L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.894
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 48.978

dilluns, 5 de setembre del 2011

Divendres, tenim la Festa Estellés

 
 El pròxim divendres per la nit tenim la Festa Estellés, dedicada al nostre poeta Vicent Andrés Estellés. Ens vorem tots a la plaça de Teodor Llorente, on hi haurà sopar d’entrerà, recital de poemes i música.
La Festa Estelles se celebra al llarg del nostre país i cal saber que Onada ha publicat el llibre "Ara Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló”.  La poesia de Vicent Andrés Estellés i la seua estreta relació amb la música són l’eix principal d’aquest nou llibre editat al voltant de l’obra de l’imprescindible autor burjassotí i que fa una completa ullada sobre la vida i la influència del considerat millor poeta en valencià del segle XX, a l’altura dels grans clàssics com Ausiàs March. El llibre, a més a més, s’acompanya d’un disc amb 12 cançons en les quals Ximo Caffarena enllaça les rimes estellesianes amb els ritmes tradicionals valencians.
“Ara Estellés” és una obra diversa, però la música és un dels ingredients essencials. El de Burjassot no era músic, però al voltant de la seua obra, cantautors i grups l’han feta seua. Caffarena ha incorporat jotes, albaes o dansaes als textos estellesians i que es poden escoltar amb les veus del mateix Caffarena, Vicent Torrent o Teresa Aparicio.

“Testament mural”, “Agafaria una guitarra”, “No puc dir el teu nom”... són algunes de les dotze composicions del disc. El llibre ho complementa amb uns comentaris de Ximo Caffarena, el text dels poemes i bateries de preguntes sobre cadascun d’ells, adreçades especialment al públic estudiant. No cal oblidar que els impulsors són docents i han concebut l’obra com una eina per difondre, encara més, la figura del poeta entre les joves generacions.
-