L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Les obres de rehabilitació del Moli del Pla han començat




Les obres de rehabilitació del Moli del Pla han començat. Com sol pasar, el temps dóna i lleva raons: aquells que deien que el nou govern municipal havia paralitzat l’obra perquè era un projecte de l’anterior govern, ara veuen i comproven que això mai no ha sigut veritat.

Tal com ací vàrem explicar en el seu moment, i ara tornem a repetir, l’obra del Moli del Pla i la de l’ermita de Sant LLorenç d’Alcudiola están en un mateix paquet del Pla Camps per valor total de 260.000 euros i es van adjudicar a ConsMed precisament els dies d’abans de l’elecció del nou alcalde. 

Com vam dir, l’empresa va decidir començar per l’ermita i calculava que iniciaria les obres del molí sobre el mes d’octubre, com així ha passat. Era simplement un tema de planificació de treball de l’empresa, com ja diguérem i ara es comprova. Com també li arribarà el dia al Parc de Cantalot paralitzat per la fallida de l’empresa a qui l’anterior govern va donar l’obra o la urbanització de l’escoleta de la platja. Temps al temps.

 
Les obres, tal com nosaltres les veiem, hauran de refer les estructures del sostre, molt danyat, i també reforçar l’estructura interna, sobre tot a nivell del pis de la primera planta que com podeu vore a la fotografia està assolada. I arreglar i tapar clavills de els parets.  Segur que, anant tot bé, sis mesos de treball. 

El molí del Pla és un dels molins procedents de l’època monacal  i treia la força motriu de l’aigua canalitzada que li arribava del riu Vaca. Els  elements estructurals, sobre tot els que fan referència  al cicle de l’aigua per a moldre, es conserven en prou bon estat i són indicadors de les activitats agrícoles de la Valldigna en segles passats. 
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada!!!

jc ha dit...

Ganes tinc de vore'l restaurat.
Després que es pensa fer; quina utilitat li se donarà ?

Anònim ha dit...

no pararan les obres com l'ermita de Sant Llorenç de l'Alcudiola, com el Passeig de la platja, com la piscina Coberta, com la nau multiusos, com el parc del Cantalot ........,

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tot és possible. Esperem que no.

Anònim ha dit...

soc de simat i pase casi tots els dies per ahi per que tinc la pasada desde fa desat anys,i en quea el mon als peus de veure la desatjesa que avia alli,avui al tornar apasar com de costum i avist activitat com feia tota la meua insistencia que no hia via vist,mese obrit l'esperit,de veres men alecre molt d'aquesta noticia i a mes de no veure res el dilluns i aver vist moviment avui per air.

Anònim ha dit...

¿rehabilitación? no, reconstrucción, hablemos bien, rehabilitar es cuando está afectada menos de un 50% de la construcción.