L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 21 de setembre del 2011

Que la pau del Senyor siga amb tots


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el rector de Sant Pere, José Vicente Calza van fer les paus ahir aprofitant una reunió al despatx de l’alcaldia que estava concertada abans de l’actuació a Tavernes de Xavi Castillo.

La reunió havia de tractar temes institucionals Ajuntament-Esglesia cas dels convenis que hi ha amb les parròquies, diverses actuacions de manteniment en el sostre de Sant Pere, els convenis amb Caritas i sobre tot on ubicar la capella de la platja mentre es reestructura el sector on ara està.

La reunió va tindre lloc en el despatx, però finalment,  tot va quedar solucionat al llarg del café que es prengueren en un bar les dues personalitats locals i els dos acompanyants del rector. Sembla ser que s'ha aconseguit els objectius de fer tornar les aigües al seu llit, almenys momentàniament, en prevaldre l’interés del poble i la voluntat de tallar la polémica que ha sorgit en la ciutat aques dies.

I com no el portaveu del PP i exalcalde Manolo Vidal ha eixit  a  “Las Provincias” no per a valorar l’èxit de les festes, del mateix Xavi Castillo o posar-se al costat de l'Ajuntament al qual pertany i és cap de l'oposició, sinó per defensar el rector.

El rotatiu rectifica la xifra de 3.500 euros per a rebaixar-la a la real de 1800 euros i després afirma que l'exalcalde va dir que “lògic és que el sacerdot defense la seua parròquia i amoneste als que han consentit que amb els diners de tots s’insulte als veïns”.  Error de l'exalcalde que potser siga perquè no estava present en la plaça i no sap que  en cap moment Xavi Castillo va insultar a cap veí.

I també manifesta Manolo Vidal que “l'Església fa un gran bé a Tavernes i el Consistori ha de donar suport a aquesta institució en la seua obstinació d'ajudar als desfavorits, a recuperar el patrimoni i respectar les creences de la gran majoria”. L'església, com fan altres religions i es fa en la resta d'Europa, hauria de no tindre privilegis en un estat aconfessional i s'hauria de finançar dels seus fidels  i no dels diners públics, que després els temples i edificis eclessials són seus i ens cobren entrada per visitar-los, encara que es mantinguen amb diners de tots, dels fidels i dels infidels.

Ara el que més crida l'atenció és que l'exalcalde i ara regidor del PP i membre del consistori de Tavernes, no òbriga la boca per a dir la mínima en favor de l'Ajuntament i de l'alcalde actual. Un acte de descortesia institucional i de despreocupació envers un tema inherent al consistori i que, ens fa reflexionar, si serà això el que el PP pensa sobre  l'Ajuntament actual i sobre la institució màxima del poble, l'alcaldia.  Està clar que l'alcaldia representa a tots els vallers,  potser per això mentre els uns intenten actuar i ser l'alcalde de tots, fins i tot acudint a misses i processons, altres pensen que l'alcaldia només ha de ser per als seus.  

-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegre molt que tot estiga ja solucionat entre el rector i l'alcalde, això està molt bé! De Manolo Vidal que en podem esperar... no res de bo, val la pena passar d'ell! està demostrant ser un polític de barraqueta, només busca crispar i provocar enfrontaments. Jo demane que no es facen cap tipus de comentaris cap a Manolo Vidal, això és el que ells busquen. Alegrem-nos pel bon fer de l'alcalde que sap solucionar-ho tot!! Molt bé Sr. Alcalde!!

Anònim ha dit...

Jordi Juan ha demostrat ser una bona persona i un bon polític, que ha sabut solucionar un problema institucional que es veia complicat, s'ha demostrat que preval més treballar pel poble que les qüestions personals.

Contra el meapilas ha dit...

Los meapilas son perores que algunos curas. Les gusta el lio contra el pueblo i saben i els acompañan para ganar las elecciones. Ellos havçcen mal se confiesan y ya esta, nostros sabemos que el mal permanece mucho tiempo. Y nuestro al calde seguro que ha sabido poner las cosas en su sitio, pero los meapilas no lo van a consentir. Volveran a quejarse al cura. Que bunos tiempos hemos tenido con los curas anteriores. Viva Juan Pablo I, si el primero, y Juan XXIII. Simpre con nuestro ayuntamiento, lo otro es història que nuestro pueblo nunca ha tenido.

Anònim ha dit...

