L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.476
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 41.105

dimarts, 27 de setembre del 2011

Dos mesos, zero documents i Compromís abandona la reunió indignats


                      La vicepresidenta va escenificar un altre paripé

Ni rastre dels contractes del cas Gürtel, ni de Calatrava, ni de la Ciutat de la Música, ni de la visita del Papa al 2006. Dos mesos després del procés d’investidura d’Alberto Fabra, tot segueix igual. Ahir, la vicepresidenta del Consell, Paula Sánchez de León, es reuní amb els representants de les forces polítiques de les Corts per oferir diàleg i consens. Però lluny d’això, l’ambient de la reunió es va caracteritzar, de nou, per la manca de transparència i la tensió, cosa que va fer que Compromís abandonara indignat la reunió abans que finalitzara.

Ahir es complien dos mesos de l’arribada a la Generalitat d’Alberto Fabra i la seua vicepresidenta, Paula Sánchez de León, treia pit i es reunia amb els grups de l’oposició per oferir diàleg i consens. Però lluny d’això, el Consell tornà a fer el sord a les demandes d’EUPV, Compromís i PSPV. Així, en el document d’acords que la vicepresidenta proporcionà a l’oposició, no hi havia ni rastre de les promeses que Fabra realitzà el primer dia que xafà la Generalitat: transparència. En aquest sentit, Fabra segueix incompliment la Sentència del TSJCV 376/2011 que obliga al Consell a lliurar a l’oposició els contractes amb determinades empreses sospitoses.

La reunió no va estar exempta de tensió i encara que aparentment l’actitud de la vicepresidenta era conciliadora, l’ambient de la trobada fou “molt distant”. I al remat, totes les tensions esclataren. Així, els dos diputats de Compromís presents, Mònica Oltra i Fran Ferri, abandonaren la reunió abans que finalitzara en sentir-se “ignorats” per la consellera. “La vicepresidenta ha proposat grans pactes sense escoltar-nos i sense voler acceptar el decàleg que li hem presentat”, afirmà Oltra. Compromís no va tolerar que la vicepresidenta no volguera atendre els acords sobre transparència, pluralitat a RTVV i promoció de l’ús del valencià, entre d'altres.

La jornada d’ahir fou un clar exemple del que està sent el mandat de Fabra: de portes cap a fora es transmet consens i diàleg amb l’oposició, però de portes cap a dins, tot segueix igual. Dos mesos després, Fabra continua amagant els contractes sospitosos.

-Segons l' Informatiu
-