L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 17 de setembre del 2011

FESTES DEL POBLE 2011: Els bous són ja història




 Els "Bous al Carrer 2011" ja són història. Ahir per la vesprada l'empresa instal·ladora de la infraestructura que ha fet possible quatre dies de bous desmuntava les barreres i els cadafals. Avui dissabte el Carrer Major ja ha tornat pràcticament a la normalitat quedant per a la història el nombre de persones que, d'una manera o altra, han participat en els festejos i que l'organització calcula sobre les 15.000.

Quatre actes de "bous al carrer" que s'han tancat sense cap incident digne de menció: un retallador d'Ontinyent va tindre un menut accident que li va afectar a la mà, més pel fregament en el terra en caure, però com si res l'endemà ja estava de nou enmig del carrer a Tavernes.
Els col·laboradors taurins han treballat a la perfecció, com a vertaders experts i com a si fora anys els que portaven fent aquesta tasca, al costat dels membres de protecció civil i els serveis mèdics.

Els bous al carrer han tornat a Tavernes després de més 40 anys sense celebració. La valoració dels vallers en general ha estat positiva i la prova està en la massiva afluència a pesar del calor d'aquests dies.

L'any que ve ¿més bous al carrer?. Es prompte per a dir res, l'Ajuntament haurà de prendre una decisió. ¿Seran al Carrer Major? Ho diguem perquè molts vallers miren amb més bons ulls que siguen al Carrer la Barca i els comentaris són que és millor perquè és més ample i hi ha més espai per a moure's, les persones i les vaquetes.  

Siga com siga i passe el que passe l'any que vé, està ben clar que enguany la decisió presa pel govern municipal ha estat tot un èxit, molt més del que s'esperava. Ara, els bous del 2011, polèmica incluïda, ja són història.

-

13 comentaris:

En nom dels col·laboradors ha dit...

Està tot pagat amb l'aplaudiment de la gent del poble quan soltàrem totes les vaquetes, que semblava Pamplona. Però per soltar-les totes vàrem tindre l'ajuda, de nou, del senyor alcalde, Jordi Juan, que digué que sí i poguérem posar eixe final d'aplaudiments.
Però cal resaltar a la Concejala de Festes, Pilar Altur, magnifica en les negociacions; a la concejala Vanessa Martí, que ens ha donat suport en tot moment, i a dos persones: l'encarregar dels col.laboradors taurins, Angel Moreno, i al ramader Vicent Morell, que sempre a atés les nostres indicacions sobre el tipus de bous a portar. I no podem deixar a banda l'aficció dels col.laboradors, que ara ens constituirem en penya de bous al carrer i estarem assessorant en tot el que vulga a aquest valent ajuntament. I que tots esl anys hi haja sort.
Perdó: hem de mencionar l'aficcionat Oriol que ha triat des dels corrals les vaquetes que havien d'eixir. Va com exemple de l'aficció sana de Tavernes, dels que volen i respecten les vaquestes i els animals. Ho hem dit.

No al patiment animal ha dit...

Ai, no han estat història abans per què l'ajuntament ha preferit fer política populísta. Què el poble vol bous? Ala bous....encara que siga una festa basada amb el maltractament i sorna dels animals...

Mig ple o mig buit? ha dit...

Ala perque n'hi ha uns quants que no volen bous....encara que siga una festa legal, que té una regulació, que hi ha lleis que la permeten i prohibeix el maltractament i sorna dels animals en eixa festa... ala, sense bous, perquè hi ha uns quants que diuen que no, encara que hi hagen que diuen que si i la llei ho permet.

No al patiment animal ha dit...

Senyor mig ple, o mig buit, a mi no m'agraden els bous.... i encara menys m'agrada que aquest espectacle es pague amb diners públics. I prou, s'han fet els bous, què més vols? I sobre tot, amic, pense que si l'ajuntament va donar un pas important per fer desapareixer els animals del Parc dels Vents, aduïnt que estaven patint, no acabe d'endentre, que si que vullguen que les vaquetes pateixquen..... o tots moros o tots cristians, ho entens? No crec que cap organisme públic, ajuntaments, diputacions, i més puguen participar d'una festa, que a dies d'avui, i al meu parer, te que desapareixer, i no vingau en eixes de que és tradició, que altres ja han desaparegut, i no ha passat res.

enrique estruch i ferrando ha dit...

