L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Tavernes sota l'afecció d'una forta olor


Fa dos dies que es nota, i bastant, sobretot a la nit. Bufa un suau ventet de ponent i igual dóna que visques a l'entrada del poble per Benifairó que per la zona d'Els Sequers. Almensy això ens diuen diferens testimonis. L'olor semblant a goma cremada envaix tot el poble i és mes notòria si obres les finestres.

La forta olor pot arribar a provocar - de fet sabem casos que n'ha provocat -  picors a la gola, sequedat i altres molèsties a moltes persones, més si pateixen algun tipus d'alèrgia.

No és la primera vegada que es dóna i nomes cal recordar altres períodes de l'estiu i la tardor d'anys passats. I això és una agressió a la nostra salut i com no al medi ambient de la nostra comarca.

Cal esbrinar l'origen dels fums i de l'olor i exigir solucions immediates i duradores. I arribar fins on calga perquè per damunt de tot... és tracta de la nostra salut!!!

-

43 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal esbrinar l'orige dels olors? Crec que és ben fàcil: Asfaltos Chova , no? Mon pare pateix de problemes respiratoris i este olor no contribueix per a res, i així moltes persones. Per favor, feu alguna cosa en este cas, ja fa massa temps que dura i ho demanem! Gràcies.

Anònim ha dit...

avui liu comentava a la muller ella no sen a donat tant esta mati com esta nit li he dit fa olor a cremat i ara vec este article quines coinsidencies,pregunteu a benifairo i a simat cuant fa llevant si sen asabenten,imatgineuse si el dies que fa de llevant es fera de ponent,no cal dir d'on ve,jo no he dit res.

Anònim ha dit...

Clarament ve d'Asfaltos Chova. Eixa nit era fàcil comprovar-ho. Agafaves el cotxe. Obries les finestres. T'en anaves cap a l'oest, per la carretera, i quan passaves Asfaltos Chova s'acabava l'olor.

Anònim ha dit...

si, Asfaltos chova...

No habrá paz para los malvados ha dit...

Pot ser faja olor Asfaltos Chova i no utilitzar res cancerigen en el seu procés i pot ser, altres empreses dins del poble, solten a l'exterior fums de soldadura, tenen en el seu procés productiu, laques, barnisos, que són molt pitjor però no fan olor. Cal investigar-ho tot perquè hi ha empreses molt més nocives que passen desapercebudes.

Bowie ha dit...

El govern municipal deuria de interessar per el tema i posar-li solució. Es una llastima, vivim en un entorn privilegiat rodejat de muntanyes, amb una vall plena de tarongers, i tenim una industria insalubre que ens esta enverinant a tots. A mes no m'explique com l'anterior corporació al llarg de 16 any no ha posat cap solució, i després critiquen al govern actual, per altres temes, que du 100 dies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim ha dit:
"Clarament ve d'Asfaltos Chova. Eixa nit era fàcil comprovar-ho. Agafaves el cotxe. Obries les finestres. T'en anaves cap a l'oest, per la carretera, i quan passaves Asfaltos Chova s'acabava l'olor".

Segons ens diuen, això sembla ser que va fer l'alcalde, però amb cotxe oficial i acompanyat per la policia local fa dos nits. I fins i tot sembla ser que es va aturar a la fabrica d'Asfaltos Chova i va tindre una llarga conversa amb els que hi eren eixe moment.

Suposem que el govern municipal alguna cosa farà després d'aquests dos dies.

Anònim ha dit...

asfaltos chova (segons he sentit dir) ha posat en marxa el tors de nit desde fa poc per no contractar mes gent i aprofitar al maxim les maquines. Si els presinom tancaran i aniran a un altre lloc?

Anònim ha dit...

Es de jutjat de guardia lo que fa aquesta empresa, cal prende mesures urgents, ja portem molts anys i desde aquest estiu més olors. Jo crec que esta burlantse dels veins ja que si va passar algun membre del govern municipal fa dos dies, aquest ultims dies fa més olor que mai com si estigara burlantse de tots nosaltres. Hi ha prende mesures urgent pels nostres fills, pares, etc.

Anònim ha dit...

