L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 24 de setembre del 2011

La Federació de Falles proclama les falleres majors 2012 de Tavernes



 La Federació de Falles (FdeF) de Tavernes va proclamar anit a la Casa de la Cultura  a les falleres majors de Tavernes del 2012, Verònica Martínez i Giner i Sheila Romero i Chaveli, fallera major i infantil respectivament.  A la foto de dalt podem vore les noves falleres majors de Tavernes acompanyades per l’alcalde i president nat de la FdeF, Jordi Joan, pel president de l’entitat Joan Cantus i Enguix i pel sots-president, Juanfran Grau.

La Cort d'Honor del 2012 estarà formada per Sara Tur i Penadés i Beatriu Bosch i Perelló,  de la Falla Prado, juntament amb Isabel Gimeno i Sancho i Reis Llinares i Serra, de la Falla Cambro, i Laura Almiñana i Palomares i Esther Magraner i Enríquez, de la Falla Portal.

La Cort d'Honor Infantil estarà formada per Anais Clemente de la Falla la Dula, així com per Paula Pellicer i Pons de la Falla Cambro; Andrea Carbó i Grau, Paula Solanes i Andres i Andrea Hernández de la Falla Portal i Andrea Campos i Magraner de la Falla Prado.


 L’acte va servir per a fer un acomiadament especial a les falleres majors del 2011, Noelia Grau i Carla Meneses, major i infantil respectivament, que han dut - i molt ben duta - al llarg de l’any la representació del món de les falles tant a la nostra ciutat com a tots els actes on han participat en la geografia valenciana. Adalt en la foto les falleres majors 2011 amb l'alcalde, el president i sots-president de la FdeF.

La nostra felicitació a les noves falleres majors i corts d'honor.
-

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Henorabona a les FFMM de Tavernes de la Valldigna

Anònim ha dit...

Una pregunta d'un ignorant en el tema. Per què les falleres majors de Tavernes porten una faixa amb la bandera espanyola i no la senyera com a símbol del nostre país?

Què tindrà a veure Espanya amb la fetsa de les falles?

A Gandia, les FF.MM., no porten eixa faixa, porten la senyera. Això sols és una dada que us oferisc.

Si és que la lletra del nostre molt estimat himne ja ho diu: "Per ofrenar noves (i contínues) glòries a Espanya..."

La Cotorra de la Vall ha dit...

Bona pregunta que nosaltres no podem respondre. També ho ignorem.

Esperem que algun membre de la Federació de Falles de Tavernes si ens llig ens ho puga aclarir.

Anònim ha dit...

Ja no magraden les falles de Tavernes.

Anònim ha dit...

si fora per mi, jo llevaria inclus el blau de la senyera a les bandes tant de les FFMM de Tavernes com de totes les falleres.

Anònim ha dit...

Doncs a mi si que m'agraden les falles de Tavernes, com va dir Jordi en el discurs de la proclamació, les falles donen molts llocs de treball i impulsa la economia vallera, però a part d'això cal dir que les falles en Tavernes es per a mi la festa grossa de la ciutat, on, a part dels cuasi 3000 fallers, també ho disfruten els que no ho son, perque lo bo que tenen aquestes falles es que obrin les portes a tot el món, no com altres de valència, per exemple que tot es en privat.

En falles a Tavernes la festa la tens en cualsevol punt de la ciutat, per això m'agraden.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem consultat el tema de la banda amb la bandera espanyola i ens diuen que la FdeF de Tavernes es regeix per les normes o estatuts de la Junta Central Fallera que té com a norma que les fallers majors duguen la bandera espanyola.
A Gandia hi ha unes normes-estatuts pròpies aprovades per Junta Local Fallera i que diu que és la senyera. Ens diuen que ací podrien fer el mateix i decidir moltes d'aquestes coses.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Aprofundint en el tema, un bon amic expert en temes falleres en apunta el següent:

Respecte al tema de la banda, que no "faixa" com diu algun comentari, et pose el que diu el reglament de la JCF pel qual es regeix la FdF de Tavernes i totes les comissions del poble


Sección Cuarta
"De las Falleras Mayores y sus Cortes de Honor"

Artículo 29. La Fallera Mayor

La Fallera Mayor será la única mujer que ejercerá la representación honorífica de la Comisión de Falla en los actos propios y oficiales. Su designación será de competencia exclusiva de la Junta General, correspondiéndole ocupar el lugar protocolario preferente en toda actividad de la Comisión. Usará como distintivo propio la banda tradicional confeccionada en cinta con los colores de la bandera nacional, mientras que el resto de componentes femeninas formarán la Corte de Honor, siendo su banda distintiva confeccionada con cinta tricolor de la Señera valenciana.

