L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.158
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 10.560

dimecres, 7 de setembre del 2011

TEMA DEL DIA: Qui fa negoci amb els incendis?



     Maquinària pesant treballa en el lloc dels incendis

La Conselleria de Medi Ambient ha autoritzat la tala descontrolada d’arbres, perquè empreses del sector privat s’enduguen la fusta i construïsquen una línia elèctrica d’alta tensió en la veïna comarca de la Vall d'Albaida. 

El grup parlamentari Compromís prepara “una bateria d’iniciatives parlamentàries per demanar explicacions sobre el que està passant a la Vall d’Albaida i perquè només s’actue en zones cremades després de permetre la seua regeneració natural i en casos molt justificats”.
 
I es que els pobles de la Vall d’Albaida afectats per l’incendi del 6 de setembre de l’any 2010 han rebut les màquines. Maquinària pesada que s’està obrint pas pels espais cremats amb l’objectiu de talar, de manera descontrolada, tots els arbres que s’ajusten a les seues necessitats, que podrien ser triturats per produir energia elèctrica. Ni rastre de les indemnitzacions econòmiques, ni dels culpables, ni del milió d’arbres que en 2010 l’exconseller de Medi Ambient, Juan Cotino, es va comprometre a plantar a les zones afectades per les flames. 

Uns treballs similars s’estan portant a terme al port d’Albaida, una zona que també va estar greument afectada pels mateixos incendis. Es tracta de la construcció d’una línia elèctrica d’alta tensió, que s’encarrega de realitzar l’empresa Iberdrola. Aquest fou un projecte que s’aprovà abans que es produïren els incendis i que, com asseguren des de la Plataforma contra l’Alta Tensió, hauria d’estar paralitzat, ja que “la legislació contempla que quan es produeix un canvi en l’estat del terreny, s’ha de realitzar un nou estudi que analitze les condicions actuals”.
 
Un any després de l’incendi, els habitants d’Albaida, Benissoda, Agullent, Ontinyent, Bocairent, Alfafara i Agres veuen com les 2.984’49 hectàrees d’espais forestals de gran valor mediambiental, que foren intencionadament calcinades (com ha declarat la Conselleria de Governació) no només no reben el suport de la Conselleria per ser reviscolades, sinó que són espoliades per part d’empreses privades, que signen contractes amb l’administració valenciana. “Massa coincidències si és que algú encara dubta, i molt poc respecte pel que ha quedat”, asseguren des de la Plataforma que lluita per aturar el projecte. 

-