Som el poble on major número de morts per cancer hi ha i esta comprovat. Que faça olor o no a la nit es lo menys preocupant, encara que hi ha que reconéixer que es insoportable, pero que deixem que els nostres veins segueixquen morint es intolerable. Cal que convoquem una manifestació ja. El pròxim pots ser tu......

No habrá paz para los malvados. ha dit...

Torne a dir-ho. Asfaltos Chova fa olor sí. Però hi ha de molt pitjors! Tallers de cotxes de planxa i pintura, tallers metàl·lics i de ferros que solden i el fum és molt cancerigen, empreses de fusta que laquen els seus mobles, les que lijen. El material de pulvoritzar es concentra a l'estiu, quan vas a caminar per l'horta l'olor és insoportable! Només cal llegir l'etiqueta.

Anònim ha dit...

Hi ha que tancar Asfaltos Chova, ja hi ha prou de que uns pocs es facen rics a costa de la salud dels demés, i el PP d´acço no diu res??? Ells també son complices de este genocidi; perqué ens estant matant

Anònim ha dit...

Per a: NO HABRA PAZ PARA.... Pues que tanquen Asfaltos Chova, que s ´acaben de carregar Tabervall i Federico Giner, els tallers i carpinteries que les prohibixque tambe i per supost que no s´arruixen els camps per a que tú pugues passejar tranquil. Es aixi com voleu crear oupació??? Posant trabes als empresaris?? Vaig llegir les entrevistes que es feren als candidats abans de les eleccions i les idees que tenien alguns respecte als xicotets i grans comerços del poble eren ABORRONADORES...

Indesidenter ha dit...

Per favor no comenceu les discussions. I sigueu conscients que el tema és molt complex, i més ara amb la crisi.

Ara pense que tampoc es pot consentir a cap empresa un xantatge del tipus "si em poses pegues i m'obligues a posar més mesures correctores, a n'abocar com vulga, etc... tanque i me'n vaig". (Parle de qualsevol empresa, no d'una en concret)

Està clar que estem en crisi i les noves inversions poden resultar-li gravoses, però és que quan la cosa anava tot bé i es guanyaven diners a cabassos... ¿s'invertia posant mesures?

TERESETA ha dit...

Posaria la mà al foc i no em cremaria dient que es tracta d'Asfaltos Chova perque es nota més l'olor quan te'n vas direcció cap a Simat i Benifairó. S'hauria de fer algo, però cal frenar el problema. Mon pare va tindre càncer fa 5 anys i per sort s'ha salvat i ho pot contar, però hi ha altres persones que no han pogut guanyar la seua batalla a este mal. Crec que la Valldigna, al ser una vall, tal com el seu nom indica, fa com una espècie de "bassa" on s'emmagatzemen tots aquestos desperdicis nocius per a la nostra salut i no flueixen cap a un altre lloc, per tal de poder dissoldre's, pense jo, vamos!

No habrá paz para los malvados. ha dit...

Sols volia recalcar que hi ha empreses inolores que són perilloses, i molt!
Què tal un polígon industrial fora de la població i sistemes d'aspiració amb filtres adequats?? Què tal la silicosis que produeix la pols d'alguns marbres?
La salut no té preu. Facilitar-li a les empreses un altre lloc sí.

Batiste Ceba ha dit...

Que fàcil es prendre desicions de d'un despatx i que difícil es alçar una industria i crear llocs de treball. Jo tinc la solució al problema: Perque no ens fem tots els 18000 habitants de Tavernes funcionaris i tanquem totes les empreses. Així seriem tots feliços, no contaminarien i treballariem unes horetes pel mati amb esmorçar d'un hora.

Anònim ha dit...

Algú sap on es podria investigar sobre el nivell de casos de càncer a Tavernes? Crec que és una cosa prou seriosa i hem de fer alguna cosa JA

Anònim ha dit...

Al poble valler ens dona igual l'olor insoportable on es produeix, lo que no ens dona igual es el perque ens mereixem aquestos olors que s'enclaven fins als pulmons. Deixeu-nos viure en pau i respirar l'aire pur que teniem en aquesta vall.Es que teniu igual que els vostres fills respiren eixa cosa?. volem sol.lucions quan antes millor. Per favor, al responsable que tinga en conter que hi han mes coses apart dels diners, LA SALUD.

Anònim ha dit...

