L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de setembre del 2011

Xé, perquè no volen que es facen bé les coses en aquest poble?


Morrut roig

El Partit Popular ha donat a conéixer una nota on lamenta el que consideren un retard de la campanya duta a cap pel govern municipal contra el morrut roig de les palmeres i a més, afirmen que ells van fer tractaments en juliol i agost per frenar la plaga. Després com no, acusen l'actual govern de Tavernes de no fer el tractament a temps, cosa que ha dut a un increment del problema fitosanitari de les palmeres i potser que supose la mort de palmeres.

La veritat no es comprén eixa nota: El PP sembla haver oblidat que, durant el seu govern, no van fer cap campanya sistemàtica, ni  organitzada ni amb seguiment adequat, contra la plaga.  Ara potser siga que al PP no li ha sentat gens bé vore que mentre ells es limitaven  a fer unes poques fumigacions, totalment ineficaces perquè no entraven dins de l’estípit on viuen les larves i aquestes continuaven el seu cicle, l’actual govern govern municipal ha posat en pràctica un pla totalment organitzat i que aplica el mètode actualment més modern i efectiu que hi ha actualmente: la lluita contra l’insecte es fa des de dins, de la planta mitjançant injecció de producte al trono. Ho podeu consultar entre altres enllaços:




El PP afirma en la seua nota que feien un tractament en juliol i agost. El tractament segons el que hem llegit seria ineficaç per la poca durada: dos mesos no cobreix un cicle vital de l’insecte.  A més, nosaltres dubtem que s’haja fet eixe tractament de forma general i ho diguem perquè no hem vist mai cap cartell que informe al veïnat com sembla ser preceptiu quan es fa un tractament fitosanitari en zones habitables. I ja ens direu quines zones més habitables que les urbanes on estan les palmeres!  I mai no hem vist  que el PP posara cap cartell, quan si que el veiem quan arruixaven els jardins contra la brossa.

        Cartell informador del tractament que es fa a les palmeres
 
No entenem com només per eixir en la premsa, el PP fa una nota on li pega la volta a una actuació beneficiosa per a la ciutat i per a les palmeres, que ells no foren capaços de fer,  i comencen a vore endarreriment, falta d’eficàcia, desorientació i dispersió en la campanya tot per amagar la seua nefasta gestió de la plaga del morrut roig. 

                   Copa de la palmera amb el dispositiu de tractament

Perquè el mateix PP ara ens diu que hi ha moltes palmeres afectades. I nosaltres els preguntem ¿i estan afectades de fa uns mesos? Perquè això no s’ho creu ningú. Sembla més  clar és que si el PP haguera pres les mesures que calia quan van vore la primera palmera afectada, la plaga no hauria avançat tant de pressa per Tavernes. I no entenem com el PP no es conscient que no van actuar com calia i això no ho diguem nosaltres sinó les moltes i moltes palmeres afectades gràcies als seus tractaments. Així de clar. 

I si no vols caldo.... dos tasses: la nota del PP reitera la voluntat de col·laborar amb el govern municipal i "aportar la seua experiència (sic)",  diuen, per a beneficiar a la ciutat.  Nosaltres aconsellem al govern actual que s’ho pense dues vegades després de vore reflectida eixa experiencia en l’aparcament municipal, la piscina, la circumval·lació o la hisenda municipal, entre altres.

                                           Palmeres amb dispositiu i tub de tractament

I com que sembla que el PP no s'ha assabentat, els direm que el tractament que s’està aplicant es du a cap principalment a la primavera i la tardor. I som a la tardor. A dalt de moltes palmeres es pot vore preparat el dispositiu que diposita el producte del tractament  i un tub que penja de la palmera. El producte usat està catalogat com "moderadament tóxic" i per això el cartell informador del tractament i del dia. ¡¡Que no és propaganda del govern!! Pel tub, s’aniran en fases sucessives introduint nou material. De totes maneres, en els enllaços hi ha més informació. I si en volen saber més... doncs, una simple recerca al senyor Google de "morrut roig" o "picudo rojo". De res!

-

27 comentaris:

Anònim ha dit...

M'alegre molt per l'actuació del govern en aquesta lluita contra el morrut roig, aquesta plaga a fet trontollar tot el palmeral d'Elx, com a ecologista vos dic: sense pietat, a per ells!!!

Anònim ha dit...

Ja veus... Una altra més que el nou govern ha fet de categoria, això és fer molt bé les coses!! Està vist que el que sobra és "experiència" i el que cal és bon treball.

Bowie ha dit...

¿ Volen col.laborar i deixen el calaixos de l'Ajuntament vuits?
¿ Volen col.laborar i li donen a fer una construcció com la piscina a una empresa de parquet?
¿ Volen col. laborar i no fan mes que faltar a la veritat?
¿ Volen col.laborar i amb només 6 mesos es gasten el 90 % del pressupost anual?

