L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Les farmàcies de Tavernes poden deixar de dispensar medicaments gratuïts als usuaris pels impagaments de la Generalitat




Les farmàcies de Tavernes, de tota manera, seguirien sempre a norma general i les decisions preses de manera col·legial. El fet de no dispensar medicines pot passar i de fet, ens han  arribat per diversos conductes que les farmàcies valleres ja estan avisant als usuaris del que pot passar en poc de temps. 

Hem indagat avui i hem sabut que no hi ha res encara decidit i que tot queda supeditat als esdevinements dels pròxims mesos i segons el ritme de pagament de la Generalitat, que ja ha avisat que pagarà el mes de gener i que després.... sembla ser que Déu dirà!
Tot va començar fa uns dies, almenys en la fase final,  i després d’una reunió del sector, els col·legis farmacèutics van previndre el col·lapse en la prestació farmacèutica perquè no poden assumir la falta de pagament de factures pendents per part de la Conselleria de Sanitat, governada pel PP.

Les farmàcies qualifiquen com a  "inacceptable" que la Conselleria de Sanitat no tinga liquiditat econòmica per pagar la factura de medicaments i els col·legis de farmacèutics auguren un previsible col·lapse de la prestació farmacèutica i el tancament de despatxos. I no cal dir en aquest cas que, a banda dels professionals que veuen com no se’ls paga, qui més va a patir les polítiques del PP en matèria de sanitat seran els usuaris i sobre tot aquells que fins ara van a les farmàcies i arrepleguen els medicaments de manera gratuïta, majorment gent major i amb pensions mínimes.

La reunió que fa uns dies mantigué a València representants de les entitats col·legials i els membres de la Confederació Empresarial d'Oficines de Farmàcia de la Comunitat Valenciana va concloure de manera desesperançadora en declarar que el sector no pot assumir l'impagament de la factura farmacèutica, sobretot quan encara es deuen a les oficines de farmàcia les receptes dispensades des de l'1 de juliol.

Els col·legis i la patronal han afirmat aquests darrers que no tenen més capacitat d'endeutament amb les entitats bancàries i amb els seus proveïdors, una situació que ha provocat la presentació del concurs de creditors per part d'alguns establiments. La situació no millorarà en breu, després de conèixer l'anunci de nous retards en el cobrament fets per la secretària autonòmica de la conselleria, Nela García. Això si en pocs dies hi ha anunciat golf i tennis per valor de 8 milions a pagar per la Generalitat.

El Consell Autonòmic de col·legis va comunicar fa uns dies que les farmàcies, que donen ocupació directa més de 12.000 persones i indirecte a altres 48.000, ja estaven molt debilitades pels successius retalls de beneficis, de les rebaixes aplicades en els preus dels medicaments, reducció de marges i descomptes, però es sobre tot els "reiterats i prolongats endarreriments" de la Generalitat que administra el PP en el pagament de les factures de medicaments ja dispensades als usuaris i que deuen als distribuïdors deixen el sector en una situació " crítica i insostenible ".

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Pa que vols sanitat? Pa que vols Educació? Hi haguent visites dels papes y la formula 1 no cal res mes, lo altre ja es secundari, lo llògic, no?

Que poca vergonya la generalitat.

Encara ens passa poc de votarlos, ahi au tens.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS ha dit...

Vols caldo? Dos tasses! Que posen canal nueve, bous i una de l'oest! En això ens convertim, en el país de la pandereta!! Ens farem autònoms i així no caurem mals!

Anònim ha dit...

1,7 milions d'euros per el golf de castello si i 8 per l'open 500 de tenis tambe,doncs per la sanitat educacio i llei de la dependencia a la cua de tot l'estat espanyol,axi mos va.

Anònim ha dit...

pues anem preparantmos que per genova ja estan fregantse les manetes i ahi si que sabrem el que es "pa i dolor"

Anònim ha dit...

Propose que fem una col•lecta “ppopular” a favor dels boticaris per tal de salvar-los de la inanició

Filòsof ha dit...

A mi sempre m'han donat el medicamnet i després he portat la recepta i he pagat. Han format, fins ara, un part del nostre admirat a l'estranger del nostre sistema sanitari. De segur que si feren com les electriques que els paguen atrassat però amb grans interessos seguirien, però no és el cas. No et pague i calla, l'estil es d'autèntics súbdits, no ens tracten ocm a ciutadans, ordeno i mando, però els grans lobys a continuar guanyant més i més. Ara com sempre atacaran els recalcitrans d'Espanya va bien, a la prosfessió de farmaceutic, com han fet amb els mestres, amb els funcionaris, amb esl sindiclistes etc. El nostre aparell de l'estat informatiu a l'atac de qui paga regularment. Ara més IVA , més regulació, vol dir més atur, i més diners a la banca, i si hi ha un politic valent, un exemple de canvi al nostre poble, Jordi, l'ataquem igual per a que si és possible no continue. Politc que vol regular els mercats contra ell. I la primera es culpa d'ells, però la segona que ens enganyen es culpa nostra del poble.

Anònim ha dit...

sempre mos quedará Casabalnca, perdó, les erboristeríes....

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Errar es d' humans, i rectificar també, i jo he errat : He ajudat a expandir un BULO, que es lo que es, en este article sobre les farmacies, diguent que una farmacia estaba en fase de'embargament,LO CUAL ES MENTIRA, ninguna está ni mes ni menys mal que les del resto d'Espanya que jo sápiga,pels problemes de cobro que en els mitjants tant regionals com locals s'ha assenyalat últimament.
Per lo que demane DISCULPES públicament al sector en general i a una d'elles en concret, pel mal que es he fet amb esta meua desgavellada actuació.
Al mateix temps, em despedixc de tots vostés, pues vaig a deixar d'escriure, o al menys amb nom i cognoms, doncs creía qu' Espanya era lo suficienment democrática per a pode opinar i escriur-ho amb nom i cognoms i no es així, sols m'ha portat disgustos i mal de caps.
Un abraç i hasta sempre.