Artículo 30. La Fallera Mayor Infantil

La Fallera Mayor Infantil será designada de entre las niñas pertenecientes a la Sección Infantil, por el procedimiento que en su caso determine la Comisión de Falla. Sus funciones serán representativas en las actividades propias de la Comisión Infantil, luciendo los elementos distintivos reseñados en el artículo anterior, al igual que su Corte de Honor.

Artículo 31.

Cualquier ostentación de cargos o distinciones diferentes a los determinados en el presente articulado quedan totalmente prohibidos en los actos oficiales organizados por la Junta Central Fallera y regulados en el presente Reglamento.

http://www.fallas.com/index.php/es/jcf/reglamento-fallero/reglamento-en-vigor

Anònim ha dit...

El que jo em pregunte per la FM Infantil per segon any consecutiu es de fora, que no potser una del poble i l´altra no anaven a arreplegarla al seu poble Catarroja, però a esta si que van a Benifairò a per ella, açò vol dir que esta es més especial, si ademés van a per ella en autobus este gasto qui el paga l´ajuntament, esta no te aios al poble? per poder eixir de sa casa i estalviar aquest gasto, recordeu que estem en crisis.

Anònim ha dit...

Aleshores... perquè les falles de tavernes no fan les seues pròpies normes?

Anònim ha dit...

PEL QUE RESPECTA A LA PERSONA QUE PARLA DE LA FMI DE TAVERNES
PODEN PRESNTAR-SE TOTES LES MENUDES INSCRITES A UNA FALLA DE LA NOSTRA LOCALITAT (per si no ests enterat/ada hi han unes normes) SI ES VA ANAR A BENIFAIRÓ A CASA SHEILA ES XQ AIXI ELLA HO VA DEMANAR A LA FdF,I QUI TA DIT A TU QUE L'AUTOBUS EL PAGA L'AJUNTAMENT I NO LES FALLES??
A MÉS AQUESTES 2 FMI QUE EM TINGUT SON TANT DEL POBLE COM TU, JA QUE ELS PARES SON VALLERS I PASEN ASÍ ALMENYS LES FESTES FALLERES I EN EL CAS DE CARLA FMI 2011 TOTS ELS CAP DE SEMANA

Anònim ha dit...

Enhorabona per l'acte. Em va agrdar molt el discurs de Jordi.

Anònim ha dit...

El cas de Carla no es el mateix de Sheila,tu mateix heu reconeixes ella pasa ací les festes falleres l´altra dú un gasto extra i un dels pares son vallers no els dos,mares i pare respectivament.I encara que heu paguen les falles menys diners que hi han a la falla pa la festa.

Anònim ha dit...

Enterat, la FMI del 2011 és de Benifayó (NO DE CATARROJA). La mare Vallera, i no es va anar a per ella, perque Carla volia eixir de casa dels seus huelos. L'autobún NO el paga l'ajuntament.
A l'altra informa't i no digues el que no saps

Anònim ha dit...

perdó per haverme equivocat de poble,però no es pa posarse així.

Anònim ha dit...

Proclamacio o acomiadament?
No em va agradar gens ni miqueta,va ser una cosa fora de lloc,un gasto exagerat per part de la Junta,disculpeu de la FDF que no gasten diners d'ells sino de les sis falles de Tavernes...bandes per a les FM dels passats anys,rams per a totes elles,per a la cort,autobus pagat per qui?Qui la pagat? audiovisual,vi d'honor,i sobre tot la puntualitat,eixa de la que fan gala ,ara arriba la teua falla tard i pum sanció.Tot per a que?per a donarse a coneixer ells.

Anònim ha dit...

I ara el proper mes l'exaltació de les FFMM un altre gasto per a les falles,per que qui la paga...els gastos entre sis i els beneficis per a set aixina jo tambe se i sino pregunteuliu a la Geperudeta que esta guardada dins d'un armari a la llar dels jubilats(3000€)quan teniem a la del Cambro que no ens costava res.Aneu sumant i seguint que aixina aneu molt be

Anònim ha dit...

Anem a vore la FdF o la Junta, està formada per fallers de les 6 falles, i les decisions que prenen són de les 6 falles, per aixo es porten les coses a les reunions per a que donen la seua opinio o en fan reunio de presidents.
I mira si s'ha fet aquest acte és per que es va proposar i tots estagueren d'acord. I sobre la Mare de Deu no vull comentaris si es degué comprar en el seu dia de segur que totes les falles estaven conformes....

Anònim ha dit...

Mira,per a la persona que parla sobre les despesses de la fedderacio.PERO QUE ESTAS CONTANT XE! Una federacio es un grup dasociacions(les falles) i els actes ixen dels diners que per conevni signat amb lajuntament sadjudiquen per a cada acte.al igual que per a les mascletades,premis.etc.que dius q paguen 6 i el benefici per a 7???? Ai enterat del que dius!si les falles no tagracen,tho respecte xo no inventes.i del que diua de la mare de Deu...ai!ai !ai!