L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de setembre del 2011

El govern municipal de TAvernes ha fet balanç dels primers 100dies.



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, del Bloc, ha fet balanç del primers cent dies del govern municipal que presideix i on, segons indica la nota remesa a la premsa, la prioritat ha estat conèixer quina és la situació real de l’Ajuntament a tots els nivells, per a la qual cosa han dut a cap un seriós treball de recollida d’informació a cada Departament i Secció de l’Administració Municipal. 

"La informació ens ha facilitat prendre les primeres decisions de govern que, òbviament poden no haver agradat a tots, si a la majoria, i estem segurs que han estat molt encertades” indica l'alcalde valler.

La total i transparent informació de l'economia del consistori ha estat una de les notes més cridaneres del nou govern, i gràcies a eixa informació els veïns han sabut que les arques municipals tenen 4 milions de dèficit, o siga que la passada legislatura s'han gastat 4 milions d'euros més dels ingressats, i a aquests xifra cal sumar un deute de 16 milions d'euros a més d'haver-se trobat la caixa buida perquè l'anterior govern del PP en els 6 primers mesos de l'any va gastar el 90 % de les despeses corrents del 2011.

La greu situació econòmica heretada ha obligat al govern municipal a marcar-se com a prioritari la solució del desequilibri pressupostari amb mesures de reducció de despeses a la necessitat real i elaborar uns pressupostos realistes i equilibrats. Eixa situació impedia a l'Ajuntament pagar proveïdors en terminis normals, i al respecte Jordi Joan recorda que "s'aprovat un crèdit ICO per 619.000 euros per reduir el termini de pagament. Serà un baló d'oxigen pels nostres autònoms i empresaris locals”.

A mes del treball en temes heretats de l'anterior corporació, cas del Parc de Cantalot, l'Avinguda de la Marina, la Piscina Coberta i el Pàrquing, el govern municipal ha iniciat un pla de reducció de la contaminació lumínica i de despesa en fluid elèctric; ha donat empenta al projecte de canalització i laminació del riu Vaca per acabar amb els problemes d'inundabilitat del poble i del Vergeret; ha encetat el Pla de Participació Pública de l'Estudi d'Integració Paisatgística de l'Homologació del Sol No Urbanitzable del PGOU; ha renovat els certificats ISO 9001:2008  dels serveis de la platja i del Servef; ha retirat les escombreres abocades la passada legislatura al riu Vadell i ha procedit a la neteja del riu Vaca amb l'objectiu de facilitar el desaigüe cap a la mar; s’ha realitzat la neteja de la Sèquia Mare; s’ha adquirit una grua per facilitar el bany a les persones amb discapacitat al nou Punt de Bany Accessible de la platja i ha augmentat la policia al carrer.

El govern municipal ha fet un balanç molt positiu de les Festes Locals. L’alcalde Jordi Joan ha recordat que “hi havien moltes actuacions contractades per l'anterior govern, amb la qual cosa la capacitat de canvi era molt poca. Hem introduït actes amb molt bona acceptació, com la Festa Estellés, els bous al carrer, actuacions de músics valencians i sobre tot la presència de Xavi Castillo que va omplir totalment la Plaça Major. Hem canviat la ubicació de la paella de la gent gran al local multiusos del Vergeret  i hem inclòs l’actuació de Vicent Torres, dos coses que foren molt ben valorades pels majors participants”. 

L'alcalde afirma que el govern municipal vol que Tavernes parle i “la regidoria de participació ciutadans ja treballa en una consulta a la població perquè entre tots decidim un model de festes consensuat. Nosaltres, l'equip de govern, no anem a dubtar en consultar al poble per prendre este tipus de decisions”.

- Segons la nota de premsa  i la informació de La Veu de la Valldigna
-

3 comentaris:

Enrique Estruch-UPyD Valldigna ha dit...

Bé en general segón el meu grup, pero es prompte pa vore resultats, alguna errada en festes com cedir als bous, o el tema de la cuasi total ocupació de la plaça el dia de Xavi Castillo, o llogar cahires municipals als bars, quedanse gent del poble de peu, o en tema de inversions en inmobles com les indalecies o el molí, ja mou permitirem cuant tingam dinés, i atres tropesades típiques de la inexperiençia.
En cuant urbanisme, pa mi molt bé Canet, molt atesa i preocupada encara que no te un duro pa res.Amb més temps, ja podrem opinar amb més coneiximent.

Anònim ha dit...

Me parece que el señor Enrique Estruch, tan inexperto en asuntos municipales, esta utilizando la cotorra como trampolín de su opción política. Al final será como el perejil en todas las sopas. Con todos mis respetos, si opina en este foro que recoge opiniones, presumiblemete, de sociedad civil, opine como Enrique Estruch. Para opinar como opcion política busque otros canales.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Completament d'acord, aixina heu faré en el futur, gracies pel consell, pero que sapigues que la meua "inexperiencia política" be sols desde el any 1989, algó avore deprés, no? perguntaliu a Carmen Canet o Manolo Vidal.