L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de juny del 2011

El primer regal (enverinat, politicament parlant) del PP al nou govern municipal


Fases de l'aterrament a la marjal

El govern del PP que presidia Manolo Vidal fins fa uns dies ha estat durant anys fent cas omís de les resolucions judicials i dels escrits de la Generalitat que li reclamava tornar a l'estat inicial uns aterraments en la zona de marjal del nostre terme.

A pesar dels escrits i de les resolucions judicials que ordenaven la restauració, el PP de Tavernes no ha fet cas. Inclús la Generalitat ha revelat com en compter d'obligar a l'empresa dels aterraments a  complir, ha intentat endarrerir l'actuació amb consultes a la conselleria de Medi Ambient sobre si el projecte de restauració s'havia de modificar.

La contestació de la conselleria el mes d'abril va ser que devia executar el projecte de restauració i no s'havia de modificar, però el passat dia 5 l'ajuntament que presidia Manolo Vidal va requerir al responsoble dels abocaments que modificara el projecte.

Tot això ho explica avui el diari LEVANTE-EMV que recorda com fa 5 anys que la Conselleria de Medi Ambient va obrir un expedient sancionador contra l'empresa responsable després de les denuncies del col·lectiu ecologista IDEA. Després d'un procés judicial pel pressumpte delicte ecològic, la resolució judicial assenyalava que les terres afectades havien de tornar a l'estat original i era l'ajuntament de Tavernes qui devia obligar a l'empresa dels abocaments a restaurar la zona.

L'advocat d'IDEA, diu el diari, ha denunciat que la correspondència creuada entre la Conselleria de Medi Ambient i l'ajuntament que governava el PP fins el passat dia 11, demostra que el govern municipal que presidia Manolo Vidal porta mesos "escurriendo el bulto sin obligar a los responsables a restaurar la zona".

Son centenars de tones d'escombraries les que s'han de retirar perquè quan es va fer l'aterrament, la llei ja protegia i impedia la dessecació de zones humides. El lloc esta situat prop de la via del tren, al costat ja i llindant amb el terme de Xeraco.

Abans d'aquesta informació del diari LEVANTE-EMV, ací en la Cotorra ja ens ferem ressò del problema. Ho podeu llegir i arreplegar més informació a l'enllaç


I també:

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article14802

És el primer "regal" amb que l'anterior govern del PP obsequia el govern municipal que ara presideix Jordi Juan del Bloc. I segurament no serà l'únic ni l´'últim "regal" que hauràn de solucionar: hi ha pendents temes com l'aparcament del passeig, la piscina municipal, els edificis al costat del riu Vaca del  Vergeret, l'avinguda de la platja... sense parlar de deutes, presupostos, liquidació del presssupostos passats, organització municipal o obres del riu Vaca, circumval·lació. Tots "regals" sense resoldre del PP a pesar dels 12 anys de govern amb majoria absoluta i ser "amigos del alma" del govern valencià..
-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare meua quins empastres senyooooor!! I ara que fem?

pca ha dit...

5 anys escurrint el bulto. Ara ens ho traguem tot, i després que vindra? Es que veins i veines prepareu-se perq no sera lo unic que ens vindrà!

Anònim ha dit...

el pp no ha "regalat" res. Sou vosaltres els ho eu agarrat, no sense poc esfors i males maneres.
Ara asumiu resposabilitats i no aneu donant culpes als altres.

Anònim ha dit...

El govern actual no ha agafat res, sinó que ho ha conquistat amb el recolzament del poble:
5+3+1 = 9 vots superior a 8.

I això de les males maneres deixa-ho estar, perquè les lleis per elegir alcalde són les que són i no crec hagen estat fetes pel Bloc.

Les males maneres seria usar vots capitus, voluntats comprades i gent obligada a tornar favors en forma de vots, però no crec que siga el cas.

El problema que teniu els del PP és que s'havia cregut que Tavernes era el vostre cortijo i no voleu comprendre que el poble es sobirà i lleva i dóna regidors, i segons els regidors que tens vénen les alcaldies.

I tornant al principi i després de parlar el poble s'ha vist que hi ha partits que podien fer : 5 +3 + 1 = 9 vots, majoria absoluta en el ple i alcaldia. Perquè ho permet la llei.

Tot això de partit més votat són bufes de pato, mentre les lleis permeten que 5 + 3 + 1 = 9 i l'alcaldia no és per al PP.

I si no et queda clar, a estudiar lleis a Salamanca.

papichulo ha dit...

Entonces de que es queixeu? Creieu que dur l'ajuntment era la bufa la gamba? Doncs no es queixeu. El qui assumeix responsabilitats ha d'estar per a lo bò i per a lo mal.
De tota manera, el que em sorpren es que Jordi ja porta 4 anys a l'ajuntament i no sabia res d'açò. Expliqueu-me que ha fet Jordi durant estos últims 4 anys....
Ja, no ha fet res, ni tan sols guanyar unes elesccions. Doncs bé, ara dos pedres....

Anònim ha dit...

