L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

divendres, 21 d’octubre del 2011

L’ajuntament continua la campanya personalitzada d'informació per la neteja de terres abandonades davant queixes dels propietaris



La regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Tavernes continua desenvolupant la campanya d'informació als propietaris de terrenys que presenten un estat deficient de manteniment i conservació. L’ajuntament demana als propietaris una prompta solució perquè l'abandó i falta de neteja de les terres origina nombroses queixes al consistori per part dels propietaris de terres del voltant.
El passat agost es va procedir a una primera fase de la campanya informativa als propietaris de la zona de la Marina on s'enviaren 670 cartes.  Ara s’està  procedint ara a un nou enviament personalitzat adreçat als propietaris de terrenys abandonats del terme, en base a la Llei del Sòl que obliga als propietaris de terreny sense edificar a mantenir-los en condicions d'evitar riscos d'incendi i sense produir danys a tercers o a l'interés general.
La regidora d'Agricultura,  Carmen Canet, ha afirmat que “l’acció preventiva i informativa la fem perquè la situació suposa un gran perill per les terres del voltant. És una informació que els fem als propietaris, apel·lant a la seua responsabilitat, davant els danys que pogueren ocasionar, i perquè puguen normalitzar la situació”.
És obligació dels propietaris mantenir la seua parcel·la lliure de brosses i arbres que puguen originar incendis, i que a més, són causa de molèsties als camps veïns a l'hora de detindre certes plagues, cas de cargols, brosses, etc. Els danys que puguen derivar-se de l'incompliment de l’obligació, així com les despeses derivades de l'extinció i neteja del foc, seran reclamats pels afectats o per l'Ajuntament als titulars dels terrenys on s'haja originat l'incendi. 
- Segons la nota oficial
-

14 comentaris:

Francisco ha dit...

a ver si a sí no nos ensucian nuestros parcelas, que hay que ver lo hartos que estamos de los caracolillos que nos pasan del terreno abandonado del lado nuestro de la caseta. Este verano habia un millon. Se comieron la mitad del cesped y las plantas.
Me parece muy bien.

Anònim ha dit...

Com administrador m'he queixat dos vegades per terres que linden amb finques, amb el cosegüent perill en cas d'incendi, a més de rates i altres bixos que mos passen als edifiçis, un altre deu per al govern, l'anterior no va fer rés.

el castigador ha dit...

Ara pregunte jo: les terres que són propietat de Bancaixa, qui les ha de netejar? Olivas?

Anònim ha dit...

Per que no acompanyen la carta amb ajudes o millores fiscals per als que tinguen les terres netes i en produccio.

La politica d'imposicions no dona bons resultats i les 670 cartes enviades ara demostren que les enviades a l'estiu no han fet efecte i els propietaris no han netejat les terres.

Estes 670 cartes ens han costat, si son certificades a 3€, uns 2.000 € de enviar i faena de inspeccionar terrer, ensobrar, ordenar, imprimir,...

Es una bona iniciativa pero pdria millorarse prou. Avant

Anònim ha dit...

Anònim de les 8.43. Este govern, en aquest cas, ha seguit la linea de l'altre i ben encertada. No digues que no van fer res perquè l'any passat ja es van enviar les mateixes cartes i amb el mateix contigut. Ahi no tens raó. Al César lo que es del César.

Anònim ha dit...

Tu eu has dit : enviaren cartes i prou , no feren cumplir la llei que obliga a mantindrelos nets i vallats.

EL MOSCARDO ha dit...

la Cotorra també fa les noticies de la Web de L'ajuntament, els texs son molt semblant i les fotografies son les mateixes i les noticies van en el mateix ordre.

P:D:la web es www.tavernes.es., i es la web oficial de Tavernes

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs no. De cap manera. Igual que prenem informació d'altres mitjans en prenem del web municipal. Simplement això.

Anònim ha dit...

No hi ha cap llei que obligue als camps a mantenir-los tancats. Això serà per a terrenys urbans.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agrairíem que llegires bé l'article.

Llig-ho bé perquè en cap moment es parla per a res de tancaments de camps, sinó de mantindre'ls net i en condicions per evitar problemes als veïns i possibles incendis.

De tota manera, molts dels terrenys implicats tenen la qualificació d'urbanitzable, i vosté que sap tant de lleis ja sap això el que vol dir: o siga que igual es pot demanar el seu tancament.

Anònim ha dit...

Cotorra, sé llegir molt bé però pareix ser que tu no. El meu comentari anava dirigit a l'anònim de les 14.27: "Tu eu has dit : enviaren cartes i prou , no feren cumplir la llei que obliga a mantindrelos nets i vallats.". I com ja he dit, serà per a terrenys urbans no RUSTICS, que són la majoria.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I tu vols que nosaltres endevinem, quant tu no fas cap referència, que volies referir-te a un comentari anterior i no a la noticia general.

Disculpa, però no arribem a tant. Intentem fer les coses el millor possible,però no tenim per ara el do de l'endivinació.

Anònim ha dit...

Soc l'anomin esmentat, efectívament em referixc als urbans no edificats com els que linden per darrerere en les finques al Oest de la platja, que la normativa municipal obliga a lo que he senyalat, peró que no es fá complir i seguixent sent horts en la práctica, pero secs com un abadejo.

Bello, cumplidor ha dit...

Em crisi m'ha costat 475 euros que he pagat a una empresa de Tavernes per a tindre les tres fanecades netes. Ha pogut trebalalr l'empresa un dia o dos el s que siguen, i pregunte jo: En la situació que estem ens gastem eixos diners i les corpaoracions no podria anar fent-ho l'ajuntament i cobrant-ho a estos elements que no ho fan i tindriem feina. Net i treball, i que paguen o embargats, que a noslatres també ens ho han fet.