L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 25 d’octubre del 2011

LA "FALLIDA" DE LA PISCINA: La UTE Metroval Aqua SL, responsable de la construcció i explotació de la piscina coberta de Tavernes ha presentat concurs de creditors.





La  UTE Metroval Aqua SL - formada per Gente Urbana SL, Maderpark 2000 SL i Metroval SL-  ha lliurat tota la documentació que cal per entrar en procés de creditors i un administrador s’ocupa de les gestions i comptes de la piscina vallera. Ara en un breu termini, l’administrador s’ha de dirigir als proveïdors de materials i serveis de les obres i explicar-los la situació en què es troba l'empresa. Sembla ser que el concurs oferirà la garantia del 50% del deute amb dos anys de carencia i s’haurà d’esperar a que les empreses afectades per la falta de pagament se sumen al concrus i accepten les condicions.  

Tota aquesta información és arreplegada avui pel diari “Las Provincias” que a  més assenyala que els creditors en eixes condicions tindrien garantit cobrar la meitat de l’import  i si no accepten poden reclamar el deute però no tenen garantida la quantitat. El diari apunta igualment que la UTE considera eixa opció com l’única possible perquè la piscina es puga obrir en el 2012.

La situació de “fallida” de l’empresa de la piscina se suma a les “fallides” en totes les grans construccions iniciades pel PP en passades legislatures.  Primer va ser l’IES La Valldigna, encara que el problema es va solucionar prompte; després va vindre l’aparcament del passeig i el passat estiu l’Avinguda de la Marina, ambdos sense solució, i com es veia vindre, la confirmació del concurs de creditors de la piscina. Un nou “marró” que ha de menjar-se el govern actual que continua heretant problemes derivats de la gestió anterior.

Fem un poc d’història

El passat 3 d’agost, tal com  va informar La Cotorra, l'alcalde, Jordi Joan, en roda de premsa va explicar les dificultats de l’empresa constructora-concessionària i que determinaven que la piscina no tinguera dia previst per obrir.

Jordi Joan donava a conéixer que el deute de la concessionària amb els proveïdors era 1’3 milions d’euros, i calien uns 300.000 euros per equipament, encara que a favor de l’empresa estava que Hisenda els devia uns 700.000 euros. Les explicacions de l’alcalde servien per conéixer que l’ajuntament ha complit totes les seues obligacions; ha cedit el terreny i ha aportat quasi 1’4 milions d’euros.

 
La piscina iniciava el camí en el plenari del 12 de juny del 2006, quan s’aprovava l’estudi de viabilitat, amb les critiques del Bloc i PSOE per la falta d’informació. El 5 de novembre del 2007, el plenari aprovava l’expedient de contractació de la construcció i explotació, que en abril del 2008 s’adjudicava a la UTE Metroval Acqua SL, sense experiència en la construcció i explotació de piscines cobertes.

La Intervenció Municipal va fer una valoració negativa de l’oferta econòmica i del estudi econòmico-financer de la UTE, que nomes arribava als 4’04 punts sobre el màxim de 33 possible, mentre es rebutjava l’oferta de la UTE Fomento de Construcciones y Contratas + Aqualia Gestión Integral del Agua SA, que en va obtindre 27 punts del màxim de 33. El Bloc va ser l’únic partit que no va aprovar  l’adjudicació en eixes condicions per considerar que el finançament no era adequat.

El pressupost de l’obra era de 2.650.000 euros, dels quals l’ajuntament n’aportava 1.385.00 més la cessió dels terrenys. Les obres s’iniciaven el 20 de novembre del 2008 i havien de durar 12 mesos segons la millora, però tot apunta a que el pròxim 20-N , dia de les eleccions, després de 3 anys l’obra romandrà paralitzada i sense data d’inauguració.

-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, bonica es, a vorem quan s´´ obri i no fa falta que es vaja a la de Xeraco.

Anònim ha dit...

Aeroports sense avions i piscines sense aigua. No passa res, li donem la culpa a ZP també i tot arreglat. Salutacions.

Anònim ha dit...

Si es va declarar com a zero la seua fiabilitat económica amb l'adjudicació, a qui li extranya? De aquellos barros vienen estos lodos.

Anònim ha dit...

home, esta aigua en te, al menys per lo que es veu a la foto. Per cert es pot entrar?? com has fet les fotos cotorreta que tens "enxufe"???

La Cotorra de la Vall ha dit...

D'enxufe res. Si eixa piscina esta més vista que Franco en els Nodos.

Casualitat. Estàvem un dia en el Parc dels Vents i vam vore que estava oberta la porta, vam entrar i vam fer les fotos. Així de senzill. Això sí, ens varen dir que no podíem estar allí quan ens van vore i ens convidaren amablement a eixir.

Anònim ha dit...

les coses que uns fan malament se les tenen que "menjar" els altres. La piscina es veu bonica, ara falta que els preus siguin asequibles i la gent del poble pugui anar

El tio de la vara ha dit...

ales hores qui són els tècnics que firmen? perquè hi haurà algú que va firmar per donar suport a l'adjudicació, no? o MV va obrar per conte propi en contra dels tècnics? això és pot fer?

Anònim ha dit...

Gracies cotorra de la vall per informar als ciutadans de Tavernes. Es important saber com son les coses i com de mal es van fer antes. Aci tenim noticies de tota indole, en atres llocs soles trobem critiques sense fundaments i que no tenen ningun sentit. Tinc ganes de anar a la roda de premsa sobre economia. Quan es farà?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els tècnics informen allò que en dret creuen han d'informar.
Les decisions finals són del polític.

Anònim ha dit...

Ja vos contarem un dia, ja, tota l'historia i correrá el manso.

Anònim ha dit...

El aigua está fense bruta perque la concessionaria no te diners per a mantindrela i sin embargo lloga a Troiano en festes per a vigilarla, aixó, cobrant per adelantat, i jo pregunte? realment te intenció d'obrirla en Gener? Si fora a aixi no dexaría perdre l'aigua, es de lo mes barat doncs el que la mantenía fins el dilluns de festes eu fea gratis, esperant li pagaren lo que li deuen per atres faenes,pero damunt volíen que posara ell els productes quant li s'acabaren i ja li pagaríen... vosatros mateix.

Bowie ha dit...

Jo dubte molt que a gener s´obriga, no m´ho crec.

"Ja vos contarem un dia, ja, tota l'historia i correrá el manso".

Contamos-ho que volem vore´l correr... :o)

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres pensem com Bowie.
Pensem que amb el concurs de creditors ha arribat ja el dia de què, aquells que en sabeu més, parleu i ens conteu les històries sucoses al voltant de la piscina.

O fer com fan: o parla ara, o calla per a sempre.

Anònim ha dit...

No podem de moment, no es per falta de ganes, doncs podríem malbaratar el tema, eu farem, no os precupeu, mentres tant , els que tingau confiança en el govern, que vou conten si volen.
Jo sols espere qu' un grup en calificació zero cuant li la concediren i ara en concsurs d'acreditors, no es faja carrec d'ella pues vos recorde o informe si no eu sabieu, que segón el conveni , les perdues van a cárrec de l'ajuntament.
Editor, un dels seus actuals moderadors eu coneix tot sobrádament, pregunteliu i jusgue vosté si es pot o no publicar, i vora com no.

Anònim ha dit...

Ara damunt volen cobrar el IVA qu'ells no han pagat als proveidors i amb ells obrir la pisicna ¡¡¡¡¡tindrán cara!!!!piscina