L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 6 de setembre del 2011

TEMA DEL DIA: La sanitat valenciana la pitjor d'Espanya



El País Valencià, Canàries, Catalunya i Galícia són les quatre autonomies amb pitjors serveis sanitaris, segons un estudi realitzat per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP). L’estudi ha analitzat el finançament (despesa per càpita, nombre de llits per habitant, targetes sanitàries individuals ...); la política farmacèutica (despesa farmacèutica, percentatge en genèrics ...) i la valoració dels ciutadans, (satisfacció personal, valoració global, error global ...).

Les comunitats amb millors resultats són Navarra amb 63 punts de 74 possibles, Astúries i Castella i Lleó amb 54 i Aragó amb 53. Totes han superat la barrera del 75% del còmput global. Per darrere se situen País Basc (52); Castella-la Manxa (50), Cantàbria (48), La Rioja i Extremadura (46) i Catalunya (45).

El furgó de cua és per a Balears (43); Andalusia (42) i Múrcia amb 41. En els últims llocs Galícia (38); Madrid (37); Canàries (34) i en l'últim lloc la Comunitat Valenciana (29).

La Federació ha recordat que des què es va iniciar l'estudi, el 2004, el País Valencià s'ha situat en l'última posició, excepte un any que va obtenir la penúltima. Quant a la valoració del seu sistema sanitari, Sánchez Bayle ha indicat que  “el problema sorgeix perquè es dediquen fons sanitaris a altres fins”.

La Federació també han destacat la mala gestió de la Comunitat de Madrid en la construcció de les seues infraestructures sanitàries. I en aquest sentit, s’assenyala que, “l'actual sistema de privatització de la sanitat, ha multiplicat per set el cost total dels nous hospitals madrilenys”.

La conselleria tarda 267 dies a pagar el pla de xoc a les clíniques privades

La Federació Nacional de Clíniques Privades (FNCP) va denunciar ahir que les administracions autonòmiques mantenen amb aquest sector un deute propera als 860 milions d'els concerts que la sanitat pública manté per a la derivació de pacients (pla de xoc).

Les comunitats amb un major període mitjà de pagament al desembre de 2010  eren Extremadura amb un 292 dies de demora, Madrid (271 dies), el País Valencià (267 dies), Castella-la Manxa (263 dies) i Castella i Lleó (227 dies). 

- Segons  Europa Press (traduït)

No anem a fer cap comentari. Només dir-vos que ens hem recordat de la Formula 1, l'aeroport de Castelló, els grans events...
-


2 comentaris:

Anònim ha dit...

no cal que mirem tan llunt, açi a tavernes els que vivim a la platja, estem abandonats i en les mans de deu pare celestial. Abui ha passat un suces tragit açi a la platja, una xica ha caigut d'un huit pis i l'ambulancia ha tardat 40 minuts en vindre. "aixó, mes mal que estaba morta, que si no segur que no arriben! i pagem el mateixos impostos que tots. ni tan sols tenin dret a una ambulacia.

al tio de la vara ha dit...

vergonya cavallers vergonya.