L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 9 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: 9 d'Octubre


 
L'ajuntament de Tavernes ha celebrat avui un acte institucional commemorant el "9 d'Octubre", el dia del País Valencià, al saló d'actes de l'Ajuntament. Es comentava a la sala que la darrer vegada que es va celebrar va ser en 1998 i que en tot el període de govern del PP amb majoria absoluta mai no s'havia fet cap acte. També comentaven els regidors més veterans que el primer acte es va fer en 1991, instituït per un govern EU-UPV (l'actual Bloc).

El saló d'actes estava ple de gom a gom i s'ha comptat amb la presència del president de la Creu Roja, Eugenio Meló; del president de la Societat Musical, Juan José Sala; la presidenta de l'Associació de Veïns, Maria LLuïsa Grau,; Juanjo Espi, president del Grup de  Balls Populars, a més d'una nodrida representació d'altres entitats de Tavernes, com Amas de Casa Tirius, Banda de Cornetes, confraries i AMPES dels centres públics. També cal significar la presència en l'acte del sergent de la Guàrdia Civil i representants del PCPE i d'Esquerra.


 La intervenció dels portaveus dels partits polítics s'ha efectuat en el mateix ordre de paraula que tenen en el ple. Pel PP ha parlat Immaculada Tudela per absència excusada del titular Manolo Vidal; Llum Sansaloni pel Bloc; Carmen  Canet pel PSOE i per EU Karina Vercher. Tots els discursos han tingut el seu caire reivindicatiu i han recordat la figura de Jaume I com a creador del poble valencià, així com la necessitat de potenciar les senyes identitàries pròpies, entre les quals la més nomenada ha estat la llengua, i la funció de l'escola en aquesta missió.

Ha resultat estrany escoltar a la parlamentària del PP, senyoreta Tudela, reivindicar la gran ajuda i suport que segons deia, dóna el seu partit a la llengua dels valencians i que va fer somriure a més d'un entre els assistents. En un to completament de "per ofrenar noves glòries a Espanya" reivindicava que es feren actes institucionals semblants el dia 12 d'octubre, Dia de la Hispanidad y el 6 de desembre, Dia de la Constitució. Això si, s'ha oblidat el 25 d'abril, Dia de les Corts Valencianes o el 15 de març ( ¿per què no?), Dia de la Valldigna.

També ens va sobtar que començara el parlament amb "Autoritats, veïns i veïnes...",  oblidant eixa formula de rigor "Senyor alcalde, autoritats...." que si usaren els demés. Oblit?  Despiste? Deixeu-nos que siguem malpensats i ho considerem com una manera subtitl d'obviar a l'alcalde. Sembla ser que hi ha situacions que encara el PP no els ha digerit, i entre elles no tindre l'alcaldia, "la seua" alcaldia com a més votats.
 

Va tancar l'acte l'alcalde Jordi Joan que ha recordat que al llarg de la història sempre hem sigut un poble i tenim la voluntat de continuar ser-ho, un poble que mira al futur i a Europa i ací ha tingut paraules reivindicatives del Corredor Mediterrani com a ferramenta de prosperitat econòmica, així com ha reivindicat millors infraestructures per a les comarques valencianes i un sistema de finançament més just per als ajuntaments, que "cada dia tenen més coses per atendre però cada dia tenen menys recursos".  El discurs de l'alcalde, com abans havia estat en la resta de parlamentaris, va ser acompanyat d'un fort aplaudiment al final.

Per acabar, es va oferir als presents un menut refrigeri en la planta baixa de la sala consistorial.
-

19 comentaris:

LSP ha dit...

Qui son els del PP per a demanar res??? A cas ells, al llarg dels anys del seu desgovern han concedit alguna cosa?? El seu benvolgut partit vol destruir la nostra identitat com a poble orgullós de ser-ho, fomentant la llengua espanyola i arraconant la nostra i fent demagògia al dir q fomenten la llengua i per tal efecte ho diuen en llengua castellana, es q no s,adona el PP de Tavernes q el seu president de la Generalitat fa gastar una llengua q no es la dels Valencians, q volen destruir la mateixa llengua q parlen ells i q ha parlat sempre el seu poble. Q no s,adonen del expoli q ha sofert el poble Valencia al llarg de la seu historia. Cal q lluiten amb força per lo nostre q des de Madrid no ho faran. Un poble q no vol morir es un poble q lluita

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Por desgracia, y yo el primero, nos olvidamos complétamante de ese dia y lo tomamos como un día de fiesta más, lo mismo el 12 de Octubre o el 15 de Marzo. Pero creo que en gran parte es, porque de un lado y otro, se ha politizado el día para separarnos en vez de unirnos : que si correlenguas sí, que si correlenguas no, que si desfile y ofrenda al rei Jaume, si, que si no, etc, sólo hay que ver lo que ha pasado este año en Gandia.
El pueblo que no recuerda su historia está condenado a repetirla... ójala estas vez no se cumpla el dicho.

Anònim ha dit...

UPyD también existe en Tavernes, si han invitado a PCPE y a Esquerra ¿porque no a nosotros?