Si durant el día s’atreveixen a fer este tipus de emissions
http://www.image-share.com/ijpg-976-55.html
Que faran durant la nit que ningú els veu?
Eixe fum negre no pareix que siga molt bo pera la salut.

Anònim ha dit...

hola a tots els veïns de la Valldigna, jo visc a l´entrada del poble venint per Simat..., aquestes olors venen notant-se desde juliol, pero de fa uns 10 dies cap asi son mes notories, hi ha que estar a les finestres ben tancadetes, dona igual que faça bon estar al carrer, desde juliol que no podem dormir a les finestres obertes, tenim que dormir amb l´aire acondiconat si volem respirar, gastant llum i €, i aquesta setmana l´olor aplega aguantarse fins les 9.00h del mati dins l´escala. He estat averiguant pel meu conte els perjudicis de respirar aquest aire i son molt greus, asma, picors a la gola, picors als ulls, mal de caps, agravament de moltes enfermetats... i als mes menuts i als mes ancians els perjudicis son més frecuents.
No vullc que es tanque si hi ha altres sol.lucions que milloren la calitat de vida de tots els veïns de la vall, però per favor, que fagen algo, que la nova alcaldía i els altres dos poble que fagen força amb el veïns per que es solucione aquest gran problema de la Valldigna.
Hi ha alguna plataforma creada per a aquest tema, o grup o algo aixi?? estaría interessada en participar.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

El decir que si a una empresa la aprietas cierra y se va a otro lado es de una falta de sentido enórme: señores, trasladar un empresa como Chova no se hace en un día ni en dos y cuesta un montón de dinero, por lo que les aseguro que los señores Chova tratarán de hacerla compatible con el uso residencial vecino,y además ellos son los primeros en estar afectados pues van todos los días a la fábrica, varios de sus empleados son familiares suyos y sus hijos viven en Tavernes. Confiemos en que todo se solucione rápida y beneficiósamente para todos, pues aparte de la salud, que debe ser lo primero, están en juego puestos de trabajo y no vamos sobrados de ello precísamente.

Anònim ha dit...

es una poca vergonya que un poble com este tinga empreses que deixen un paratge tan bonic i natural que dona ganes hasta de fugir!!!!!!! fa olor tant de nit com de dia i que jo sapiga¿ cuantes empreses del poble treballen per la nit??, hi ha que buscar una solució i quan mes ràpit millor

Anònim ha dit...

jo també estic molt afectada per les olors. Per a mi esta siguent desde fa dos anys una tortura. Ara que estic embarassada i que note més els olors em desperte totes les nits de la olor que fa, es horrorós, com si estigueren cremant plàstic a ma casa. Ho estic passant realment mal, perqué a més em preocupa que puga afectar al meu futur fill.Per favor, espere que la nova alcaldia faça alguna cosa al respecte. Estic pensant-me seriosament anar-me'n del meu poble...no ho puc soportar!
I tota la nit en les finestres tancades, fins i tot a l'estiu, i sense aire acondicionat! en ventiladors!!!horrible!!!estic desesperada!

Anònim ha dit...

A Batiste Ceba.

Per mantindre els llocs de treball cal viure en perill d'enfermetat o de mort prematura?

Em tornat al segle XIX?

Amb l'excusa de la crisi, els ciutadans hem de tragar tota la merda que vullguen alguns?

No ho entenc, sincerament.

Crec que cal exigir que QUALSEVOL fàbrica o negoci treballe i no afecte la salut de la gent, ni la dels seus treballadors ni la dels veïns.

La civilització ha avançat suficientment com per exigir això.

Anònim ha dit...

M'agradaria que es seguira informant sobre les mesures que s'estan prenent per tal de esclarir que es el que ha passat, o el que passa, amb aquestes olors, quina es la seua procedencia, quin nivell de toxicitat te o de quina manera ens pot perjudicar...
Recorde que al 2009 ja va passar cosa similar i tot va quedar en un comunicat per part d'aquesta empresa dient que les olors venien d un betum, q no s'utilitzaria mes i que de ninguna manera ens podria perjudicar...
Dubte que en cas de que fora perjudicial la empresa ho fera saber...
Per lo tant, espere que l'ajuntament, davant la cantitat de peticions per part de la gent del poble, es fique a treballar com cal, per tal d acabar amb aquest problema.
Tambe m'agradaria vore la resposta al comentari que pregunta sobre l'alt index de mortalitat-malaltia de cancer al poble...
No dic q aquesta empresa siga la culpable directament, pero crida molt l'atencio vore que de cada 10 morts, 9 son per cancer, i que mai s'haja parat ningu a preocuparse de que aço es una veritat que passa i mentre continuem vivint tranquils, esperant a vore a qui li toca al proxim, cada volta mes joves... M'esborrone
Alguna cosa es deu poder fer no???

