L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 d’octubre del 2011

TEMA DEL DIA: Plenari calent en les Corts Valencians on tot indica que el govern de Fabra s’apunta de nou a la rajola i on es comprova que el Consell destina més recursos als grans events que a atendre els serveis públics.



        Al conseller Vela li preocupen més els proveidors de fora que els valencians

Els plenari demostrava que el govern de Fabra continua fiant el renaixement de l'economia valenciana a l'especulació urbanística. I de nou Francisco Camps es va absentar de les seues obligacions com a diputat autonòmic ja. Potser per això Mireia Mollà es referia a Fabra anomenant-lo "Camps", el trobem a faltar", es justificava irònica a l'instant, assenyalant alhora la impresentable absència de l'expresident.

Un plenari de relliscades i les més importants les cometien sengles consellers.  Fabra ha promés aprobar els pressupostos el proper divendres 28 d'octubre "sense saber els ingressos que el Govern socialista transferirà o no als valencians". Seran, segons el president, uns pressupostos "austers, realistes i que no contemplen la pujada dels impostos", apuntava, sense deixar d'arremetre alhora contra el govern central qualificant-ho de mentider.

Introduïda l'acusació, es produïa l'intercanvi de colps, i els socialistes assenyalaven al govern les seues mentides, identificades amb els hospitals inactius de Gandia o el Camp de Morvedre. I era llavors quan el conseller de Sanitat, Luis Rosado, primer mentia assegurant que ací "no existeixen llistes d'espera" i després, en una arrencada de sinceritat, apuntava que "eixos hospitals s'obriran quan els valencians es puguen permetre el luxe". Una declaració realitzada tan sols un dia després,  com li refregava Enric Morera de Compromis que s’inaugure un torneig de golf a Castelló que costa prop de dos milions d'euros i una setmana abans d'un altre de tennis que en costarà al voltant de huit a les arques públiques. 

Rosado tenia temps per a explicar com funciona el mecanisme propagandístic popular. "Vostés parlen de retallades, nosaltres d'ajustament", confessava el conseller, explicant com el seu govern utilitza eufemismes per a referir-se a una evidència, s'anomene com s'anomene: que el Consell destina menys recursos per a atendre els serveis públics. La bancada de l'oposició li va acomiadar a crits de "pocavergonya".
 
A les anteriors relliscades encara caldria sumar-ne una de significativa, protagonitzada pel conseller Vela (que ja comença a destacar per la seua incontinència verbal), el qual, a preguntes del grup Compromís, va respondre dient que a ell el "preocupen més els proveïdors de Castella-la Manxa que els de la Comunitat Valenciana". Una desafortunadíssima i segurament sincera manifestació que no va ser ni aplaudida per una claca popular que ahir tornà a mostrar-se especialment activa després de la intervenció de qualsevol dels seus. 

L'última confusió arribaria amb la pregunta d’ EUPV sobre la política del govern Fabra respecte als "megaprojectes" urbanístics actualment paralitzats. El president Fabra responia  que la intenció del seu govern és reprendre'ls i "simplificar la normativa urbanística". Marga Sanz li responia sorpresa assenyalant-li l'evidència que es tracta d’un model que "ens va portar als valencians a la ruïna", però rebia la rèplica d'una consellera Bonig,  imputada precisament per un presumpte delicte urbanístic, que reivindicava el model urbanístic valencià com "un referent" i que des de la seua cartera farà tot els possibles perquè projectes com a Mundo Ilusión o el Manhattan de Cullera siguen de nou "viables".  Encara que canvien els actors, sembla que el PP no perd la fe en la rajola. Vorem.

- Segons l'Informatiu

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pero si son els mateixos gossos en diferents collars, qu'esperaveu? idees noves? la crisis partix d'esde Aznar, rematada per ZP i la seua inactivitat per a fer front al tema, i les seus acólits Zaplana, Capms i ara Fabra.Fan falta noves idees en política, anime a votar algo nou, no tot es PP-Psoe.