L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 28 de setembre del 2011

Empar Talens guanya el VIII premi Benvingut Oliver en la modalitat de narració juvenil




El passat dissabte 24 de setembre el Teatre Auditori de Catarroja "Francisco Chirivella" acollí la cerimònia de lliurament dels XXIII Premis Vila de Catarroja. Enguany, per ser any senar, les modalitats convocades han estat les de narrativa per a adults, narrativa juvenil i investigació històrica. En la categoria de narrativa juvenil, VIII premi Benvingut Oliver, la vallera Empar Talens (1979) ha resultat guanyadora amb la novel·la Jo sóc aquell que em dic. (A la fotografia Empar Talens és la segona per la dreta)
 
Els Benvingut Oliver són uns prestigiosos guardons que compten amb una llarga trajectòria i una polida nòmina de vencedors que els converteixen en una referència ineludible en l’àmbit dels premis literaris en llengua catalana. El Benvingut Oliver de narrativa per a joves està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec de Periferic Edicions. 

Jo sóc aquell que em dic conta una història inspirada en els nombrosos casos d’infants desapareguts durant els anys posteriors a la Guerra Civil, aprofitant l’aparell repressor del franquisme més dur i la impunitat que oferia, unes desaparicions que s’haurien prolongat en algunes clíniques maternals vinculades a l’Església fins als anys huitanta. La notícia d’aquests robatoris, amb una connotació política en les dècades dels quaranta, cinquanta, seixanta i setanta, i orientats en els anys huitanta només al guany econòmic, ha estat i continua ben present en els mitjans de comunicació. L’aparició de la novel·la està prevista per al mes de febrer de 2012.

Donem l'enhorabona a Empar Talens, l'encoratgem a seguir escrivint i recordem que el millor reconeixement que se li pot fer a l'autor és comprar el llibre el pròxim febrer.

- Fotografia: Juan Gabaldón
-

18 comentaris:

Enrique Estruch membre UPyD Tavernes ha dit...

Desde la discrepancia llinguïstica, enhorabona, sempre es bó tindre gent sana, exemple pals jovens.

Indesidenter ha dit...

Al senyor Enrique Estruch caldrà aconsellar-li que consulte qualsevol bon diccionari castellà i sobre tot algunes entrades. I no li aconsellem altres llibres o enciclopedies perque les pot considerar contaminades.

A no ser que s'estiga referint al idoma de Cervantes, el castellà, que igual s'estima més que el que va mamar de sa mare, i aleshores no hi ha res a dir: total discrepància lingüística.

Ha perdut vosté una bona oportunitat de callar i no ser la riota del blog.

Marta L. ha dit...

Li dic el que ja li he dit en altre lloc: discrepància lingüística (així és com s'escriu)?? Bé, el de sempre: hi ha tants filòlegs a València com gent convençuda de tenir les aptituds per a encapçalar projectes polítics. En fi, misèria intel·lectual. Però anem a allò que veritablement interessa de la notícia: felicitats a Empar Talens pel premi. Esperem gaudir de la novel·la en pocs mesos.

I afegisc: algú que diu també el que diu de les Indelècies o del Molí, només confirma això: misèria i companyia.

Anònim ha dit...

La modalitat és narració juvenil. Gràcies.

Anònim ha dit...

Enhorabona Empar!
Esperem el teu llibre amb candeleta!

Anònim ha dit...

No entenc res, i que diu del moli i de la casa de les indalecies???

Anònim ha dit...

Ho diu en la noticia de 40.000 euros dedicats a les escoles

Rosa ha dit...

Enhorabona, Empar!
Esperem la presentació del teu llibre a Tavernes només isca publicat. El tema promet i crec que no només serà interessant per als jóvens -tot i que ha guanyat un premi de narrativa juvenil-, sinó per a totes les edats.

Ànims!! ha dit...

Enhorabona Empar

Mr. Baker ha dit...

Cal fer també agraiment a Josep Ramon Lluch, que ha sabut des de sempre connectar amb l'esperit folclòric del poble Valencià.