No al patiment animal pagat per la butxaca de tots, qui vullga vore torturar a un animal, que seu pague. ademés , no n'hiava atre lloc on es molestara menos al resto de veins? Prpose que de seguir, fent-ho, que eu fagen al final del Passeig Colon, entre este i el cami Gandia.

Mig ple o mig buit ha dit...

Senyor “no al patiment dels animals”: A mi no m'agrada el rock ni la festa jove.... Hi visc ben prop, és un perill per a la integritat de la meua oida i els meus nervis perquè no descanse en no deixar-me dormir i encara menys m'agrada que aquest espectacle es pague amb diners públics. Al meu amic Toni no li agrada gens Xavi Castillo, per irreverent, brofes i maleducat i no li sembla bé que es pague amb diners públics . A la meua amiga Maria no li agrada gens la música de banda i diu que menys bandes i més grups actuals. Tampoc li sembla bé que la música de bandes de la plaça es pague en diners publics, encara que siga via conveni amb l’entitat. I així podriem continuar.
O siga, o tots moros o tots cristians. Que l’Ajuntament vaja eliminant tot allò que no li agrade a “no al patiment dels animals”, a “mig ple o mig buit” , al meu amic Toni…
I com no, com que l’alcalde és del Bloc a partir d’ara nomes música en valencià, teatre en valencia, actor i actrius només en valencià, senyera sense blau, i quan vinga l’estiu ni tan sols el castellà per als anuncis del cotxe-anunci, res de bilingüisme, els de fora que els foten i que no s’enteren. ¿Això tu voldries – dic voldries- que fera l’alcalde i el govern actual? ¿I si no ho fa jo que els vaig votar l’acusaré d’haver perdut una gran oportunitat de defensar i portar a la pràctica tot allò que hauria – dic hauria- de fer l’esquerra i el Bloc?.
T’ho deixava caure en el meu comentari anterior: els bous són legals. Anem a aprofundir un poc més i sapigues que a mi no m’agraden els bous, això si he volgut fer de l’advocat del dimoni.
La gent del poble té moltes sensibilitats: uns volem açò, altres ho prohibiriem; uns exigim que es faça això i altres exigim que no es faça… El problema és que l’ajuntament ha de donar content al màxim possible de sensibilitats i demandes: ha de procurar governar per a tots i totes, no per als seus, que per fer això ja teniem el PP i les dictadures.
I t’ho torne a repetir: si és una festa que té una legislació pròpia, té una norma propia, hi ha milers de ciutadans que la volen (15.000 diu la Cotorra que hi han anat entre els quatre diez i m’ho crec perquè vaig estar un dia… i a tope de gent, al carrer, barreres i balcons), es poden complir les condicions que marca la llei… per tant l’Ajuntament ha de procurar donar content amb totes les garanties legals i no hi ha perquè suprimirla o prohibir-la en un acte dictatorial encara només perquè a un sector no li agrade.
També les festes joves tenen la seua legislació (jo crec que no es compleix l’hora d’acabamen t) i per tant a alguns ens fot i no dormim, però no vaig a dir que la prohibesquen.
I així successivament de la resta d’actes de festes. No hi ha cap en el poble que estiga content i d’acord amb tots. És difícil governar per a tots, al respecte ma mare diu que cada u té un dimoni en el ventre.

Anònim ha dit...

Jo li propose al senyor Enrique Ferrando que deixe de fer-se propaganda a base de comentaris com els dels bous, que van pel cami de ser totalment contraris a allò que defensa un partit tan superespanyol com el que vol representar a la Vall i que està tan a favor del castellà com a unica llengua i dels toros com a símbol màxim de la Santa Patria que els nacioanlistes volen desfer.

Ha sigut coneixer-se que anava de lider local del partit de la Diez (no vull ni dir el nom) i vore-lo en comentaris fins a la sopa.

Està be que comente, pero no ens faça demagogia en temes com els dels bous perquè esta dient tot el contrari del que diu el seu partit.
O canvie de partit.

Bonic ha dit...

