L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 8 de juny del 2011

Quan sembla ser que només hi ha diners per a F1 i grans events...

             Camps i Sánchez de León, consellera de Justícia

El Col·legi d'Advocats fa un pacte amb el Banc Sabadell perquè cobren els honoraris del torn d'ofici davant l'impagament del Consell Valencià. El Col·legi assumeix la responsabilitat de la Generalitat sense protestar ni reivindicar la suposada Justícia d'avantguarda de la qual presumeix el PP.

Abans que comence la tempesta, passe com a Madrid i els advocats de torn d'ofici es manifesten i ralentisquen més  l'administració judicial per a reivindicar el cobrament dels honoraris, el Col·legi d'Advocats de València dóna la cara pel Consell i informa en un comunicat intern que ha pactat amb el Banc Sabadell que els lletrats cobren de l'entitat, cosa que suposa que no esperen rebre un euro per part de la Conselleria de Justícia. 

Per als advocats del torn d'ofici “el Col·legi ha posat un pegat per a tapar-li les vergonyes a la Generalitat.  Es desconeix els interessos del pacte però és evident que les entitats financeres no es fien del Consell i ha hagut de ser el Col·legi d'Advocats qui assumisca la despesa, tot i no ser la seua funció".

L'any passat ja van estar a punt de mobilitzar-se els afectats davant els impagaments del Consell durant mig any i a vint-i-quatre hores d'anar a la vaga, el Consell va pagar i es va desconvocar la protesta. Enguany, la Generalitat sí ha transferit a temps els honoraris del primer trimestre, però passades les eleccions no són pocs els que sospiten que des de Justícia han avisat el Col·legi d'Advocats que no tenen la intenció de pagar en el que queda d'any i el "Col·legi ha buscat una solució tan ràpidament, perquè ja sabien que hi hauria problemes per a cobrar la resta de l'any” indicava una jurista. 

Els advocats diuen que sona a “broma” que el Consell presumisca d'una administració de justícia d'avantguarda quan es retallen els pressupostos i les inversions reals escassegen.  “I ens indigna  que el Col·legi d'Advocats siga tan tebi i parle d'"Administracions" sense citar clarament la Generalitat, ni fer públic el comunicat a la premsa. Haurien de ser més reivindicatius, perquè açò en altres comunitats no ocorre”.
 
Enguany els honoraris estan assegurats, però molts es pregunten si també caldran “pegats” l'any que ve, i si el Col·legi d'Advocats podrà continuar assumint-los.

- Foto i text resumit de l'Informatiu
-