Açò només ho veu la gent que té internet i no arriba a la gent major o simplement a aquells que no coneixen el blog. Que l'Ajuntament faja publicitat i que tots sapien els "negocis" del pp perquè després si arranques un tros de cera tu, et fan que portes un certificat com a que ho has reciclat els escombros. Quin despotisme!! Apreten al pobre i li bufen l'orella al ric!

papichulo ha dit...

Entenc que quan entra una notificació a l'ajuntament, entra per registre d'entrada i queda constància per a qualsevol regidor, tant de govern com de la oposició.
La feina que té encomanada la oposició es fiscalitzar tots aquestos temes, i no esperar a que li ho porten en bandeja.
Si és qque la oposició (entre ells incluit Jordi)s'ha dedicat a no fer res durant 4 anys, i inclús algú que després ha sigut alcalde s'ha permés el anar-se'n varios mesos de viatje i no enterar-se de res, això sols li s'ha pot dir que durant cuatre anys s'han tirat la manta al coll, que no han pegat ni xapa i que no han fet la feina encomanada per el poble.
Per tant, ara no es podeu queixar que no es sabia,perque la feina de Jordi era estar informat.
O el penses que eixos informes li'ls enviaven a Manolo per SMS?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem modificat el segon enllaç que no era correcte.
Disculpeu les molèsties.

Xe quin cinisme ha dit...

Bé, el fet es que 5 regidors i vos ha pegat una patada en el cul.
Un està dos mesos en una universitat alemanya de professor convidat (no de viatge ni de plaer, no manipules, que l'oposició ha de treballar i no estava alliberada com alguns del govern) i per tant sense cobrar de l'ajuntament per no anar-hi, i altre s'ha tret nosequantes carreres, això si mentre cobrava del poble perquè tenia dedicació exclusiva a eixa faena.

M'agrada molt eixe estil que tens de girar la tortilla per manipular la realitat. Bona escola la de cursets per a carrecs del PP.
Saps molt bé que el que dius no es exacte i manipules. Saps que registre nomes fa això, registra, li posa un numeret d'ordre i el document l'envia a un departament. Allí no es queda res, no van els regidors a informar-se dels milers de papers que entren al dia en l'ajuntament.
No manipules per favor.

I saps que el govern te l'obligació de facilitar la informació. I sense amagar res. I més en el cas de Tavernes que l'oposició no te cap alliberat i va tots els dies a treballar per guanyar-se les garrofes. Jo supose que el PP, entre milers i milers de documents que entren al dia pot tindre un despiste i haver oblidat d'informar a l'oposició d'un tema com este. Segur estic que a algu se li va passar o transpaperar el document. No cal buscar mes culpables. Ara el problema està hi, i no era del govern actual després de 5 anys sense solucions.

I quina obligació mes rara eixa d'un regidor d'estar informat. Per això ha d'haver algu que tinga el deure d'informar. I si eixe deure no s'ha acomplit, poc poder fer l'oposició.
Ja em diras tu com una persona pot arribar a saber que una cosa existeix si el responsable de dir-li-la, d'informar-lo que això existeix no ho fa.

Com sembla ser que ha passat ara si es veritat que, segons es diu pel poble: ni els regidors del PP, ni l'exalcalde, han informat de res al nou govern, ni han fet allò que seria un menut traspàs i el nou govern a més s'ha trobat tots amb els despatxos sense res de res.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem de precisar, per a general informació i evitar confusions, que la finca on s'han produit els aterraments que són motiu de la noticia no és propietat ni estan relacionats amb l'empresa Marmol Compac.

Aquesta empresa si es propietaria d'una finca en la zona pero compleix tota la normativa vigent i a més té un conveni de col·laboració amb Medi Ambient per a salvaguarda de les zones humides i protecció de flora i fauna autoctona.

La sentencia obliga a fer eixa restitució a l'estat original a una finca propietat de F.S, segons s'indica en la resolució judicial.
Eixa persona no guarda cap relació actual amb l'esmentada empresa. exia

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem hagut de suprimir dos comentaris per fer referencia a l'empresa M.C en el tema d'aterraments.
Un era de "Xe quin cinisme" on venia a dir que això li pot costar a l'ajuntament més de 3 milions d'euros i una altre preguntava perquè ho havia de pagar l'ajutnament i no l'autor de l'aterrament.

Les letrines estan plenes ha dit...

L'ajuntament del PP ha estat campió en amagar informació al poble i a l'oposició.
I també grans manipuladors de la realitat, gastant-se els diners del poble en realitats virtuals d'inpossible execució (Papichulo, ves i busca els PAI's).

Va acabar amb els consells assessors per fer allò que els venia en gana sense interferències (Exemple: la línia d'alta tensió) i ara el poble començarà a pagar les cagades de Eugenio-Manolo i "sus palmeros".

El PP ha governat com si el poble fora el corral de sa casa i ara eixen els "frares geperuts"

Anònim ha dit...

Si es Carmen Canet la responsable de agricultura que ho firme ella.

