foll.

silmin ha dit...

Com que no podré anar, a veure si cap persona pot arreplegar les dades de la massa salarial semestral encara que no incloga les que van mitjançant convenis

Anònim ha dit...

Va ser aixó, una verdadera assamblea informativa em la qu'ens assebentarem de la realitat que alguns ja conexiem, i aixi i tot eixirem en el rabo entre cames,preguntarem lliurement el que volguerem, sense preses, i eixirem amb esperança al vore un equip jove pero sobradament preparat, amb ilussio i ganes, ara falta que tots arrimem el muscle doncs en este barco anem tots junts i si s'afona, sols eixiran vius els de sempre, els que tenen els renyons coberts amb un bon flotador.
Senyors del PP, comptem amb vostés, o seguixen fent l'indio com fins ara, amb critiques de risa i que a vegades em dona vergonya aliena de escoltarles, doncs tinc bons i apreciats amics amb vostés, en l'oposició, com simeonet o Mario, que feu ahí? Jo si els vostres caps seguixen aixi m'en aniría a casa, primer está l'honor de les persones.
Salva, escolta al teu bon amic i mentor BBS i seguix els seus consells, sempre t'anat be cuant els has seguit, o no? T'esperem ara que encara estás a temps,amb els braços oberts aquells que per damunt de tot,possem per davant el poble, com se que tu també eu fas : entrares per una bona raó, el portar endavant programes socials, com estás fent desde sempre, no t'enmerdes, amb perdó, no teu mereixes.Un abraç.