Estruch i Ferrando ha dit...

senyor indesidenter, al que ja conec d'àtres discusions, i Marta, a la que ja he contestat en atre periódic, jo estime per igual el castellá que la llengua valenciana, pues les dos son llengúes naturals i vehiculars dels valençians, o acás els de Requena no eu son?. De fet ara que tinc temps, el dilluns escomençe el curs de valençiá básic de la EPA, espere en poc de temps escriure bé també el valençiá com escric el castellá, la discrepançia ve en la denominaçió de la llengua i la normativa a seguir, jo la de la AVL, i vostés? Mentres tant, un poc de paciencia en com escric, pero, a que m'hen teneu ? quedeuse en el fons del escrit i no sols en la forma. Gracies de bestreta per la vostra segura comprensió, un abraç al primer que ja fea temps que no parlabem.

Anònim ha dit...

Al senyor Estruch no li explica ningú que està fent un poc el ridícul?

Ell no és aquell. Per sort ha dit...

Aquest membre d'Ubiqüitat pel Desficaci Tavernes (boníssima la redefinició del partit que he llegit en altre mitjà de la xarxa), a banda de posar-se en ridícul, castigar la nostra llengua i desbaratar, el que està fent és rebentar notícies amb els seus comentaris pseudopromocionals fora de lloc (i dic 'pseudo' perquè bonica és la propaganda que està fent-se, i dic 'fora de lloc' perquè açò és estar present pertot arreu). Que sí, que ja sabem tots que comença el dilluns un curs de valencià (molts ànims des d'ací per al professor o professora), que ha escrit (horror!) un "artícul" sobre la piscina o sobre el riu Vaca (sobre poca aigua, vaja), que Martorell i March són els seus superherois personals (pobrets, en la seua tomba estaran rebolicant-se)... però, senyor, que pateix un dèficit d'atenció a casa?? Apa, ja li he dedicat unes ratlles de glòria. Ara, per favor, deixem que les ofrene a Empar Talens, la vertadera protagonista. Felicitats xicona! Amunt Ausiàs però de veres, amb honor i força.

Ximo15 ha dit...

Empar, moltes felicitats! Esperem amb moltes ganes la presentació i publicació del llibre. Enhorabona!

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Senyors anónims, jo no he faltat el respecte a ningú, per lo que pregarìa no m'el falten a mi, i més desde un cobard anonimat contra el que estic indefens, cadascú pot opinar sense descalificar, ensenyens del senyor indesidenter, tot un exmple de bon fer, si m'han d'atacar personalment per lo menos tinguen els c... de fer-ho en noms i cognoms i per lo menos podré defendrem en igualtat de condiçions, salutacionsi un abraç.

el de adés ha dit...

P.D. que jo sapiga, del riu vaca encara no he parlat, i en cuant a lo de la piscina creno solc parlar de lo que no entenc, per eixemple del picudo rojo o de falleres, en cuant a la pisicna, crec que es beneficiós qu'el poble sapiga lo que está pasant, he fet algún crimen? Per cert , la meua profesora de valençiá es Empar Piera, doneuli les condolencies a ella mateixa....I en cuant a desviar el tema,son vostés el que l'han desviat de lo principal, que es felicitar a Empar Talens.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amics i amigues:
No hem volgut taller comentaris però la cosa se'n va de mare poc a poc.
Per tant al senyor E. Estruch com a la resta d'amics els demanem moderació i sobre tot cenyir-nos al tema.

Anònim ha dit...

Senyor editor, es veritat açó s'hen está anant de mare, per lo que, per la meua part, açí tanque el tema, jo no he desviat el tema, m´he vist obligat a desviarlo pa defendrem d'uns atacs que no entenc el perqué, jo sols volìa felicitar a una vallera exemplar, i resulta que de casi 20 articuls, més de la mitat son p'atacarme personalment, no entenc molt bé que ni ha darrere,bona nit i gracies per la seua moderaçió, espere que açó no es convertixca en l'atre blog que tots sabem, i es mantinga com hasta fa uns pocs dies, en una mostra de respecte al d'enfront per les seues idees,hem donava gust escriure en este blog, espere pogam seguir així.