Mes val que no col.laboren.

Pareix mentida com un home tan format i de mon com Manolo diga eixes coses, a mes vulnera el principis de la religió que professa. Este comportament no mes pot obeir a que està manat des-de dalt, com a castic per la pèrdua de la alcaldia.

Anònim ha dit...

Ya se sap que els "católics peperos" de hui en dia no s´apliquen el que prediquen. M´agradaria saber qui es el "figura" que láltre dia deia que l´Ajuntament el van arruinar els governs d´esquerres predecesors de esta cuadrilla del pp. Cotorreta que no es pot fer res contra eixos inquisidors???

Alminyana ha dit...

A les 9'30 hi havia davant de l'aparcament de Mercadona una brigada de l'ajuntament preparant el tractament d'una palmera. He saludat a un dels treballadors perquè ens coneixem i com qui no fa, li pregunte si em puc endur uns datils i també que això de tractar les palmeres des de quant es fa. Cal dir que havia llegit La Cotorra, la Veu i el Ventilador i en el bon sentit de la paraula, anava a comprovar el que havia llegit.
Em respon que fa unes setmanes que han començat i li dic si abans ja havien fet alguna cosa.

I em dóna com a resposta, més o menys textual: Abans d'açò no s'havia fet res. Bueno, vàrem polvoritzar una vegada unes palmeres. Pujàrem amb la grua i des de dalt les arruixàrem un poc. Com si haverem tirat en terra el producte. Allò no servia ni feia res. Ara es quant s'estan fent bé les coses i una bona faena...

Li conte un poc del que havia llegit en internet, de la nota del PP, fa una riseta irònica, diu una coseta així com ... "estos politics..." i em torna a respondre que abans d'ara, res de res, perdre el temps en una polvoritzada, i que per això s'ha escampat tant la plaga i ara hi ha el problema que hi ha.

Anònim ha dit...

I contra les rantelletes que es invadisen totes les nits en casa,algú sap alguna cosa i si es pot fer algo?.Gracies

Anònim ha dit...

quines ganes tenen els del PP de donar-li coloret al drap... i de quedar-se sempre en evidència flagrant...és increíble!!! Només aconsegueixen donar-se més a conéixer cada volta i que els tapen la boca amb una cosa tan senzilla i tan clara com: FER LES COSES BEN FETES!!!
Gràcies al nou govern per posar ordre i fer això mateix: LES COSES BEN FETES!!!

Anònim ha dit...

Contra les rantelletes diuen que va molt bé posar mosquiteres.

Anònim ha dit...

Segons els del PP les rantelles també son culpa del nou govern. La veritat, crec que la culpa de la plaga esta es d´ells per posar tanta palmera, palmeres a les rotondes, palmeres al carrer la barca, palmeres a la platja, ni que fora aço el Carib¡¡¡¡

Anònim ha dit...

No os calenteis la cabeza que se os enfriarán los pies. La difamación esta instalada en el PP y no tiene remedio. El único es no votarles, pero eso es muy dificil por la ignorancia del personal y el clientelismo conseguido tras 16 años de gobierno regional del PP.
Deberemos aplicarnos todos en conseguir que se vote a la izquierda o perderemos más que las palmeras. Perderemos en la Seguridad Social, en Educación, en Servicios Sociales, etc etc.
¡¡¡¡ESPABILEMOS O NOS AMARGARAN LA VIDA!!!!

peperoSS ha dit...

Xè, me caguen l'ou, que diuen els manaments de la Biblia?
Diuen NO CALUMNIARAS NI MENTIRÁS. I aleshores, perquè estes persones no prediquen amb L'EXEMPLE? O és que quan se tracta de política i diners ja no VAL LA PARAULA DE DÈU?

SI Jesucrist vinguera a Tavernes, s'ompliria la boca diguent-los FARISEUS!!!

ME PARTO ha dit...

Mare meua quina manera de fer el ridicul. Però és que prenen per idiota al personal?
Estan fent la risa!
I a més, no saben, després de 16 anys governant, que si han fet o no fet queda registrat als departaments tècnics municipals?

Ai mare, que bonico era manar, veritat? A que era millor que estar a la oposició?

Anònim ha dit...

Els amics estem fent una porra a vore qui encerta la pròxima dels peperets.
Des de que estan a l'opssició, ja no anem al cine. Açò és més divertit!!

FREUD ha dit...

Yo creo que se tienen que llamar a las cosas por su nombre. Son reacciones infantiles/neuróticas/desesperadas/fustradas/ de los arboles caidos del gobierno anterior.

O lo que es lo mismo: MENTIRAS, MENTIRAS y MÁS MENTIRAS.

¿Sabeis que se os va a volver en vuestra contra? Manda cojones los iluminados que dirigen el pp local.