Anònim ha dit...

Qui ha abocat en un espai protegit, que ho pague!
El poble no deu res!

Anònim ha dit...

Responsabilitats dels actes que fa u mateix papichulo. No responsabilitats d'un govern passota i que no s'ha preocupat del tema dels residus, que ha fet oidos sordos durant 5 anys. I ara a veure com queda el tema i qui paga... Que hauran oferit? Quans diners s'hauran embutxat els peperos per deixar-ho fer? Perquè no pressionaren per modificar-ho?
I la merda va començant a eixir...

Xe quin cinisme ha dit...

No m'ha agradat això de la supressió però comprenc que s'estaven mesclant propietaris de terres en la zona i no era exacte.

Contestant la pregunta, segons crec. La quantitat que pot costar regenerar el paratge pot estar sobre els 3'6 milions d'euros, segons els calculs de la pàgina d'Ecologistes en Acció, del segon enllaç.

Eixa quantitat la deuria pagar el autor, el nom també esta en l'enllç.
Si no ho fa l'amo, i en casos aixina sempre es declaren insolvents per la quantitat (estem parlant de 600 milions de les antigues pessetes) la faena l'ha de fer i pagar l'ajuntament si no estic mal informat. I després cobrar-li-la a a l'amo.
Però si l'amo es insolvent i no té diners ¿com es recuperen els diners?

Una bona papereta heredada de l'anterior govern.

Si algú te alguna cosa mes clara o sap mes coses, que ho diga

Anònim ha dit...

pero una pregunta.
El avocament la fet el pp o Manolo?

Anònim ha dit...

Jo sabia que merda n'ixiria, però no me n'esperava tanta i tan prompte!! Mare meua! Quan vinguen els temes econòmics no vull ni pensar-ho!! Papichulo per què tires la culpa de tot al nou equip de govern??? Però si fa una setmana que estan i tots sabem que són errades de l'exalcalde, deixar contaminar el poble a canvi de què?? Critiques i parles sense fonaments, és penós vore això. Tots imaginem que dur un ajuntament no és la bufa la gamba, però si a més cal anar arreglant tots els empastres que ha fet l'exalcalde... Veig molta ràbia i molt de rencor en les teues paraules, amb gent com tu... Per sort vivim en democràcia així que, papichulo dos pedres i...

Xe quin cinisme ha dit...

L'abocament no l'ha fet el PP ni Manolo Vidal. I ni jo ni ningú ha dit mai que ho hagen fet, els del PP.

Al segon enllaç que ha posat la Cotorra de la pagina d'Ecologistes en Accio diu que la parcela 60 polígono 18, del Término Municipal de Tavernes de la Valldigna incluida en el Catalogo de Zonas Húmedas, es propiedad de F. Sanchis.

Resumint fets per no cansar:

El 10-05-2005 una sentencia judicial ordena tramitar l'expedient sancionador i de restauració. L'ajuntament, segons Ecologistes en Acció, no va fer res per a restaurar el sòl i complir la sentència.
La fiscalia va iniciar actuacions per un delicte de desobediència per incompliment de sentència.
Aleshores, l'ajuntament actua i el propietari de la finca afectada va apel·lar i sol·licitar la suspensió de la restauració.
El TSJ el dia 11-12-2008 (FA 2 ANYS I 6 MESOS) indica que la sentencia es ferma i que es comence la restauració. Fins ara no s'ha fet res.

I ahir coneixem pel diari Levante, que la Conselleria de Media Ambient havia reclamat a l'ajuntament l'any passat i enguany l'inici d'accions sense aconseguir res.

I des del 2005 al 11-06-2011 manava el PP. Alguna cosa el afectarà, dic jo, als governs del PP.
Ara el "marron" serà per al nou govern.

Anònim ha dit...

-La primera responsabilitat la té l'infractor.

-I, després, cal buscar responsabilitats en qui per acció u omissió, des de dins de l'Ajuntament, no va actuar en el seu moment com manava la llei per fer que s'executara la sentència.

I ahi cal anar bastant enrrere perquè el responsable del tema era aleshores,, l'any 2005, el regidor Antonio Bono per delegació d'Eugenio Pérez.

L'Ajuntament té advocats en nòmina que, en defensa del bé del poble, poden, almenys, clarificar la situació i esbrinar quí són els responsables. I són els responsables els que han de pagar.

bello, bello ha dit...

Espereu-se que encara en queden més: El milió d'euros que s'haurà de pagar a Plegables Altur`per la forma d'urbanitzar l'Avinguda de Malta i adyacents. També ho haurà que assumir el nou govern municipal ja que li correspon a l'ajuntament. Per als que diuen si sabem o no sabem. Tranquils infectats, tot arriba per a bé o per a mal.

Anònim ha dit...

En eixe tema de Malta i Vergeret tindran que parlar molt el regidor de les legislatures quan es va fer i l'ajuntament d'aquella epoca. Quan vinga la sentencia de Pleglabes Altur i tinga que pagar l'ajuntament ja se sabrá tot.