L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Tavernes obri el procés de participació ciutadana per a la confecció del Pla de Mobilitat Sostenible


 L'Ajuntament de Tavernes ha iniciat el procés de participació ciutadana per a l’execució del Pla de Mobilitat Sostenible , redactat i en fase de desenvolupament per l’empresa consultora “Siete Arquitectura + Ingenieria”. L'acte de presentació ha comptat amb l'alcalde, Jordi Joan, la regidora de Participació Ciutadana, Karina Vercher, la regidora responsable de l’Àrea d'Informàtica, Vanessa Martí, l'arquitecte municipal, Juan Tormo i la tècnic de la consultora, Alejandra Català.
El Pla de Mobilitat Sostenible és un projecte estratègic a llarg termin que té com a objectiu bàsic dotar a Tavernesd’una  major qualitat de vida. La participació dels veïns serà l'element clau pel seu èxit.
L'alcalde, Jordi Joan, ha afirmat que “el Pla de Mobilitat és un document estratègic, que pretén donar solucions als problemes de mobilitat que hui en dia presenta Tavernes. Vol recuperar carrers i espais urbans com a lloc de relacions socials entre persones. És una acció multi-disciplinar que engloba a varies regidories, però seran els propis veïns qui han de suggerir-nos les seues propostes de solució ”.
La regidora de Participació Ciutadana, Karina Vercher, ha assenyalat que s’organitzarà un fòrum dividit en diferents taules sectorials “ per tal d'analitzar les diferents propostes recollides. La propera setmana, per exemple, ja comencen a realitzar-se tallers i activitats als col·legis Alfàndec i Divina Aurora”.  
Mitjançant les adreces tavernes.es/participa o  participa.tavernes.es els veïns poden participar virtualment en el  procés. La regidora responsable de l’Àrea d'Informàtica, Vanessa Martí ha remarcat que “els internautes disposen d'un fullet on poden expressar les seues opinions, com enquestes amb preguntes clau per estudiar la percepció de com és i com hauria de ser la ciutat ideal que tots voldríem. A més, poden estar informats del resultat del procés, en temps real, mitjançant percentatges i gràfics i també via les xarxes socials més conegudes”.
A instàncies de la Unió Europea, la Generalitat aprovà la Llei 6/2011, d'1 d'abril de 2011, de mobilitat de la Comunitat Valenciana.  La llei defineix el concepte de mobilitat i disposa que els municipis de més de 20.000 habitants o amb capacitat residencial, cas de Tavernes, formulen un pla municipal de mobilitat en el termini de quatre anys a partir de l'entrada en vigor d'esta llei.
La participació dels ciutadans de Tavernes és un dels objectius fonamentals del Pla de Mobilitat Sostenible encetat a hores d'ara. El projecte inicial té un pressupost de prop de 50.000 euros, subvencionats per l'AVEN, l'Agència Valenciana de l'Energia.
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans de res donar l'enhorabona a aquesta iniciativa.
Però un parell d'observacions, primera, en una època de crisi com la qual estem i havent-hi un munt de professionals i empreses en Tavernes, que li contracten aquest Pla a una empresa de fora no em sembla el més adequat.
Segona, després d'entrar en la pagina web del pla per a realitzar l'enquesta, i després de veure les dades que s'arrepleguen en aquesta enquesta, s'observa que és una perduda de temps, ja que les dades que s'arrepleguen en la mateixa no serveixen per res, ja que en el cens se sap que població hi ha en cada zona del poble i la seua edat, que és l'única dada que s'arreplega en l'enquesta.
En una enquesta de mobilitat és fonamental identificar els desplaçaments, els mitjans utilitzats, les manques, i tot allò que ens permeta millorar aquesta mobilitat. Aquesta enquesta et dóna la sensació de que és un simple tramite per a dir que s'ha fet una participació pública.
Espere que aquest procés millore amb el temps, com els bons vins.

Anònim ha dit...

Yo participé en algo parecido hace dos años , perdí unas cuantas horas para ello, y de nada ha servido.

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb el pirmer anònim.

Salva ha dit...

Jo també opine com el primer anonim. Però voldria afegir que hi ha un apartat, anomenat FULLET D'APORTACIONS, que em sembla que és on podem fer qualsevol tipus de suggerències per millorar i participar. Jo et recomane que copies i pegues la teua observació.
Jo si que ho vaig a fer, per que se puga millorar.
Una abraçada a tots els lectors.

Anònim ha dit...

ahora me acuerdo, se llamaba Agenda 21, ¿sabe alguien si sirvió para algo?

Anònim ha dit...

Me contesto yo mismo, pues ayer casualmente hable con el funcionario que llevaba el tema : de nada, a ver si ahora hay más suerte, o mejor dicho, voluntad de cumplir con la voz del pueblo.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Sobre la pagina que se ha publicado, es la "ostia" de buena tiene de todo encuestas informacion, todo y mas de lo que podamos pensar.

Era ironia, si quieres saber la verdad de la pagian web = a cero, no hay nada esta toda en construccion, a excepcion de las noticias y de la sugerencias.

Que quieren los encargados de esto que se sugiera si no sabemos de que solo lo que sale en la prensa digital o tactil.

Lanzar a los 4 vientos esto y ahora entrar y no ver nada es como gastar la mejor polvora el dia antes de la boda de la novia para anunciar que se casa y el dia del matrimonio no hay nada, que sucede que nadie participara.

Por favor, que pongan ya la informacion y que cuelguen las cosas ya, minuto a minuto que pasa en construccion son participantes que no entraremos ya nunca mas.

En esta publicacion ya el jefe de protocolo y prensa ya estaba actuando, espero que no porque sino mal vamos.

Bona Tarda

Estruch ha dit...

Com es participa? a mi no m'ix més que un cuadret amb una pregunta genérica i prou, i una verificaçió.