Paqui ha dit...

Un fort aplaudiment al tripartit. Aixo ja va agradantme a mi. Estos xics fan, treballen, i no perden el temps en gilipollades.

Enhorabona i seguiu aixina.

Anònim ha dit...

Per al anonim de 27/09/2011 11:14:00,gracies per la teua contestació,però té de dir que en ma casa tinc mosquiteres en totes les finestres i entren igual,quan va fent-se de nit vaig tancant totes les finestres i persianes per que no entren quan veuen la llum,però sempre entren,el que volia saber es a que es degut aquesta plaga i si es pot fer alguna cosa com fumigar o no se es que no entenc de aquestes coses,simplement volia que em contestara algú que tinga idea d´açò.Gracies.

Anònim ha dit...

No t'havia dit persianes per a les rantelles en pla de conya. És una possible solució, ara si ja en tens...

NOVA ha dit...

Cada día més contenta i més feliç per el vot que vaig donar. Continueu aixína i el que vulga tirar-se pedres damunt ja ho està fent.
Enhorabona al nou govern i tot el que està fent. Avore si altres agafen exemple, que parlar i criticar és molt fàcil, però no sol.luciona els problemes!!!!

Anònim ha dit...

Tenim al poble alguna gent que tendria que fer-se-ho mirar. El cap. He vist el blog del pp, i m'he quedat bocabadat fins on arriba la malicsia i el seu mal perdre.
Simplement patètic.
Continueu així tota la Gent de la Cotorra, encara que trobem a faltar algun mitjà oficial de l'Ajuntament per conéixer la seua postura oficial, i no trobar-mos amb este espectacle lamentable que està oferint la oposició.

Anònim ha dit...

que fort. Des de Valencia els han dit als del pp que tenen que fer oposició, i estàn en contra i criticant TOT ABSOLUTAMENT TOT el que fan des del govern. Inclus en contra de les coses que feren ells. O les que no feren, com és este cas.
A criticar, que el mòn s'acaba...igual que les rendes i el paro. Que no duren sempre.

peperoSS ha dit...

he tingut un somni. I had a dream...i he vist una reunió del pp del poble...i anava un d'ells i xillava als Seus...

PEPEEROOOOOSS!!!CRITICAAAAAR!!, com Leónidas a la pelicula 300. I tots feien..UUJAAAAAAA!. CRITICAAAR!

I amb càmeres de fotos, llàpisos, mòbils 3g, portàtils i usbs anaven corrent en càmera lenta pel poble, criticant tot el que veien.

CRITICAAAR! MANIPULAAR! ENGANYAAAAR! UUUUJAAAAAAA!!!

...i entonces plovia i tots tornaven corrent a la seua seu.

UBE DE YUTUVE ha dit...

he tingut un altre somni. I had a second dream...
He vist un morrut roig al capdavant d'un exèrcit de morruts roigos, buscant als Palmeros locals.
I cadascun d'ells, s'instal·lava damunt d'un palmero.

I es creava una nova espècie:
EL PALMERO DE MORROS. Qu es un animal i/o cosa que es troba estos dies molt malhumorat perque li han tallat la aixeta dels eurets, i estan sempre molt calents d'orella. Mireu si estan calents d'orella que fins i tot, en lloc de ser blaus, son ROIGOS.

d'on no anià... ha dit...

Els del pp tenen una part positiva. Treballen per la cultura.
A vore si no, cuants de nosatros sabiem que era el Morrut Roig, el picudo rojo, antes que el pp es dedicara a divulgar-ho cientificament?

Mireu si han fet popular al bitxo, que l'altre dia una dona va preguntar com anar a cal morrut, i la van enviar a una Palmera de la carretera.

D'ací poc, més popularS que la ROIGA.

RAN TELLA PAELLA ha dit...

No patiu per les rantelles. Sen van de FESTIVAL WOODSTOCK cada nit a la muntanya de Cullera, damunt del seu lletrero fosfi. I duen una marxa!!!

Arnold Morrudswatzenneger ha dit...

esteu aburrint-me. Vaig a posar-me la pelicula: El bueno, el feo y el morrut roig.

QUALSEVOL NIT SORTIRÀ EL SOL!!! ha dit...

¿sabeu lo bo de tant de boato i falsedats del PP i tot el que fan i amunt i avall????
¡¡¡Que estem desbordants d'humor, d'energia, de creativitat, de participació, de tot.... i tot això és meravellós per a tirar el poble endavant entre tots i totes!!!!!!!
A vore si encara és de veres que qualsevol nit eixirà el sol!!!
Quina il.lusió em faria!!!

Anònim ha dit...

Jo tinc una foto de un morru roig en la porta de ma casa del dia 21/5. Ja es ben grandet ...
Si voleu la foto m'ho dieu i la envie.