Els bous al carrer no son el que eren. No he vist gent més respectuosa amb el maltracte que la gent que vol bous al carrer. Lle varen inclus els tapons de les botelles d'aigua per si de cas podien tirar-se a l'animal quan passava. Els agrada l'engany, retallar-los i pocs d'ells, van canviant, estan per la lidia. Temps al temps, respecte rere respecte i la societat va avançant. Sols espere concordia i ganerositat. De segur, el final ja el sabem, tots i totes vegetarians però cal un temps, i ara es el respecte a la vaqueta. La resta es veure'ns per prendre alguna coseta junts en dies de festa. Salut per a tots i totes.

Anònim ha dit...

mare meua en els comentaris que feu pareix que parleu de lo que vos interesa a vosaltres yo personalment crec que aixo es egoisme,si entre germans no ens posem de acuerdo com voleu que es posen 19000 persones,no podem tindre tots el mateix gust.
al tema dels bous es tindria que fer per votacio del poble que es el que demana,per les disfreses igual,ningu comenta el gasto que porta tancar el carrer (a les arques municipals)en quant nia carrer que lo mes que fa es pintar
terra y penjar quatre banderetes
mal penjaes.
si volem tornar a les tradicons anteriors perque no es celebra la vigua ensabonada,la carrera de sacs,la sesio de cafe ó ningu recorda les mamelles de la rosita y
aixo de bous al carrer com antes res ahon estan els cañizos per a colocarse davant la vaca y ferla moure,resulta que no es monta plaza per no ajudar el poble un poc a la persona que gracies ell
en tingut bous molts anys y en disfrutat,pero no pasa res ara farem guañar dines als bars del carrer major,els tancarem el carrer,els portarem la festa a la porta y sense costarlos un duro tot netet,en conclusio ajuden aqui volen,que vols quel diga de la regidora de festes,antes conjuns que antenies lo que cantaven ara pareix el safari park cad un per un costat y de cantar res berrejar ,faltar el respecte a tot ser vivent(y critiquen a XAVI CASTILLO)que vergoña lo unic que fan es insitar a la gent a fer maldats al añy que ve tindra que vindre la legión acontrolar les festes sino desfaran el poble,la pregunta qui paga les despeses,
la regidora?antes sentiem la olar a la flror del taronger y ara sentim la olor a mariguana quin canvit mes dolent.

Anònim ha dit...

Em senbla bé els bous al carrer, ja que heu paguem tots i heu disfrutem. A cadascu li agrada una cosa, i tot eu paga el poble. No pots satisfer a tot el poble, ja que hi ha molta gent. Cadascu te un gust.
Preferisc els bous al carrer que en la plaça, ja que en la plaça era priva i hi havien vegades que s'acabaven a les cinc de la matinada, en canvi, al carrer es al mig dia i ve be a tots.

Anònim ha dit...

Fer unes festes per a tothom és complicat, pràcticament impossible, però ha de ser l'objectiu de l'Ajutament.
Crec que s'ha encetat una nova era en aqueix sentit. A vore si avancem una mica més l'any que ve.

Enrique Estruch-UPyD Valldigna ha dit...

No necesite cap propaganda , ja soc per sort o per desgrasia, familar y profesionalment prou conegut, soc antitaurí, i soc de primer Estruch, no Ferrando (un saludo a Benifairó, el meu segon poble per part de mare), al menos llig bé antes de atacar a qui segurament ni coneixes, ara, aixó vol dia que a algú li estic fent mal políticament...que parlen de ú, encara siga mal, diu un dit.

Enrique Estruch ha dit...

P.D. en el meu partit, a diferencia de lo que pasa en atres, podem discrepar de lo que diga la direcció nacional, sobre tot en temes puntuals, no, com es lógic, en lo básic.I esl bous no es fonamental que jo sapiga.
I en cuant a castellanistes, llig un poquet més, llig i vorás que defenem la llibertat de elecció de llengua pero sempre que al cap dels estudis les dos llengues es coneixquen al mateix nivell, e inclús una tercer com l'anglés, una cuarta, quinta...recorda que cuant més sabuts, més lliures serem. En cuant al valenciá, no entrem en guerres i treballem per atres coses que mos unixquen : Valenciá el normat per la AVL i el CVC, m'apuntat al curs básic de valenciá de la EPA i m'he comprat el diccionari de la AVL, per lo que en poc de temps espere escriure corréctament, ja veus lo espanyoliste que soc, menos demagogia i mes aclarir.