L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 13 de setembre del 2011

TEMA DEL DIA: El president Fabra impedirà que els rics ajuden els valencians a eixir de la crisi


         Boluda, president dels empresaris, i Fabra ahir
 
Zapatero ha anunciat la reactivació de l’impost de patrimoni, però el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha desafiat el govern central assegurant que els rics valencians estaran exempts de pagar-lo i  rebutja un impost que va permetre al 2007 recollir 215 milions d’euros a les arques valencianes.

L’excusa de la crisi ha servit a la Generalitat per a justificrt els retalls en Educació i Sanitat . Però no tot s’hi val,  i quan la tisora amenaça a les grans fortunes, el nostre president Fabra ( o és el president "d'ells"?) es planta. Així, el president ha manifestat que si el govern central reactiva l’impost de patrimoni, la Generalitat mantindrà la bonificació màxima. És a dir, que els rics es lliuraran de pagar a la comunitat gràcies al gest de Fabra i a les butxaques de tots els valencians. 

Això ho assegurà ahir Fabra, en una reunió amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) i com és lògic el  president es guanyava l’aplaudiment de tots els empresaris assistents. La supressió de l'impost de patrimoni -també conegut com “l’impost dels rics”- no beneficiarà les classes mitjanes, sinó els grans propietaris amb un patrimoni molt elevat.

El govern central preveu que l’impost sols afecte aquells amb un patrimoni situat entorn del milió d'euros i la gran majoria de la població no es veuria afectada pel gravamen. Però aquesta pressió fiscal suposaria a la Generalitat un ingrés al voltant dels 215 milions d’euros, una xifra que ajudaria a reduir el dèficit públic. Precisament eixa va ser la quantitat que la Comunitat ingressà al 2007, abans que Zapatero decidira suprimir-lo davant les pressions del sector econòmic més conservador. 

L'oposició afirma que aquest anunci del president evidència la vertadera política del PP: beneficiar els més rics.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Beneficiar els rics? jo crec que tampo deguem trauere conlusions tant a lleugera ...

Que pasaria si els rics es cansaren i deixaren de gastarse diners? o millor, se'n van fora?
Tu apretal's i voras....

jc ha dit...

i que passaria si els no tan rics deixaren de pagar iva, irpf... quedar-se en casa i no eixir a gastar-se els diners que pugen tindre i no aportat un poc per a la riquesa del país?
si els rics tenen eixa arma de fer por i emportat-se els diners fora del país (principalment a paraissos fiscals)els governs deurien de prendre mesures per a evitar-ho.

Anònim ha dit...

falta saber, que entenen estos per "ser ric".

Estruch-UPyD Valldigna ha dit...

Per aixó desde UPyD mos oponem a este impost discriminatori i que gravará, com sempre, a les clases mitjes i deixará solts a les gran fortunes. amagades vaig legals tapaores, ademés de que, en cas de que unes comunitats l'apliquen i atres no, donat que es un impost traspasat a ells, creará desigualdats fiscals entres el espanyols.