L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 16 d’octubre del 2011

La Conselleria de Sanitat tanca llits en els hospitals públics


La secretària autonòmica de Sanitat, Nela García, del PP, ha anunciat el tancament de 262 llits dels hospitals públics valencians justificant la mesura pel bon temps que es registra en plena tardor, hi ha menys malalts, i per tant, es necessiten menys llits. Així, 159 llits hospitalaris desapareixeran a Alacant, 53 a València i 50 a la província de Castelló.

Els valencians cada vegada patim menys malalties i hem reduït les visites a l’hospital. Això es despren de les paraules de la secretària autonòmica de Sanitat, Nela García, en què anuncià que se suprimiran 262 llits, però encara que siga una operació matemàtica –amb menys malalts, es necessiten menys llits- les xifres evidencien que no sobren llits i que les llistes d’espera són ben llargues. Les últimes xifres que arriben del Ministeri de Sanitat situen a la valenciana com la comunitat a la cua pel nombre de llits, segons ràtio, de tot l’estat espanyol. 

Els sindicats denuncien que la reducció atempta contra la qualitat de la sanitat pública valenciana, ja que les llistes d’espera són altes i previsiblement augmentaran amb la reducció de llits.  Però la secretària autonòmica s’ha defensat assegurant que "el nombre de llits hospitalaris no és un indicador de qualitat”.

Els sindicats han qualificant la mesura del govern del PP com un “autèntic desficaci”. “Al País Valencià no ens sobren llits, ni molt menys. De fet, no hi ha llits per combatre les llistes d’espera dels nostres hospitals”, ha assegurat Rafa Reig, responsable d’Acció Sindical. A més, segons explica Reig, la justificació que ha emprat el Consell és “absurda” ja que encara que és cert que a l’estiu disminueix el nombre de pacients a les zones no turístiques, ara mateix, en ple octubre, ningú està de vacances i per tant tots els hospitals –els de la costa i els de l’interior- tornen a la normalitat. 

La Plataforma per a la Millora i Defensa de la Sanitat Pública que es reuní ahir a la vesprada per abordar la delicada situación ha rebutjat la mesura, manifestaren les seues sospites sobre el futur de la sanitat pública. “Si hi ha menys llits, en teoria hi ha menys feina. Encara que això és fals, ho utilitzaran per reduir plantilla, sobretot per tirar al carrer els interins. Però de segur que ho faran després de les eleccions generals”, declarà el portaveu de la plataforma, Alfons Polo. 

El grup Compromís també s’ha mostrat en desacord amb aquesta reducció. “L’estalvi ha de vindre d’altres partides de despeses innecessàries que s'han dut a terme durant els últims anys i no precisament en llits hospitalaris en què tenim dèficit”, ha afirmat la portaveu adjunta del grup, Mònica Oltra. A més, Oltra ha assegurat que la mesura evidencia el fracàs de la política del PP i de la Generalitat, qui als darrers anys ha realitzat un pla de xoc per reduir llistes d'espera enviant els pacients als hospitals privats. “Això solament ha servit per a lucrar i desviar fons públics cap als hospitals privats”, ha afegit la portaveu de Compromís. 

- Basat en l'Informatiu
-
-

2 comentaris:

Estruch ha dit...

Vos estranya?

Anònim ha dit...

Caure malalts no és precís