La Cotorra de la Vall ha dit...

En cap moment hem dit que s'haja convidat a PCPE o Esquerra, simplement hem dit que hi havia representants, en concrets dos persones que encapçalaren les llistes a les eleccions municipals per eixe partit.

De tota manera una pregunta: ¿UPyD ha comunicat de manera oficial a l'Ajuntament que s'ha constituït i té vida a Tavenes? Igual ens equivoquem però creguem que hi ha un registre oficial d'associacions, entitats, partits en l'Ajuntament.

un vecino del pueblo ha dit...

Perdona cotorra pero alguien vio al señor VIDAL por alli , que es que temia que alguien de pidiera explicaciones de su nefasto mandato y el despilfarro que ha reinado en su mandato

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

UPyD es un partido con representación nacional, por lo que no necesita inscribirse en ningún registro local, y al equipo de gobierno y a la oposición les consta que existimos, solo tienes que ver los ataques personales desde que me he definido por parte de sus incondicionales demócratas de toda la vida, pero tienes en parte razón, a partir de las nacionales seguro nos conocerán más.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens hem explicat bé o no s'ha sabut interpretar.
Enrique Estruch en referiem a estar en la base de dades de l'Ajuntament, carrer i número, per poder enviar-vos comunicats o semblants.
Si no haveu dit que existiu o on teniu la seu oficial o qui es el responsable (ho haveu fet?) ¿on s'envia? I ja saps que a nivell oficial no val això de: los ataques personales (en internet) pel que deduïm.

Segons es va comentar el Sr. Vidal estava de convenció del PP a Málaga. No podem confirmar ni negar els rumors.

Estruch ha dit...

Editor, Ya he dado los pasos correspondientes ante secretaría municipal, gracias por tu ayuda.

Anònim ha dit...

Sr. Estruch: Sin animo de ofenderle, me parece que con su afan de protagonismo, aparte de convertirse en el perejil de todas las salsas, va a conseguir un efecto boomerang con respecto al partido UPyD en las próximas elecciones.

Noe Alberola ha dit...

Per què s'acaba qualsevol event dàquest poble enredant la politica.El 9 D'octubre era el dia de tots i per a tots,jo com a persona anònima no vaig rebre cap invitaciò i vaig compendre que tot el mon estava convidat,ja que era de portes obertes i vaig acudir en els meus fills,vaig trobar que tot plegat va ser emotiu escoltar tots els representats,per primera vegada dacort en alguna cosa.Primer en conmemorar el dia nostre,segon en tenir cura de la nostra llengua,tercer que es el sentir de tot un poble.I eixe colectiu que es sent desplaçat:Cadascu es presenta en els llocs publics en els actes que hi vol estar per què sent que ha de estar.Si no hi era es per què masa ganes no en tenia,ara de fer-se notar quant no toca moltes no...

Anònim ha dit...

Anònim ha dit: "UPyD también existe en Tavernes, si han invitado a PCPE y a Esquerra ¿porque no a nosotros?"

Doncs perquè es una festa VALENCIANA pels valencians i amics del poble valencià. Vostès representen una espanya rància i casposa, netament antivalenciana. Es pensen que pel fet de viure al País Valencià ja són valencians?

Faça'ns un favor: "EMIGRIN A ESPANYA!".

Anònim ha dit...

Molt ben parlat, 21:12. Que se'n vagen al seu país.

Anònim ha dit...

no tinc motiu algun per a celebrar la hispanidad doncs ni soc hispano ni vic a hispania a mes que de ser sudamerica o hispano no celebraria el genocidi mes gran fet arrel de tota la historia de la humanitat,i sobre la costitucio que la celebre qui la votada,mes de la mitat de la poblacio be per edad o be per estar encontra no l'an votada doncs tampoc hi ha motius per celebrarla axi que qui vuiga que celebre a la resta dexeumos an pau.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Al señor que quiere tirarme a España, yo ya vivo en ella, usted que vive fuera de la realidad, probablemente vivirá en babia.
Al señor que define a UPyD como rancia y casposa,y que dice que uno no es valenciano porque viva en Valencia, debo decirle que uno no es de donde nace sino de donde pace. El señor Motilla, siguiendo su teoría no hubiera podido ser presidente de Catalunya, ¿no?, era cordobés de nacimiento.Y estos casposos van a crecer según todas las encuestas , luego cómprese usted un buen champú anticaspa. Por mi parte, soy nacido en Tavernes, mis padres ,son de aquí, mis abuelos maternos de Benifairó y mis antepasados catalanes por parte de padre y judíos por parte de madre, no se si para usted será suficiente o quiere , como los nazis, hacerme alguna prueba más sobre raza para ver si soy valenciano o no.
Al señor perejil decirle que más vale ser perejil que serenato, y si creo un efecto boomerang, de que se queja, mejor para los valencianos de soca rel que nos niegan el derecho a existir y vivir en nuestra tierra (eso creo recordar ya paso en cierto país locomotora de Europa hace unos 70 años con ciertas personas al parecer por no pensar igual o no creer en el mismo dios) ¿ no ? para los valencianos de segunda peor.
¿Afán de protagonismo ? no, hay a quien le gusta ir al bar en sus ratos libres, hay a quien le gusta fumar, hacer deporte ... a mi me gusta escribir , leer los noticieros escritos como éste, y si es en valenciano mejor, así voy aprendiendo, no necesito protagonismo, ya soy por bien o por mal bastante conocido y por mis hechos me juzgarán, de momento en todas los entes en los que he participado he ocupado por designación de sus miembros, algun cargo, algo bueno supongo que haré.
Por último decir que siento que volvemos a los ataques personales, desviándose del fondo , por lo que por mi parte, salvo ataque directo, dejo el tema zanjado.

