L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 6 d’octubre del 2011

L'Alcalde de Tavernes i el director de les excavacions de Bolomor barallen la possibilitat d'establir un programa de col·laboració i de promoció del jaciment.



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan i el director de les excavacions de la Cova del Bolomor, Josep Fernández, han mantingut un intercanvi d'opinions i idees al voltant de la manera d' apropar la feina que fan els científics i investigadors en el jaciment als vallers i als ciutadans valencians en general.
La noticia publicada avui en el diari Levante-EMV assenyala que també es vol promocionar l'estudi i el coneixement del jaciment paleolític a nivell local i nacional per a la qual cosa el director ha indicat que es pot treballar en vistes a poder celebrar un simposi o congrés amb  científics per posar al dia tots els coneixements que es té  sobre aquest jaciment, un dels més importants a nivell europeu sobre tot per les referències a l'ús del foc.
També es va parlar de la possibilitat futura d'organitzar un espai museístic i d'interpretació del jaciment així com estudiar la inclusió del jaciment de Bolomor dins dels circuits històrics, culturals i turístics de Tavernes i de la Valldigna i vore la possibilitat d' establir jornades de visites guiades.
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, afirma en el diari que: "la voluntat de l'Ajuntament, i pensem que coincidim amb la de tot Tavernes, és potenciar i salvaguardar el nostre patrimoni cultural, fent una posada en valor de forma que tots en gaudim d'aquest jaciment arqueològic, considerat com un dels més importants d'Europa".
El passat dissabte l'equip de Bolomor, com té per costum des de fa uns anys, va organitzar una jornada de portes obertes a la qual assistiren diversos regidors del govern municipal. L'alcalde que no va estar present en coincidir amb la inauguració del Camp de Futbol7 del Vergeret, ha volgut mostrar la voluntat de col·laboració que té l'Ajuntament i aquesta setmana visitava el jaciment.
Tergiversar la realitat dels fets
La notícia, a més del diari Levante-EMV, la publica "Las Provincias" on, com no, es recullen les crítiques del partit en l'oposició, el PP, " por no haberse divulgado entre la población y haber sido un privilegio para unos pocos allegados al gobierno que fueron los que supieron de la jornada de puertas abiertas en Bolomor".
El PP torna a tergiversar la veritat dels fets amb unes manifestacions que ells saben perfectament no es corresponen amb la realitat. ¿Volen dir que ells informaven als veïns de les jornades de portes obertes? Perquè cal saber que se celebren des de fa uns anys i es una iniciativa de l'equip investigador, no de l'Ajuntament que ni subvenciona, ni ajuda ni té res a vore amb les campanyes de Bolomor.
Aquests darrers anys amb govern del PP s'han celebrat jornades de portes obertes  i ni van publicitar ni van informar mai als veïns. I és una cosa lògica i normal, perquè l'Ajuntament ni organitza ni té res a vore amb eixa jornada. I regidors del PP també van visitar la cova en eixes jornades de portes obertes, ara potser ho feren també "por allegados al gobierno".
Al jaciment en època d'excavacions col·laboren de manera temporal, i no sempre a l'hora, tres llicenciats de Tavernes. Són ells habitualment els que, boca a boca, transmeten a amics i coneguts el dia, habitualment el darrer dissabte de setembre. I això de fa anys. I la gent , sí té interés, ho pregunta i a l'any vinent acudeix. I així s'ha mantingut la jornada. 
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada, promoció turística!

Anònim ha dit...

perqué actua així el diari o el redactor de las Provincias?

Anònim ha dit...

Ja seria hora que l'Ajuntament prenguera cartes a l'assumpte. Tenim un dels jaciments més importants del mòn i com si rés.
Per a mi, una bona noticia, sempre que les visites s'apliquen amb coneixement, i no de forma massiva.

Filòsof ha dit...

Que gran es la Cotorra, com marca trajectòries, debats, i inclús opinions. Anem a vore ocm s'enten la llibertat d'espressió gràcies a la Cotorra. Ens preparem, la densitat serà fruit de la rigorosa preparació. Per cert, que deia que deien del Bolomor?? Si la que més sap es la Cotorra per q què es fiquen aquestes persones. La llibertat d'espressió no vol dir que cadascú diga el que vulga, no. Ja ho explicarem. A la Cotorra discutint sobre el Bolomor?? Son uns atrevits amb una inocència perillosa.

Anònim ha dit...

Que va costar la colaboracio?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La col·laboració costarà el que es contemple en els pressupostos.

QUALSEVOL NIT SORTIRÀ EL SOL!!! ha dit...

Pense que la idea és bona. Espere que se sàpiga dur a terme amb un bon estudi de viabilitat i sobretot, de manteniment i respete de la cova, l'entorn i el propi procés d'excavacions.
Confie en l'alcalde per la sensibilitat i l'estima que ha demostrat sempre al seu poble i a la seua gent, i en tot el nou equip de govern, perquè Tavernes el fem entre totes i tots.
Espere que sàpiguen trobar la millor manera d'apropar a tots i totes El Bolomor i el que significa com a descubriment històric, científic i cultural, amb equilibri i respete precisament al que això significa.

Anònim ha dit...

quina oposició més bruta està fent el pp al poble.

Anònim ha dit...

note un aire renovat a Tavernes...se respira millor...aire de canvi (a pesar dels olors de les nits, que no tenim idea d'on venen, encara que ho sospitem).

Tan difícil els serà als de sempre acceptar la realitat?

No saben que el seu temps ja ha passat? No ho veuen?

Anònim ha dit...

El PP no pot fer una oposició neta després de deixar el poble amb merda fins les orelles.