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sabem que alguna cosa està fent el nou govern perquè ens han arribat rumors. Caldrà esperar a que ens informen.

Respecte al tema del càncer. Fa anys, ja prou, a petició de l'Associacio de Veïns i també escandalitzats dins de l'Hospital de Gandia pel tema de càncer a la Valldigna, els responsables de la zona de salut els van dir que farien un estudi epidemiològic per traure algunes conclusions.
A pesar de les peticions reiterades i repetides de l'Associació des d'aquell temps eixe estudi mai no s'ha fet, i pensem que es a l'Area de Salut o la Conselleria qui deu fer-lo, i no l'ajuntament que no te responsabilitats en sanitat.
Ara això si, l'àrea de sanitat municipal pot continuar fent-se pesada i exigir-lo.

Anònim ha dit...

... I com se suposa q podem pressionar per a que es facen els corresponents estudis??? Alguna cosa podrem fer no?no crec que siga una cosa per a deixar passar, ja que estem parlant de la salut de tota la poblacio...
Se que el govern no te cap responsabilitat sobre el tema de salut, pero si que te mes veu que cualsevol ciutadana com puga ser jo...

Anònim ha dit...

Dir que jo vixc prop del col•legi patronat i que hi ha vegades que no es pot ixir al carrer,
Es comprensible que com esta la crisi preocupen els treballadors,pero mes m'interesa ixir a pegar una volteta en la nebodeta i per culpa de la forta olor no puga,es mes e anat a l'ajuntament a fer un inscrit(o denuncia,xr crec k es mes un inscrit),x a queixar-me de aquest tema i m'han dit que ja havien anat5 persones mes!!espere que es solucione ja!!avui e vist al snyr.alcalde pel carrer i estat apunt de dir-liu....espere que es solucione ja!!

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR....

Despues de leer con mucho detenimiento todos los comentarios de los contertulios en este tema, solo dire pocas cosas:

1-. Si como se dice, creemos que las causas de las muertes por cancer estan directamente vinculadas a las emisiones de asfaltos chova. El familiar no fallecido que denuncie por la via penal a asfaltos chova, al haver una denuncia todo se acelera mucho mas.

2-. Si presionamos a la empresa, no hay que presionarla, hay que pedirle los informes tecnicos que las empresas de seguridad y salud emiten, una revision por tecnicos contratados por la asociacion de vecinos y el propio ayuntamiento para que revisen los sistemas de depuarcion de las emisiones gaseosas, asi como los procesos de fabricación. (ahh, no recordaba esto cuesta muchos €, y el ayuntamiento no tiene tantos €, donde ponemos la vidriola?).

3-. A las empresas hay que ayudarlas e incitarlas a mejorar no a cerrar, y muchas veces hace falta comprensio, paciencia y colaboracion por parte de los ayuntamientos.

Y sobre lo que nos comentas cotorra que el alcalde fue por la noche, a que hora, con quien hablo porque si eran mas de las 20:00, igual alli quedaban los jefes de equipos y los de seguridad, mejor hubiera sido hacer la visita con un notario que levantara acta y tomar imagenes de lo que se estaba cociendo alli, y al dia siguiente a primera hora, acercarse a la direccion de asfaltos chova y ponerse a trabajar en el tema.

Salud y ambientador, hasta la desaparicion.

Anònim ha dit...

Ui, observador, ara sabem perquè l'anterior govern mai no va fer res sobre el tema

"Si presionamos a la empresa, no hay que presionarla, hay que pedirle los informes tecnicos que las empresas de seguridad y salud emiten, una revision por tecnicos contratados por la asociacion de vecinos y el propio ayuntamiento para que revisen los sistemas de depuarcion de las emisiones gaseosas, asi como los procesos de fabricación.

