L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 12 d’octubre del 2011

L'ajuntament modifica la taxa de vehicles per adequar-la a la Llei d'Hisendes Locals

        El grup del PSOE: Víctor Borras al centre, entre Pilar Altur i Carmen Canet

 El govern municipal aprovava en el ple passat una revisió del impost de circulació per tal d'adequar-lo a la LLei Reguladora de les Hisendes Locals, de manera que es faça efectiu la doctrina que "pague més qui més contamina" i queden més lliures els cotxes més ecològics. 

La modificació de la taxa, segons explicava en el ple el regidor d'Hisenda, Víctor Borrás, implica una pujada que afecta més els vehicles de major cilindrada, aquells de més de 12 cavalls de potència, i a les motos superiors als 250 cc. També assenyalava que la taxa que es venia pagant en l'anterior ordenança fiscal "era contrària a la llei". 

La nova taxa, que puja el coeficient dels vehicles més contaminants i el manté en els de baixa cilindrada,  es va aprovar amb els vots del partits del govern municipal i el vot en contra del PP, que, en paraules del seu portaveu, considerava excessiva la pujada i que afectava a molts vehicles del poble.  La variació de la taxa pot representar vora els 150.000 euros a les arques municipals. 

Segons publica avui el diari Levante-EMV, en base a la informació facilitada per l'Ajuntament de Tavernes, aquests són els trams i les modificacions:
 


19 comentaris:

Enrique Estruch ha dit...

Tengo que decir que me parece injusto, pues acabo de comprar un todoterreno por trabajo, para poder ampliar mi campo de acción de agente inmobilirio a fincas rústicas, dada la situación actual en que los bancos nos han quitado el trabajo urbano ¿Y por ello tengo que pagar más, por buscarme más oportunidades de trabajo?

Anònim ha dit...

Perquè contamines més.

No cal anar amb tot terreny. Ves amb moto o amb altres cotxes alts mes senzills.

Anònim ha dit...

sincerament PATETIC!!. Estem ara per anar pujant coses no? I els jornals no els pujen? Per que jo trevalle a f.giner i de 1200 ara en cobre 800. I anavem ahorrar?jjjj quant estam manant tots som iguals..ni pp,ni psoe ni res.

Anònim ha dit...

Pues a vore com penseu que van a pagarse tots els milions de deutes que té l'ajuntament, fent com ara? A ningú li ve bé pagar més, a mi el primer, però sinó ens apretem el cinturó d'alguna manera, no sanejarem res, sinó sanegem res el poble tindrà reitero amb deutes no crearem noves infraestructures que necessiterem en un futur; per tant, tindrem el poble estancat més anys. Ara és moment de ser valents i responsables, apretem-nos tots un poc el cinturó i tirem avant amb un parell. Si els del PP no hagueren deixat el poble fet un empastre de deures, a lo millor no caldria fer aquestes coses...

Anònim ha dit...

Enrique Estruch:

Para ir a fincas rústicas no hace falta un Todoterreno (para fardar sí).
Soy agricultor y nunca he tenido un todoterreno para ir a mis tierras, ni tan siquiera a "les rebasaes".
Además esta medida va en la dirección correcta: luchar contra la contaminación (quien contamina, LA PAGA).

¿Tu postura al respecto es la de UPYD.?

Estruch ha dit...

Sé que contamino más, no lo hago por gusto,pero el coche es por necesidad al tener que entrar en terrenos fangosos , agrícolas, o muy desgastados de asfalto, ello debería tenerse en cuenta, pero los impuestos indirectos tienen ese problema, no cuentan con las circunstancias personales. Estoy de acuerdo en pagar más por mi casa por la zona y por metros, los tengo porque quiero, con menos me apañaría igual, pero no por tratar de ganarme el pan. ¿tú crees que en moto puedo llegar a Madrid o Bilbao, como he hecho por trabajo alguna vez,y más con una trail, que también contamina lo suyo? ¿Vehículos altos que contaminan menos?, dime cuales, soy bastante experto en el tema y conozco pocos que no pasen de los 20.00 euros, yo no me lo puedo permitir en estos momentos, los bancos me han quitado parte del pan y me han recortado el crédito, por lo que me he tenido que ir al vehículo de ocasión, más antiguo y contaminante, yá lo se. Sólo pido que se tengan, como en la renta, en cuenta las circunstancias personales de cada uno.

