L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 12 d’octubre del 2011

L'alcalde proposa al ple sol·licitar la revisió cadastral a la baixa dels béns immobles del municipi


           
L'alcalde, Jordi Joan, va presentar al plenari la sol·licitud a la Gerència Territorial del Cadastre de València d'una revisió a la baixa dels valors cadastrals per tal que s’adeqüen a la realitat econòmica i social del municipi i aixi que l'impost IBI (contribució urbana) es pague segons uns valors més concordes amb els temps actuals. La proposició de l'alcaldia va ser aprovada per unanimitat,  alhora que el PP recordava que havia fet una iniciativa semblant la passada legislatura sense resultat, amb la qual cosa ara recolzava la iniciativa de l'alcaldia i demanava que cada tres mesos s'envie la resolució del ple a Cadastre.
 
L'alcalde, segons hem pogut conéixer, ja ha mantingut reunions amb Cadastre de València on hauria reiterat que els valors actuals estan sobrepujat amb la qual cosa, donada la crisi i greu situació dels ciutadans, és una càrrega impositiva molt elevada a més de no estar d'acord amb la situació real actual.

L'alcalde recordava en el ple que els valors cadastrals dels béns immobles del nostre municipi van tindre l’any 2006 una actualització molt alta i els nous valors varen entrar en vigor l’1 de gener de 2007. L'actualització va estar feta quan els valors de mercat del sòl i dels immobles per la bonança econòmica i el creixement de l’especulació immobiliària eren exagerats i per això van resultar uns valors cadastrals molt elevats. 

La situació actual és un moment de crisi econòmica i de clara caiguda del mercat immobiliari i els valors de mercat de les vivendes dista molt de ser el tingut en compte en la valoració actual.  L'alcalde assegurava que la situació econòmica requereix una nova valoració per al nostre municipi i com l’article 23 del Reial Decret Legislatiu 1/2004, de 5 de març, diu ben clarament que per a determinar el valor cadastral es tindrà en compte les circumstàncies i valors de mercat i que el valor cadastral dels immobles no pot superar el de mercat, l'alcalde entenia que Cadastre havia d'entendre la petició.

-
               

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona proposta que esperem que, finalment, siga aceptada per catastre.

No es va fer esta solicitud a final de la pasada legislatura i va ser aprobada per unanimitat?

Ja ha contestat Catastre a la solicitut anterior.

A vore si ara tenim la gran sort de que s'acepte.

Enrique Estruch ha dit...

efectívamnete, un magnífica propuesta, hace falta aliviar las economías domésticas para poder reforzar el consumo , que es el que tira de todo, y toda piedar hace pared.

Paco c ha dit...

Veus Enrique i gent en general? NO tot es tan mal ni pitjor. Les coses si es fan es per algo i segons un criteri. Sols hi ha que enterar-se de la veritat i el perquè, i no fer cas a la rumorologia.

Anònim ha dit...

Este migdia he vist a l'alcalde comentant el tema a C9 i dir-li que es una mesura necesaria per al poble.

Dir-li tambe que, al contrari del que ha dit a C9, baixar l'IBI que paguem els de Tavernes es molt facil. Sols te que baixar els coeficients que ell, amb la seua majoria, aproba tots els anys

Anònim ha dit...

I si es tan fàcil perquè els altres anys el PP no ho ha fet?

Tu creus que si fora tan facil com dius, el senyor Jordi Juan es preocuparia de fer viatges a València com ja ha fet, per tal de vore com es pot aconseguir la rebaixa? Baixava el coeficient i en pau.

Pero saps i si no t'ho dic que el coeficient té uns trams i quasi estan ara ja per al mínim. Arriba un moment que encara que abaixem al minim de tot pero no toquem el valor cadastral la diferencia pot ser 8 o 10 euros, d'aci que el que cal es baixar el valor cadastral.
Ara si tu saps més que els tecnics municipals, dis-nos qui eres i els direm que poden demanar-te consells de com actuar.

Anònim ha dit...

La millor solució es la rebaixa del valor cadastral i es veu que el nou govern vol treballar en eixa línia.
Posar el coeficient mínim amb el valor cadastral tan elevat que tenim no es solució. A més cal saber que tots els anys es puja un tant per cent el valor cadastral i quan més elevat siga més es la pujada.

Anònim ha dit...

El tipo de gravamen a Tavernes esta ara en el 0,48 i el tipo minim que permet la llei es del 0,40 per lo tant l'ajuntament te posibilitat de baixar l'IBI.

Es veritat que els valors catastral dels bens inmobles, que es la base en la que es calcula el conegut IBI, s'incrementen tots els anys en un 10% de la diferencia entre el valor catastral anterior a la revisio i el resultant de la revisio catastral.

L'ajuntament te marge per a baixar l'IBI ler l'any 2012 baixant fins el 0,40 el coeficient i amortiguant la pujada dels valors catastrals. Es una decisio politica.

El mes important es conseguir la revisio dels valors a la baixa demanada a catstre