3-. A las empresas hay que ayudarlas e incitarlas a mejorar no a cerrar, y muchas veces hace falta comprensio, paciencia y colaboracion por parte de los ayuntamientos.

Esto me suena. Y amb paciència i col·laboració portem... ¿cuantos años llevamos observador?

Saps, amb idees com les teues, ja nomes cal que ens digues, i si mentrestant es moriu... s'aguanteu!!!

Vicent Maganer Ripoll ha dit...

En simat ja s'han tancat dos empreses necesàries per al poble per fer les coses en mes cor que cervell.
Hi ha una cosa que es diu colaborar. Per una part, s'ha de conservar la feina que deu portar chova a Tavernes, per altra, s'ha de lluitar perque la salut de tots els habitants de la Valldigna no es resenta.

Anònim ha dit...

Tant de acusar a Chova de lo del cancer aixo es molt fort i sense fundament.Jo soc treballador de Chova de tota la vida treballant allí .Encara no conec a ningún treballador de alli que haja mort de cáncer es mes hi ha jent jubilá de 80 anys que ecara viuen.
De les olors , clar treballem en asfalt no en colonia , ni fent magadalenes ni chocolate pero lo que ningú diu es que altres empreses de les que pareixen curioses o molt netes son les que emanen mots fums i també olors o simplement cremen els residus per la nit ,clar.Que molta gent o veu tots els díes a les 6 del matí , que apesta el fum tot el poble i no es de Chova . Després de la que mos está caiguent com hi ha qui comenta de tancar la planta que es la única empresa que está aguantant la dichosa crisi i que afortunadament seguim treballant.Posiblement siga una de les empreses mes controlades de la provincia , en emisions ,residus i moltes coses mes.Podría estar mes rato parlant del tema pero es desagradable que acusen de algunes enfermetats sense fundament.

Anònim ha dit...

EL OBSERVADOR ...

Para el compañero Anonimo de 06/10/2011 21:43:00.

Por favor no hagas juicios de valores, solo extrayendo solo un tercio de lo escrito.

Si quieres comentar algo comenta el general de lo escrito, ya que en ningun caso estoy apoyando el que no se haga nada, sino estoy apoyando que se estudien las mejoras que se tiene que hacer para evitar los malos olores en la media de las posibilidades de vivir en una ciudad en comunidad y armonia.

O crees tu que las opciones que enumero, son irreales para poder alanzar una solucion satisfactoria, tanto para nosotros los ciudadanos como para los empresarios.

No hay que ser tan cerradito de miras.

Y no hay que ser tan simplificador que todo lo simplificamos a una unica expresion.

Salud y ambientador, hasta la desaparicion. (desaparicion de los malos olores, para que no te perturbes), no para la desaparicion de la empresa (paro con chova, mas paro sin chova).

Hay que elegir entre dos opciones malas, la menos mala.

Anònim ha dit...

permetreu fer algunes correccions...he passat l´estiu al poble, i com es normal, dorc amb les finestres obertes...la pudor i els fums ha estat durant tot l´estiu. inclús recorde un divendres, a mitjans d`Agost, caminant pel carrer la barca, a les deu i mitja de la nit i taparme la cara pel fum que hi havia al carrer, mirar cap a les faroles i vore com boira, i una pudor com a gasolina cremada o algun altre producte similar. I la pudor no es d´ara, es des de fa anys i anys...

El responsable...no s´ha de ser molt llest per a saber-ho, i tot el que tinga ulls i nasos ho pot endevinar molt facilment.

Les conseqüencies...per a Asfaltos Chova m´importen un pito, el que m´importa es l´aire que estic respirant i la pudor que he de soportar...la meua salud i la dels vallers deu o deuria ser més important que el que passe amb eixa empresa i els llocs de treball...i si no es així i estic equivocat que plantent una cental nuclear i que ens passen una paga a tots els vallers i quan tingam fills amb sis ulls i tres peus que els pugam dir, be rei, eres raro pero aixó ens dona de menjar.

Que altres empreses contaminen...es clar, o no recordeu per eixemple quan ereu menuts i anaveu a nadar al canal de la platja, intente-ho ara. O vingau a netejar la pols negra que s´acumula a la meua terraça a la carretera. O mireu cap al bolomor i voreu les torres d´alta tensió.