Anònim ha dit...

si, molt patètic el pujar impostos pero més patètic va ser la contestació de la regidora del PSOE Sra.Altur quan li se va preguntar pel canvi de dedicació de la Sra. Canet a la Sra. Altur i va contestar que "a ningú li importa". Com que a ningú li importa??algú li ha explicat que com a regidora del poble te que donar explicacions de tot lo que estiga relacionat en la política??si no vol donar explicacions a ningú que se'n torne a donar classe i així no donarà compte del que fa i deixa de fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres vam estar al plenari i això no ho vam sentir.

I es va explicar el que tots sabem:
Si que vam escoltar que la regidora es queixava de la Conselleria d'Educacio perquè no havia volgut donar-li la comissió de servei, a pesar de ser un càrrec electe.
I per això s'ha canviat d'una regidora a una altra.

El que si que es va dir és que el PSOE era qui havia de decidir qui del seu grup té la dedicació exclusiva, era un tema intern. I això no és el mateix ni paregut del que tu dius i damunt, extret del context.

Anònim ha dit...

Sr. Enrique Estruch:
No se pueden crear los impuestos a la medida de cada uno. De entrada veo difícil que un agente inmobiliario adminstrador de fincas necesite tener un trato especial a la hora de tributar por un todoterreno.
La justificación de lo de las fincas rústicas es bastante floja. Tu mira a todos los que se desplazan-trabajan a-en fincas rústicas y después contamos los que tienen todoterreno.
Lo veo claro, tu caso no justifica una exención de impuestos.
Hace 30 años, con caminos peores, con un Renault 4L se apañaban y ahora se necesitan todoterrenos para ir a las tierras.

Anònim ha dit...

enrique, si tu utilizas el coche para trabajar, lo justificas y no se te sube. tampoco a autobuses, camiones...

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa que és el canvi climàtic. I les mesures de carregar amb impostos qui més contamina és una mesura dissuasòria per afrontar el problema. En cal prendre moltes més, es clar, però reduïr les emissions de CO2 és fonamental.

No crec que eximir precisament els negocis immobiliàris a l'hora de contaminar siga raonable.

Anònim ha dit...

Esta clar que la regidora es va presentar per a vindre al poble.

Pot ser un tema intern del partit pero el sou el paguem els ciutadans de Tavernes i tindrà que justificar que es necesaria la seua dedicacio exclusiva a l'ajuntament.

Jo crec que Carmen necesitaba la dedicacio exclusiva per a portar Urbanisme, Agricultura i Turisme pero a Altur no li fa ninguna falta per a les regidories que porta.

Estruch ha dit...

Puix bé, anirem en biçi, ja vaig a fer-ho per el poble.

Anònim ha dit...

Si a vosté li ho ha dit que es presentava per vindre al poble, jo em calle. A mi no m'ho ha dit, i dubte que ho haja fet amb vosté.
Quina manera de fer cas a ràdio macuto!!

Ara si molt m'apura vosté, si a Amparo Espi li feia falta, perquè no a Pilar Altur? I a Manolo per a què li feia falta? Per deixar-nos el poble tan emmerdat o per estudiar?
De vegades cal mirar un poc arrere i així no perdem l'oportunitat de callar.

Anònim ha dit...

Això has de fer Estruch, que estàs una mica "fondón"

Anònim ha dit...

Veig que molts comentaris, per defensar les decissions de l'actual govern local solen remetres al que han fet els governants anteriors. Gran error! és com la pataleta infantil de: "i tu més...". I això sols és símptoma, una de dos: de falta d'arguments, base ideològica i programàtica, i de línea política, —algunes de les coses que en campanya ens deien anaven a canviar si arribaven a governar, referides a la forma i manera de fer política, no estan posant-ho en pràctica—; o que són tant o més dolents que els anteriors governants —"Donde dije digo, digo Diego"—.

Quina llàstima!

silmin ha dit...

NOmés veig cavalls de potència en cap lloc diu que siguen més o menys contaminants. Papers de ITV marca el grau de contminació. Hibrids i elèctrics? a més només la gent amb més rcursos pot accedir a cotxes menys contaminants, seguim descriminant a la gent en menys recursos

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Es veritat ,estic un poc fondón, faré més esport, gracies .

Estruch ha dit...

P.D. ayer fuí a ver unos terrenos encima del golf de carcaixent, caminos de montaña y pendientes de más de un 16%,, en bici no llego, me compraré una burra para no contaminar....