L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 5 de setembre del 2011

POLITICA GENERAL: Fabra promet però no actua:ni contractes de Gurtel, ni fi a la manipulació de Canal9...



                    Camps i Fabra,  l'abans i més de l'abans
 
"Aspire a aconseguir que es torne a parlar en positiu de la Comunitat” foren les paraules del nou president dies després d’ocupar la cadira de la Generalitat. Quaranta dies després les seues promeses s’han quedat en paraules i a hores d’ara, encara amaga els papers en relació al cas Gürtel i la manipulació segueix intacta a la televisió pública. Res no ha canviat.

Un rentat d’imatge. Això és el que ha intentat fer Alberto Fabra durant aquest estiu marcant distàncies amb el seu antecessor, Francisco Camps. Però el canvi a la Generalitat sols s’ha projectat en l'àmbit extern, a través d’un discurs de bons propòsits que no ha arribat a materialitzar-se, mentre que l’essència ha estat idèntica a la de l’era de Camps. Fabra encara no ha pres cap decisió política transcendent i que durant aquest temps únicament ha parlat de futur: anuncis, voluntats i promeses. Fabra no ha respost a les seues obligacions com a líder polític, aquelles que l’obliguen a fer i no a prometre.

Fa uns dies es reunia amb els líders l’oposició i Fabra prometé el mateix que en el discurs d’investidura del passat 26 de juliol: transparència. No obstant això , segueix sense executar no sols la seua promesa, sinó el mandat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que, en una sentència, obligà el Consell a lliurar a l'oposició la documentació sobre els acords de les diferents conselleries amb empreses de la trama Gürtel entre els anys 2003 i 2008.

Fabra va tornar assumir el compromís de consensuar el nou model de RTVV però les últimes notícies el contradiuen. La reelecció del director general de RTVV, José López Jaraba amb els vots en contra de Compromís, EU i PSPV, evidencia que, a la pràctica, Fabra no pretén acabar amb les errades comeses en el passat en l’empresa pública.  Amb el suport del PP a Jaraba, es tornà a donar legitimitat a la manipulació dels informatius denunciada per sindicats i oposició, als baixos índexs d’audiència i a la desfeta econòmica que sofreix l’entitat.

Per altra part, Fabra assegurà al juliol davant els mitjans de comunicació que al mes de setembre es reuniria amb l’Associació de Víctimes de l’Accident de Metro de Valencia, però  segons ha confirmat la seua presidenta, Beatriz Garrote,  cap membre del Consell s’ha posat en contacte amb ells per transmetre’ls la voluntat de diàleg.

Fabra anuncià aquest estiu que s’esforçaria per seleccionar els esdeveniments més rendibles i atractius al servei de la recuperació econòmica, però posteriorment assegurà que els següents projectes es mantindrien per la seua “gran repercussió”: les activitats celebrades a les Ciutat de les Arts i les Ciències, les edicions de la Copa Amèrica, la Volvo Ocean Race, el Gran Premi d'Europa de la Fórmula 1, el Castelló Màsters Costa Azahara de Golf, el Campionat de Motociclisme de Xest i el Campionat del Món d'Atletisme del Palau Lluís Puig. Quins esdeveniments en queden fora? Amb la llarga enumeració s’evidencià que per ara cap projecte es suprimirà en vistes a reduir el deute de les arques valencianes.

Així, encara que ha intentat allunyar-se amb paraules de la polèmica del seu antecessor, el president es manté, en la pràctica, fidel a l’herència de Camps. Al remat, els bons gestos, encara que són un punt de partida, no són suficients per a un president de la Generalitat: les paraules han d’anar acompanyades d’accions.

- Segons L'Informtatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo millor ni parle com mos tracta a mosatros Canal-Camps: ni siquiera existim , aixó que Toni Cantó ha treballat amb ells, jo crec que la gent s'asabentat per Tele 5, la cadena rosa, será perque compartim color?