Pero el ben cert es que deu existir una "normativa" de sanitat i es deuria revisar i unes ordenances municipals per activitats molestes, insalubres o similars, i si eixa empresa i totes al poble la cumpleixen perfecte, i si no pues o la compleixen o que tanquen...i si es época de crisi al menys que sols ens pugam morir de fam, no de fam, pudor i fástic.

Anònim ha dit...

Observador, jo no sóc curt de mires. Això ho pense jo de tu, que amerat de retòrica, en el fons només fas que defensar el "status quo", o siga que tot estiga i es quede com està, com ha estat de fa anys i anys i que continuem patint fum, olors, contaminació radioelèctirca i tot el que us vinga en gana als de sempre, els grans poders no votats pel poble, perquè no ens enganyem tu també eres de la corda.
Que si no presionem a les empreses, que si cal ajudar-les, que si patatin i patatan... El que t'he dit retòrica, només per dir-nos: no feu res, deixem-ho estar, pobres empreses!
Quan son temps bons i guanyen a cabassos amplien i augmenten les fàbriques, sense pensar en res més, quan venen de costat no podem modificar perquè ens costa molt i hauriem de tancar. Sempre igual.
I després que hages de llegir:
no hay que presionarla, hay que pedirle los informes tecnicos, una revision por tecnicos contratados asi como los procesos de fabricación, a las empresas hay que ayudarlas e incitarlas a mejorar no a cerrar, y muchas veces hace falta comprensio, paciencia y colaboracion por parte de los ayuntamientos.

I eixa "paciencia y colaboración" es resumeix, com deduisc de les teues paraules, "en quietos paraos" no es mogueu ni feu res.
Com fins ara. Com els darrers setze anys.

Anònim ha dit...

Per al treballador d asfaltos chova...
T'has parat a llegir els comentaris??? Perque ningu ha acusat a la empresa de ser responsable del que tu dius...
Simplement, s'ha preguntat per la toxicitat que emeten eixos fums, i si es legal o no "empudegar" tot el poble amb les molestes olors del teu treball que a mi ni em va, ni em ve.
Amb aço vullc dir que no es precis tancar la empresa, pero hi ha molta rao als comentaris que diuen que mentre han guanyat la pela no s'han preocupat de res que no siga guanyar-ne mes... I ara q no hi han??? No es pot arreglar res no? La resta del poble, ens tenim que quedar de brasos creuats mentres aci apesta, per a que 20 del poble pugau treballar ... Sona un poc egoista no?
Esperem rebre noticies de com evoluciona aço i a vore com estan solucionant el tema dsde el govern local...
A part no et preocupes tant si tan clar tens q la empresa no te res a vore en les escandaloses xifres de cancer a tavernes... Jo de moment em conformaria en que ho investigaren, ja que acusant no es dona cap solucio...
Jo si que he tingut 3 casos de cancer a ma casa i per desgracia ningun de tots s'ha pogut salvar ...
Tant com a tu et preocupa el teu lloc de treball, a mi em preocupa la meua salut i la dels meus.
I torne a remarcar, que no estic acusant de res, simplement estic preocupant-me d uns temes, que com ben be ja han dit alguns, anem deixant passar desde fa ha massa temps.

Anònim ha dit...

També deien que les torres d´alta tensió produien cancer.
També es cert,encara que molts dels que escriviu ací no ho sabeu, o no voleu saber-ho que els controls sanitaris que pasen les empreses son exhaustius. Tant inclús que per tonteries com es el penjar un davantal al servici ja et criden l´atenció. Imagine que l´empresa, a la que SÍ S´ASSENYALA des d´alguns comentaris passara pels respectius controls.
A més. RESPECTE AL COMENTARI QUE DIU que els FAMILIARS DELS MORTS PER CANCER DENUNCIEN, per a denunciar, per a denunciar cal arguments i a mes en temes tan seriosos. No crec que eixa siga la solució.
Per altra banda, crec que hi ha gent ací que vol que les poques empreses que queden tanquen, si axio pasara, en fí ...
gracies cotorreta per la teua atenció., publicam eh?? que si no m´enfadare. (es coña)

Anònim ha dit...

