L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 de juny del 2011

Demà dissabte a les 6 de vesprada, ens veiem en Sant Agustí de València



Escola Valenciana ha convocat una manifestació en contra del projecte impulsat per Font de Mora, del PP, on es vol imposar un trilingüisme en contra del parer de la comunitat educativa, sense cap base científica i sense haver estat avaluat pels experts. El decret consideren que l'únic objectiu que té es eliminar les línies d'ensenyament en valencià i és un atac frontal a la LLei d'Ús i Ensenyament del Valencià vigent. 

Escola Valenciana considera que la resposta popular, la indignació de la comunitat educativa i la incongruència del decret de Font de Mora són aspectes que poden fer que finalment el decret del "trilinguisme", un gran retrocés en l'ensenyament del valencià, no vaja endavant.

Cal moral, cal suport i calen arguments en la situació actual de l'ensenyament del valencià.  I Escola Valenciana va mostrar el seu grau d’optimisme  en la roda de premsa on anunciava la manifestació de demà dissabte  i va insuflar un missatge d’ànim clar i real: “La retirada del decret que elimina les línies en valencià és possible, insistir a aprovar-lo és entrar en un túnel sense eixida”.

Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, ha afirmat que “pensar i difondre que el valencià, el castellà i l’anglès s’aprendran al mateix nivell perquè els dedicaran el mateix temps escolar, és un engany intencionat a les famílies que estan buscant el millor per als seus fills".
 
L'entitat cívica es posiciona a favor del plurilingüisme i adverteix que “ensenyar moltes llengües en parts iguals no implica que s'aprenguen en parts iguals, cal centrar l'atenció no en el que s'ensenya sinó en el que s'aprén”. 

Escola Valenciana assegura que les concentracions de fa uns dies demostren que el Consell s'ha equivocat i està sol i la manifestació de dissabte també ho farà. Per això fan una crida a la participació massiva no només del sector educatiu, sinó de tota la societat valenciana perquè “ens juguem molt en aquesta partida”.

                 Imatge de la concentració a València la setmana passada
 
El futur de les noves generacions està en joc i és un futur que no està renyit amb el plurilingüisme des d'uns criteris pedagògics consensuats. “Volem més anglés i volem més plurilingüisme, però el volem amb criteris pedagògics i reals. No volem decrets imposats que estan fets d'esquena als experts en pedagogia i aprenentatge de llengües"

Escola Valenciana considera que el nou decret de la Conselleria d'Educació no garanteix el domini de les dues llengües oficials ni tampoc de l'anglés i afirma que el decret no impulsa l'anglés, sinó que és un bunyol improvisat i sense avaluació que l'únic resultat que tindrà és l'arraconament del valencià a les aules.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, crec que seria interessant que publicares la notícia d'avuí del levante-emv:

Camps propone un sistema electoral que excluiría a los minoritarios y un frente autonómico anti-ZP