JA HAN FET LA PAU, NO EMMERDEM MÉS I A PREOCUPÀRNOS DELS ATRES 4 MILLONS DE PROBLEMESD QUE TENIM.
E. Estruch-UPyD Valldigna

Anònim ha dit...

Una volta més es descobreix el coneixemtnt i bona educació del senyor alcalde Jordi Juan rebent al rector al seu despatx dos dies després del desaire. I damunt, el convida a prendre café.
Un 10, senyor Jordi. Eres el millor.

Anònim ha dit...

No entenc tanta revolta! Hi ha moltíssimes activitats a les que tothom és lliure d'acudir o no. Qui anava a vore a Xavi Castillo, sabia què i a quí anava a vore. A mi no m'agraden els bous al carrer i per això no vaig. És tan facil com això...Per cert, jo no vaig veure en cap moment ni al rector ni a Vidal en la plaça, així és que no tenen dret ningún de reclamar res!

Així i tot, una vegada més es posa de manifest l'oportuna reacció del senyor alcalde, encara que personalment la meua contestació immediata a les declaracions compartides tant pel vicari com per Vidal("Amb els 3500 es podria haver ajudat a moltes families de Tavernes que ho necessiten"), hagués sigut: Amb el pastissal que costa portar al Papa es podria ajudar a milions de persones a nivell mundial així que mut i callut!.

Anònim ha dit...

aixo ya el colmo dels colmos que damunt es tinga que rebaixar el alcalde,pero que no es el unic espectacul de totes les festes que mes ple estava la plaza,que miren tots els dies la gent que va a la esglesia,quatre persones majors que lo unic que fa el retor es pasar la bandeja y demanar que donen el numero de conter per a girar tots els mesos un recibo suposadament per a pagar el asensor que sa instalat a la vivenda(es bque no ve ell asoles sino que tambe els seus familiars a viure a tavernes)de que pasen del sueldo del retor,qui paga el asensor,tindra llicencia de obres,damunt vol que els cofrades paguen uno cota a la iglesia ó a ell perque ningu te acces als seus conters,ni lo que arreplega en la bandeja que sigua transparent y digaa els veneficis ,a segur que te perdues.
la democracia esta per algo y qui no vullga pols que no batja a lera.
si tan bona persona es perque no cobra menos dels batejos,comunions,bodes ó de recordar un nom en una misa tambe cobra en total que no pega una pasa sense parar la ma,tambe diu que el calvari es de la iglesia pero per a restaurarlo es del poble que persona mes inteliguent.
yo cambiaria la paraula y diria hipocrita.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres som del pensar que "aquell qui serveix a l'altar, ha de viure de l'altar" (la cita no es nostra) i per tant considerem que es logic que els vicaris reben una compensacio pels serveis religiosos prestats (bodes, batejos,etc). Capitol a banda es el Concordat amb la Santa Seu i tots els diners que ens costa i que un estat aconfessional hauria d'haver finiquitat en aprovat la Constitucio.

silmin ha dit...

La bona educació, el respecte, la comprensió, bona persona....sí, sí tot el q vulgau però demà seguiran donant-nos a tots per a salar, sinó per un costat per altre i ells mentre seguirant cobrant sense treballar, xuclant del pot dels q paguem impostos, per a mantindre les seues festes i boatos, per a mantindre uns edificis d'ús privat seu i tot allò que se'ls entoixe mentre seguiran atacant com a bestioles ferides a homosexuals, a dones, a qualsevol que no els semble bé. Avuí ser "bona persona" és donar llicència per a que demà seguisquen atacant i mossegant.... no es tracta de mantindre la guerra oberta però seria raonable que algú els tornara part del que ens fan pagar? ja portem 2000 anys sofrint-los, fins a quant? de quina ideologia cal ser per a ficar-los el boç i mantindre ferma la corretja?

filòsof ha dit...

Una vegada la pau a Roma, caldria deixar record a la superioritat per a que es reocrdara que el segon espectacle a l'església no s'ha de donar mai més. No ha passat en deset anys, ni anteriorment, i l'alclade al meu entendre ha de perdonar però no oblidar. Per tant calñ escriure a la superioritat per a que tinguen constància del que va passar. Massa gent, que es creu fins ara important es posa nerviosa davant una persona senzila i intel.ligent com es Jordi Juan. Escriure no fa mal a ningú i serveix per a recordar.