Jo treballe a asfaltos chova i he de dir que soc testic de que el alcalde ja a vingut acompañat per policies i gent que enten del tema, no se la conclusio que han arribat pero si es deveres q ja han vingut varies vegades. Olor es eviedent q ne fa, pero tota la vida na fet, treballem amb betun, si treballarem amb pandorinos i madalenes faria la olor de dulcesol. Respecte als productes cancerigens tambe soc testic que asfaltos chova no te productes cancerigens,( com altres empreses que treballen soldant tot el dia o forns que cremen resina o pintura) de fet en asfaltos chova tenen el certificat iso 14001 que si algu no sap es el certificat de calitat i medi ambient. Voldria demanar que no es creen tants bulos sobre asfaltos chova sense tindre proves del tema i que penseu que aço l'unic que crea cada vegada es la mentira mes gran. I per finalitzar sapiau que de asfaltos chova viuen mes de 100 families del poble que estem preocupats per el que puga repercutir tot aquest bulo cancerigen sense proves.

La Cotorra de la Vall ha dit...

D'eixes visites i alguna cosa que es cou a nivell d'iniciativa municipal ja en sabem quelcom ací.
Ara llevat del que diguerem, que havia anat una vesprada-nit aquesta setmana, no direm res més fins que l'Ajuntament done a coneixer de manera oficial el que pensa fer.

Anònim ha dit...

Per a ser clar i directe, a ningú li cap dubte de que les olors venen d´asfaltos Chova...No sé si son o no son cancerigens, sols fatava que ho foren, pero siguent clar i directe també...Si al meu costat un es tira un pet, no em mata, pero em dona fástic i em molesta. Si des de fa temps Asfaltos Chova esta empudegant el poble, molesta als veins, jo tinc mols anys ja, mai he vist fum pel poble com ara sí que l´he vist, i no recorde de menut la pudor que ara fa a certes nits, el motiu...els que treballen allí ho sabran i el que han de fer es evitar-ho, i no fer-nos tragar eixos fums a tots.

Es curiós que la gent es preocupe pels fums als bars i pareix que a poca gent li molesta el fum d´asfaltos chova. No sé si son nous productes els que gasten, no sé si altres empreses també fan olors. Jo, intente ser clar. A mi eixe fum en concret em preocupa i em molesta. Que les inspeccions es fan de dia i les olors les senc de nit. Curiós no?. Som al segle XXI i supose que hi haurán mesures técniques suficients per a que eixe fum es quede en la fabrica i no visite els nostres llars.

Tant sem dona si costa o no costa diners, el que em preocupa es que com a mínim esta molestant a moltissima gent sense entrar a valorar els efectes per a la salut pero que imatgine que si ara la gent te pánic pel fum d´un cigarro ves tu el que pot sentir per eixe fum negre i pudegos.

Si tota la vida ha estat contaminant al poble no es escusa per a que ja estiga bé de fer-ho. El benefici d´uns pocs no pot estar mai per d´amunt del benenestar de molts. Ni inclús de la salut d´una o dues persones.

Anònim ha dit...

quant de estropeat hi ha per el mon,si fora cancerigen jo crec que alli no treballaria ningu i que estic negre de vore tant de comentari absurd,jo treballe alli i es gasta el mateix de dia que de nit inclus hi han nits que les maquines estan parades i es queixeu que fa molta olor,cuant asfalten els carrers no es queixa ningu de l'olor pero be que tanquen mes gent a l'atur i acabarem furtant per a poder menjar,ah!cuant fumen no hi ha ningu que es queixe i cada nit que passa el camio del fem que fa un soroll que flipes i la olor que fa,aixo ja es mes normal.

Anònim ha dit...

Jo sóc una dona embarassada i visc a l'entrada de tavernes i sols he sentit olor quant fa ponent!!!!
Cregueu que si fora cancerigen estarien treballant alli vora 100 treballadors????
A tota la gent que vol tancar aquesta empresa, aneu a mantindre a totes aquestes families o penseu que que viuen de la caritat.
Jo lo unic que demane es que tingueu més trellat alhora de parla, perque es molt bonic parlar per parlar!!!!
A vore qui demostra que per culpa del fum de Chova te cancer i jo seré de les primeres que voldré que tanquen aquesta empresa!!!!
Crec que d'aquesta enfermetat no es pot parlar tan a la lleugera!!!