Estruch ha dit...

P.D. estoy pensando, cosa que hago algunas veces aunque algunos no lo crean, que a lo mejor lo del protagonismo es porque soy de los pocos que pone su nombre y apellidos, igual otros escriben más que yo, que ya lo digo, es un hobby como otro, y están escribiendo más que yo, pero siempre anónimo o seudónimo.Les invito a todos ellos que den la cara y así sabremos quién es quién.

Anònim ha dit...

Anònim Enrique Estruch i Ferrando ha dit... "Por mi parte, soy nacido en Tavernes, mis padres ,son de aquí, mis abuelos maternos de Benifairó y mis antepasados catalanes por parte de padre y judíos por parte de madre, no se si para usted será suficiente o quiere , como los nazis, hacerme alguna prueba más sobre raza para ver si soy valenciano o no."

Vostè és delata com a botifler, traïdor a la seua terra i renegat de la seua gent. És més valencià un nigerià que parle valencià i estime esta terra, que vostè. Sr. Estruch, venut a espanya per un plat de dentilles.

També afegeix perles com: "a mi me gusta escribir , leer los noticieros escritos como éste, y si es en valenciano mejor, así voy aprendiendo, no necesito protagonismo, ya soy por bien o por mal bastante conocido y por mis hechos me juzgarán, de momento en todas los entes en los que he participado he ocupado por designación de sus miembros, algun cargo, algo bueno supongo que haré."

Vostè es considera valencià... i no sap parlar i escriure valencià??? Però vostè no té vergonya???
Com li diuen més amunt: EMIGRE A ESPANYA, que allà els agraden els venuts com vostè. Ara bé, no s'il·lusione massa que pels espanyols mai passarà de ser un vulgar provincià del MADRIDTERRANEO. No fos cas que veges que el País Valencià està pagant la festa als espanyols mentres mosaltros patim misèria econòmica, política i vegent botiflers com vostè, Sr. Estruch, també morals.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Es verdad, los extremos se tocan , en el anónimo de antes tenemos un claro ejemplo, desde el ventilador me quieren desterrar por progre y desde la otra extrema, la izquierda, lo mismo, pero por lo contrario, ¿en que quedamos?
Niñato, porque no creo que una persona con 2 dedos de frente haga esas afirmaciones, por desgracia no escribo en valenciano porque no sé, tengo 46 añitos y en mi época escolar no se estudiaba, lo estoy estudiando ahora que tengo tiempo porque hasta el momento no lo he tenido teniendo que sacar tres empresas adelante y creando empleo y riqueza ¿tu qué has hecho hasta ahora? antes de hablar más de mi, habla con Salavert, al que supongo conocerás, y le preguntas por mi, pues es una persona con la que da gusto y he podido cambiar impresiones, desde la tolerancia y el respeto mutuo que nos tenemos, y yo más a él desde que le conocí un poco más hace unos días.Y a ver si estudias un poco de educación para la ciudadanía que falta te hace, y léete hasta la saciedad el artículo del tio cento.

Salut i País ha dit...

De vegades no se si la notícia es el Sr. Enrique Estruch, que ni el conec ni tampoc pense q siga massa necessari, amb tots els meus respectes, o realment la notícia es la q ens oferta La Cotorra. Aquest bon home tan sols busca ser relevant a tots els blogs de política del poble, xq tindrà un clar objectiu promocional de la seua persona, fet del qual te tot el dret, com també d,altres tenim el dret de pensar en q el partit q diu representar, es tan o mes espanyolista q PP-PSOE i que, perquè no, pugam titllar-lo de Botifler o de venut a Espanya, però be, cal q no li donem mes propaganda gratuïta, com vaig a deixar de fer Jo. Salut i País!!

Estruch ha dit...

Salut i país, es verdad tanto hablar parece que sea yo el protagonista, a mi pesar,créetelo, del artículo, querría ser un opinante más como lo soy en La Veu o en el Diari, pero me atacan personalmente y me veo en la obligación de defenderme y tener que escribir en castellano para que no nos quedemos en la forma.
En cuanto a que estoy en todos los blogs, efectívamente, para mi es terapia y al mismo tiempo aprendo valenciano y me refuerza mis estudios de la lengua, lo he recomendado a mis compañeros de curso, hay quién va al bar, hay quién hace deporte, yo escribo, ¿hago algo malo? un abrazo por tu moderación y tolerancia.